sierpień
Produkt: FIFA 23
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? PC
Która wersja systemu operacyjnego Windows zainstalowana jest na Twoim komputerze? windows 10
Model karty Nvidia lub AMD 2060 rtx
Podaj ilość pamięci RAM w GB 16
Czy problem pojawia się podczas korzystania z EA app? Tak
Prześlij nam identyfikator narzędzia zgłaszania błędów EA app. Korzystanie z narzędzia zgłaszania błędów EA w EA app. 81b9f897-d16b-4c85-883c-cc53ceb8f821
Jak brzmi Twój gamertag/PSN ID? LUKIWIKIMIL
Czy problem pojawia się tylko przy włączonej rozgrywce międzyplatformowej? Tak
W którym trybie miało to miejsce? FIFA Wirtualne kluby
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? wejść do meczu ligowego w wirtualnych klubach i rozpocząć wyszukiwanie
Co się dzieje? Przy każdym wyszukiwaniu meczu ligowego w wirtualnych klubach rozłącza mnie z komunikatora i wyrzuca mnie do pulpitu. Potrzebuje szybkiej pomocy
Co powinno się stać? Powinienem móc zagrać mecz i nie powinno mnie wyrzucać
81b9f897-d16b-4c85-883c-cc53ceb8f821
sierpień
Zacznij od aktualizacji samego systemu Windows 10 w Windows Update - masz jeszcze zapewne starszą wersję 21H2 o rev. 19044, a powinna być już 19045 oznaczona jako 22H2, w nowszej wersji poprawiono protokoły sieciowe i je zaktualizowano.
Jeżeli będzie W Windows Update jakakolwiek aktualizacja wymuszana do Windows 11, to jej nie czasami nie pobieraj!
Ponadto widzę, że są problemy ze sterownikami Audio, spróbuj opcji weryfikacji systemu wg tego artykułu - Weryfikacja plików systemowych
sierpień
sierpień – ostatnio edytowany sierpień
Spróbuj jeszcze zrobić kroki z tego artykułu - https://help.ea.com/pl/help/fifa/delete-corrupt-files-troubleshooting/
Do pewności wyłącz komputer, odłącz z prądu swój ruter na min. jedną minutę i następnie go podłącz, odczekaj chwilę i włącz komputer oraz grę.
sierpień
Hej @LukiG2888
Wybacz późną odpowiedź.
Czy opisany przez Ciebie problem pojawia się nadal?
W opisie problemu wspomniałeś o komunikatorze - masz na myśli Discord?
W pliku DxDiag znalazłem kilka błędów związanych z THXService.exe oraz plikami związanymi z zarządzaniem dźwiękiem na Twoim komputerze.
Jeśli korzystasz z Discord - wyłącz nakładkę ekranową na czas uruchomienia gry, lub wyłącz aplikację całkowicie.
Jeśli na Twoim komputerze zainstalowane jest oprogramowanie do obsługi dźwięku przestrzennego usuń/wyłącz je na czas uruchomienia gry.
Sugerowałbym również sprawdzić czy problem pojawia się kiedy uruchomisz komputer w trybie czystego rozruchu.
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA