Problem z pingiem - FIFA 23 PC

autor: UNLUCKYo0o
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Dot.: Problem z pingiem - FIFA 23 PC

[ Edytowane ]
★★★ Novice

@fijal7891niby tak, ale nie mogę się z Tobą zgodzić bo przed przeprowadzką miałem ping do max tych 15/20 i była ogromna róźnica w rozgrywce. Zdarzały się mecze gdzie czułem jakby zawodnicy mieli 20 tempa itd ale to było rzadko a teraz mam tak co mecz a wiadomo, że to się przekłada na gre.. Do tego też jest to dziwne, że w każdym meczu jest min 30 pingu, nigdy mniej. Gdybym mieszkał na odludziu to jeszcze rozumiem, ale tak nie jest.

Wiadomość 11 z 15 (159 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★ Apprentice
@UNLUCKYo0o Wierzę na słowo. Ja na starym internecie, gdzie ping był 30-60 też miałem gameplay świetny, ale to było na tygodniu, gdzie było mniej graczy. Teraz mam ping 5-8 ms i gameplay jest tragiczny, ale jest weekend i totsy. Jedyne rozwiązanie to szukaj przewnikow gdzie jest lepsze połączenie, ja tak robiłem, ale czasami było to dobiero za 10 razem. Czekaj parę sekund czy ping nie skacze i dopiero się łącz.
Wiadomość 12 z 15 (150 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

A czy masz możliwość sprawdzenia gry na Twoim koncie przy użyciu innego połączenia internetowego? Może gdzieś u znajomego? 

Próbowałeś też przeinstalować grę od czasu wystąpienia tych problemów? 

EA_PulsarAHQ

Wiadomość 13 z 15 (139 wyświetleń)

★★★ Novice
@EA_Pulsar sprawdziłem od sąsiada, który ma z innej firmy i jest to samo. Najniżej jaki osiągam to 30 i niżej nie schodzi. Jedynie dawałem napraw grę, ale czy przeinstalowanie gry może coś faktycznie pomóc? Mogę spróbować jeśli według Pana to coś może dać. Jeszcze dzisiaj odpalałem inne gry z EA PLAY i w nich mam normalny ping (mniejszy).
Wiadomość 14 z 15 (121 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Re: Problem z pingiem - FIFA 23 PC

Community Manager

Jak wspomniałem wyżej, wartości pingów na takim poziomie uznawane są za bardzo niskie, wręcz zalecane,  więc problem może nie koniecznie wiązać się z samym pingiem. 

Może na wydajność gry wpływają inne czynniki. Spróbuj usunąć pliki według tych zaleceń.

Zainstaluj grę ponownie w domyślnej lokalizacji na dysku systemowym C. (Jeśli do wyboru masz dysk SSD zainstaluj grę na tym właśnie dysku)

EA_PulsarAHQ

Wiadomość 15 z 15 (108 wyświetleń)

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem

fifa-20-player-splash

Zabezpiecz swoje konto FIFA

Włącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.

Zobacz więcej w centrum pomocy EA