maj – ostatnio edytowany maj
@fijal7891niby tak, ale nie mogę się z Tobą zgodzić bo przed przeprowadzką miałem ping do max tych 15/20 i była ogromna róźnica w rozgrywce. Zdarzały się mecze gdzie czułem jakby zawodnicy mieli 20 tempa itd ale to było rzadko a teraz mam tak co mecz a wiadomo, że to się przekłada na gre.. Do tego też jest to dziwne, że w każdym meczu jest min 30 pingu, nigdy mniej. Gdybym mieszkał na odludziu to jeszcze rozumiem, ale tak nie jest.
maj
maj
A czy masz możliwość sprawdzenia gry na Twoim koncie przy użyciu innego połączenia internetowego? Może gdzieś u znajomego?
Próbowałeś też przeinstalować grę od czasu wystąpienia tych problemów?
maj
maj
Jak wspomniałem wyżej, wartości pingów na takim poziomie uznawane są za bardzo niskie, wręcz zalecane, więc problem może nie koniecznie wiązać się z samym pingiem.
Może na wydajność gry wpływają inne czynniki. Spróbuj usunąć pliki według tych zaleceń.
Zainstaluj grę ponownie w domyślnej lokalizacji na dysku systemowym C. (Jeśli do wyboru masz dysk SSD zainstaluj grę na tym właśnie dysku)
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA