Problem z pingiem - FIFA 23 PC

autor: UNLUCKYo0o
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Problem z pingiem - FIFA 23 PC

[ Edytowane ]
★★★ Novice

Produkt: FIFA 23
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? PC
Model karty Nvidia lub AMD GeForce GTX 970
Podaj ilość pamięci RAM w GB 16
Jak brzmi Twój gamertag/PSN ID? UNLUCKYo0o
Czy problem pojawia się tylko przy włączonej rozgrywce międzyplatformowej? Tak
W którym trybie miało to miejsce? FIFA Ultimate Team
W jakim trybie? FUT Division Rivals
Czy możesz wskazać dzień (DD/MM/RRRR), w którym wystąpił błąd? 24.04.2023
O której godzinie wystąpił błąd? (GG:MM) 18:00
W jakiej strefie czasowej mieszkasz? EET (ART) - GMT + 2:00
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Problem z pingiem
Co się dzieje? Duży ping przez co mam spore opóżnienia. Zawodnicy nie poruszają się płynnie a podanie/strzał itp nie następuję odrazu po kliknięciu na padzie.
Co powinno się stać? Rozgrywka powinna chodzić płynnie jak kiedyś

Witam.

Od momentu przeprowadzki do Belgii mam straszne problemy z pingiem. W każdej innej grze jest ok, ale w Fifie mam caly czas między 30a50 pingu.. Lagów jakiś specjalnych nie mam, ale sa straszne opóźnienia przez co ciężko mi się gra. MIeszkajac w Holandii miałem normalnie 15/20 pingu. Komputer podłączony po kablu do routera, kupiłem nawet nowy, ale nic to nie dało. Prędkość internetu mam 300mb/s i na pewno wina nie jest po stronie dostawcy gdyż w innych grach wszystko jest ok. Mógłby mi ktoś pomóc co zrobic dalej? Próbowałem już chyba wszystko z youtuba po przez zmiane ustawień w systemie, restart routera i ponowna konfiguracja itp itd.. Nie wiem, może mam jakiś inny region przypisany i szuka mi przeciwników z daleka? Kiedyś chyba dało w Origin się to zmienić z tego co pamiętam, ale w EA PLAY nie widzę takiej opcji.. Chciałem się poradzić kogoś z EA, ale jedyny numer telefonu jaki znalazłem to przekierowywuje mnie na stronę i gdy chce przez ich formularz się skontaktować to jest tylko jedynie na koniec porada aby napisać tutaj..

Wiadomość 1 z 15 (661 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Dot.: Problem z pingiem - FIFA 23 PC

Community Manager

Cześć @UNLUCKYo0o 

W grach wszelkie wartości poniżej pingu 50 ms są uważane za bardzo dobre,dopiero ping wynoszący 150 ms lub więcej jest mniej pożądany i uważany za „wysoki ping”.

Na początek, sprawdź rozwiązania według zaleceń z naszej strony, które powinny poprawić wydajność:  

Podstawowe kroki  

Zaawansowane  

Wyłącz IPv6 w ustawieniach routera jeśli go używasz. To często pomaga.  

Powodzenia,

EA_Pulsar

EA_PulsarAHQ

Wiadomość 2 z 15 (642 wyświetleń)

[ Edytowane ]
★★★ Novice

@EA_PulsarNiestety nie pomogło.. Ma Pan/Pani jeszcze jakiś pomysł?
Z tym pingiem to proszę mi uwierzyć, że jest znacząca różnica.Gdy miałem po 15/20 pingu czułem przyjemność z gry a teraz nawet gdy karta ma 99 tempa czuję jakby realnie miała 50.. Po prostu nie ma tej płynności.

Wiadomość 3 z 15 (630 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

A czy te opóźnienia pojawiają się w każdym trybie rozgrywki, czy tylko w FUT?

Sprawdź też grę w trybie czystego rozruch komputera Powoduje on wyłączenie zadań wykonywanych tle, które mogą zakłócać działanie gier. 

Zmiana ustawień DNS na google również może pomóc. 

EA_PulsarAHQ

Wiadomość 4 z 15 (613 wyświetleń)

★★★ Novice
@EA_Pulsar tak wczoraj sprawdzałem. W każdym meczu online czy to klasyczny mecz, fut czy inny tryb ale ONLINE mam coś takiego. Zmiane DNS już robiłem. Spróbuje tego rozruchu. CHoć jak mowiłem w innych grach nie mam żadnego problemu
Wiadomość 5 z 15 (602 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

W przypadku dalszych problemów możesz też sprawdzić test połączenia na naszej stronie. 

EA_PulsarAHQ

Wiadomość 6 z 15 (573 wyświetleń)

[ Edytowane ]
★★★ Novice

@EA_Pulsarnie pomógł ten rozruch. Dziś grając często miałem utratę pakietów przez co już zaczęły pojawiąć się ścinki na kilka sekund. test.jpg

Wiadomość 7 z 15 (548 wyświetleń)

Community Manager

Dzięki za dodatkowe info. W następnych krokach zmień tymczasowo ustawienia graficzne na niższe w menu gry. 

Konfiguracja - Ustawienia - Ustawienia gry - Ustawienia obrazu  

Sprawdź grę w różnych konfiguracjach ustawień, aby upewnić się, czy któreś z nich ma wpływ na płynność rozgrywki. 

Chwilowo, odłącz też inne urządzenie podłączone do Twojego routera.

Usuń też dotychczasowy plik ustawień FIFA z Dokumentów. 

Dodaj grę do wyjątków programu antywirusowego. 

EA_PulsarAHQ

Wiadomość 8 z 15 (498 wyświetleń)

★★★ Novice
@EA_Pulsar Niestety nic to nie pomogło. Nie rozumiem tego bo w innych grach mam normalny ping rzędu 15/20 . Gdy łączę się z przeciwnikiem mam na sekundę 18 pingu i nagle skacze do 40/50 i tak się waha między 30 a 50 i nigdy poniżej 30 nie schodzi.. Tak jakby coś blokowało ten ping aby min był na 30.
Wiadomość 9 z 15 (462 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Guide
@UNLUCKYo0o nic ci ping nie pomoże, ja mam ping na poziomie 8ms a mecze są nie grywalne. Serwery mają przeciążone. Jakby serwery były dobre to ping na poziomie 50ms byłby ok. Nic nie poradzisz.
Wiadomość 10 z 15 (448 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem

fifa-20-player-splash

Zabezpiecz swoje konto FIFA

Włącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.

Zobacz więcej w centrum pomocy EA