Dot.: Problem Cross Play FIFA 23 PC

autor: EA_Kuba
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Zaakceptowane rozwiązanie

Problem Cross Play FIFA 23 PC

★★★ Novice

Produkt: FIFA 23
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? PC
Model karty Nvidia lub AMD NVIDIA GTX 1070
Podaj ilość pamięci RAM w GB 16
Jak brzmi Twój gamertag/PSN ID? KurzaaN
Czy problem pojawia się tylko przy włączonej rozgrywce międzyplatformowej? Tak
W którym trybie miało to miejsce? FIFA Ultimate Team
W jakim trybie? Mecze towarzyskie FUT
Który typ rozgrywki? Graj ze znajomym
Która wersja? Klasyczny mecz
Czy możesz wskazać dzień (DD/MM/RRRR), w którym wystąpił błąd? 10.05.2023
O której godzinie wystąpił błąd? (GG:MM) 10:00
W jakiej strefie czasowej mieszkasz? ECT - GMT + 1:00
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Nie mam pojęcia
Co się dzieje? Próbowaliśmy zagrać ze znajomym w FIFE bo jest świeżo po zakupie konsoli next-get. Wcześniej próbowaliśmy bez wcześniejszej wiedzy próbować połączyć się ze sobą na lini PC Xbox One, ale po przeczytaniu paru artykułów w internecie udało nam się znaleźć informację, że jest to nie możliwe. Niestety teraz, kiedy nie powinno być już z tym kłopotu problem dalej występuje, a mianowicie podczas zapraszania się na wzajem do gry mi jak i mojemu znajomemu pojawia się komunikat "Dodaj znajomych prowadzących kluby FIFA Ultimate Team, aby móc grać przeciwko nim". Nie mamy pojęcia, co może być powodem takiego stanu rzeczy. Wcześniej znajomy w FIFE 23 grał na tym samym koncie, ale na konsoli starej generacji, ale nie wydaje mi się, aby to miało być problemem. Zaznaczę również, że oboje mamy włączoną funkcję CROSS PLAY, oraz widzimy się wzajemnie w grze. Bardzo proszę o możliwie jak najszybszą pomoc.
Co powinno się stać? Powinniśmy mieć możliwość wspólnej gry.

Próbowaliśmy zagrać ze znajomym w FIFE bo jest świeżo po zakupie konsoli next-get. Wcześniej próbowaliśmy bez wcześniejszej wiedzy próbować połączyć się ze sobą na lini PC Xbox One, ale po przeczytaniu paru artykułów w internecie udało nam się znaleźć informację, że jest to nie możliwe. Niestety teraz, kiedy nie powinno być już z tym kłopotu problem dalej występuje, a mianowicie podczas zapraszania się na wzajem do gry mi jak i mojemu znajomemu pojawia się komunikat "Dodaj znajomych prowadzących kluby FIFA Ultimate Team, aby móc grać przeciwko nim". Nie mamy pojęcia, co może być powodem takiego stanu rzeczy. Wcześniej znajomy w FIFE 23 grał na tym samym koncie, ale na konsoli starej generacji, ale nie wydaje mi się, aby to miało być problemem. Zaznaczę również, że oboje mamy włączoną funkcję CROSS PLAY, oraz widzimy się wzajemnie w grze. Bardzo proszę o możliwie jak najszybszą pomoc.

Wiadomość 1 z 3 (320 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Zaakceptowane rozwiazanie

[ Edytowane ]
Community Manager

Cześć @kurzaan 

Czy Ty i Twój znajomy próbowaliście już zaprosić innych graczy do gry na swoich kontach w ten sposób? To mogłoby wyjaśnić na którym profilu jest ten problem.  

Sprawdźcie też oboje czy wasze profile EA są ustawione jako publiczne. 

2323232.JPG

Aby zaktualizować ustawienia prywatności konta EA, otwórz ustawienia konta EA , a następnie przejdź do zakładki Ustawienia prywatności. Wybierz ustawienia, z których jesteś zadowolony, i poinformuj znajomych (i vice versa), w jaki sposób mogą Cię teraz wyszukiwać. 

W razie dalszych problemów wyłączcie tymczasowo CrossPlay i włącznie ponownie. 

Możecie też usunąć a następnie ponownie dodać znajomego do listy wysyłając zaproszenie ponownie. 

Warto sprawdzić również ustawienia prywatności konta na konsoli. 

Pozdrawiam,

EA_Pulsar

EA_PulsarAHQ

Zobacz w watku

Wiadomość 2 z 3 (283 wyświetleń)

Wszystkie odpowiedzi

[ Edytowane ]
Community Manager

Cześć @kurzaan 

Czy Ty i Twój znajomy próbowaliście już zaprosić innych graczy do gry na swoich kontach w ten sposób? To mogłoby wyjaśnić na którym profilu jest ten problem.  

Sprawdźcie też oboje czy wasze profile EA są ustawione jako publiczne. 

2323232.JPG

Aby zaktualizować ustawienia prywatności konta EA, otwórz ustawienia konta EA , a następnie przejdź do zakładki Ustawienia prywatności. Wybierz ustawienia, z których jesteś zadowolony, i poinformuj znajomych (i vice versa), w jaki sposób mogą Cię teraz wyszukiwać. 

W razie dalszych problemów wyłączcie tymczasowo CrossPlay i włącznie ponownie. 

Możecie też usunąć a następnie ponownie dodać znajomego do listy wysyłając zaproszenie ponownie. 

Warto sprawdzić również ustawienia prywatności konta na konsoli. 

Pozdrawiam,

EA_Pulsar

EA_PulsarAHQ

Wiadomość 2 z 3 (284 wyświetleń)

Community Manager

Hej @kurzaan 

Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy Standard smile 

Wiadomość 3 z 3 (223 wyświetleń)

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem

fifa-20-player-splash

Zabezpiecz swoje konto FIFA

Włącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.

Zobacz więcej w centrum pomocy EA