marzec
ja zrobiłem nawet restart konsoli . Dzisiaj włączyłem znowy gre w dwóch na jden konsoli i wywaliło to samo . Taka sama sytuacja była przy innej grze NBA2K22. Mam na gwarancji więc chyba ją oddam .
marzec
@Supertata77daj nam znać czy problem ustąpił po serwisie konsoli. Trzymam kciuki
marzec
u mnie zadziałało poniższe:
1. konsola w tryb awaryjny i przebudowa bazy danych
2. usunięcie danych z profilu fifa23
na tym etapie ciągle konsola się wyłączała.
ten błąd był jakiś dziwny, bo żeby włączyć z powrotem ps5 musiałem fizycznie odpiąc je od prądu.
z FAQów Sony wynika, że jeśli konsola się przegrzeje, to się po prostu wyłączy
3. youtube.com faq - jak wyczyścić ps5
gruntownie wyczyściłem cały kurz z okolic radiatorów/wiatraczków. nie rozbierałem tak, żeby usunąć cały kurz z radiatora. (odkurzacz + sprężone powietrze).
wniosek mam taki, że po prostu się przegrzewała.
szokiem jest z kolei to, że tylko przy FIFA23 :D GOW Ragnarok wydaje się bardziej obciążać sprzęt, a tu nie
marzec
@alojek dzięki, że podzieliłeś się z nami swoimi spostrzeżeniami . Na pewno pomogą innym graczom +XP
marzec
czerwiec
Siema, i jak rozwiązałeś jakoś ten problem?
Bo mi zdarza się to na każdej grze w jaką gram na konsoli też muszę odpiąć kabel i podłączyć ponownie żeby odpalić konsole.
czerwiec
Hej @MajkosLajkos
Proszę rzuć okiem na rozwiązanie zaproponowane przez @alojek.
Daj znać w komentarzu jak poszło. Pozdrawiam,
_Kalina
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA