marzec
Produkt: FIFA 23
Platforma:PlayStation 5
Podaj na jakiej platformie grasz? Sony PlayStation 5
Jak brzmi Twój gamertag/PSN ID? supertata2013
Czy problem pojawia się tylko przy włączonej rozgrywce międzyplatformowej? Nie
W którym trybie miało to miejsce? Tryb turnieju
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Dobre pytanie bo nie wiem.
Co się dzieje? Wybieram tryb gry turniej gram sobie z druga osoba cały sezon ekstraklasy dla przykładu . Od tego wtorku nagle podczas grania wyłącza sie gra ale mało tego wyłącza się PS5. Aby uruchomić ps5 później muszę, chwile odczekać wyciągnąć kabel z zasilania i dalej włączyć . Od razu informuje PS5 nie przegrzewa się , bo inne gry chodzą , ale wczoraj w trybie towarzyskim również się to zadziało .Jak dla mnie sytuacja nie do przyjęcia .
Co powinno się stać? No problem powinnien zniknąć
Nie mam zdjęć bo nie ma sensu robić czarnego ekranu.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
marzec
u mnie zadziałało poniższe:
1. konsola w tryb awaryjny i przebudowa bazy danych
2. usunięcie danych z profilu fifa23
na tym etapie ciągle konsola się wyłączała.
ten błąd był jakiś dziwny, bo żeby włączyć z powrotem ps5 musiałem fizycznie odpiąc je od prądu.
z FAQów Sony wynika, że jeśli konsola się przegrzeje, to się po prostu wyłączy
3. youtube.com faq - jak wyczyścić ps5
gruntownie wyczyściłem cały kurz z okolic radiatorów/wiatraczków. nie rozbierałem tak, żeby usunąć cały kurz z radiatora. (odkurzacz + sprężone powietrze).
wniosek mam taki, że po prostu się przegrzewała.
szokiem jest z kolei to, że tylko przy FIFA23 :D GOW Ragnarok wydaje się bardziej obciążać sprzęt, a tu nie
marzec – ostatnio edytowany marzec
Hej @Supertata77
Jest kilka kroków, które możesz wykonać, kiedy konsola wyłącza się w czasie gry:
Mam nadzieję, że to pomoże. Pozdrawiam,
_Kalina
marzec
marzec
U mnie to samo od soboty. 2 mecze w FUT champions, dzisiaj w trakcie gry w rivals.
Tylko jak gram w fifa 23, przykładowy Ragnarok nie sprawia konsoli żadnych problemów.
Pomogło Co to co proponowała pomóc?
marzec
Ja dzisiaj zakutalizowałm . Zrobiłem wszytsko tak jak wcześniej napisała EA_Kalina i dzisiaj gram mecz na konsoli w dwóch na dwóch padach i to samo . To są jakieś jaja .
marzec
Nic nie pomogło dzisiaj to samo . Kurde to jest mega lipa .
marzec
@EA_Kalina jakieś inne pomysły?
trochę szkoda mi dysku konsoli - bo za każdym razem pisze, że mógł sięuszkodzić.
mam też podpięty zewnętrzny ssd na gry z ps4, nie chcę doprowadzić do awarii
marzec
Odepnijcie od konsoli zbędne urządzenia (np. dysk zewnętrzny, klawiatura, kierownica).
Jeśli chodzi o dysk wewnętrzny, na pewno warto sprawdzić czy jest na nim wystarczająca ilość wolnego miejsca. @alojek daj znać jako komunikat wyświetla się na Twojej konsoli.
marzec
na dysku konsoli mam 66,34 GB wolnego miejsca;
żaden komunikat mi się nie wyświetla.
Konsola się po prostu wyłącza, ale dość specyficznie.
Dopóki nie odepnę od prądu i nie podłączę z powrotem nie mogę włączyć ps5.
marzec
Spróbuj wykonać dalsze czynności:
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA