kwiecień
Produkt: FIFA 23
Platforma:PlayStation 5
Podaj na jakiej platformie grasz? Sony PlayStation 5
Jak brzmi Twój gamertag/PSN ID? olo87aleksander
Czy problem pojawia się tylko przy włączonej rozgrywce międzyplatformowej? Nie
W którym trybie miało to miejsce? FIFA Ultimate Team
W jakim trybie? FUT Division Rivals
Czy możesz wskazać dzień (DD/MM/RRRR), w którym wystąpił błąd? nie pamiętam
O której godzinie wystąpił błąd? (GG:MM) nie pamiętam
W jakiej strefie czasowej mieszkasz? EET (ART) - GMT + 2:00
Jak często występuje ten problem? 50% - 99%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? usuńcie kartę która utknęła na liście transferowej i poprawcie płynność w grze
Co się dzieje? Witam! Od czasu kiedy na liście transferowej wisi karta z którą nic nie mogę zrobić, nie da rady grać. Po włączeniu konsoli pierwszy mecz grywalny następne to jakiś żart walka nie tylko z przeciwnikiem ale i swoją drużyną która jest zamulona. proszę o pomoc
Co powinno się stać? naprawcie mi konto
Witam! Od czasu kiedy na liście transferowej wisi karta z którą nic nie mogę zrobić, nie da rady grać. Po włączeniu konsoli pierwszy mecz grywalny następne to jakiś żart walka nie tylko z przeciwnikiem ale i swoją drużyną która jest zamulona. proszę o pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
kwiecień
Zaloguj się innym kontem lub załóż nowy profile PSN na konsoli i rozegraj na nim kilka meczy online.
Porównaj rozgrywkę i sprawdź czy jest jakaś poprawa.
Dodatkowo, usuń uszkodzone pliki gry.
Przywrócić licencje na konsoli.
Tymczasowo zmień swój ulubiony zespół w FUT.
kwiecień
Cześć @olo87aleksander
Kiedy jakiś gracz utknie na liście transferowej, błąd ten powinien zostać automatycznie naprawiony po pewnym czasie. Niestety, nie mam możliwości sprawdzenia jak długo może to potrwać. Nie możemy też usunięcia takiego zawodnika manualnie.
Spróbuj jeszcze założyć nowy skład, używając zupełnie innych zawodników i aktywuj go jako Twój główny skład.
Zagraj kilka meczy w różnych trybach, co może pomóc w synchronizacji twojego konta.
EA_Pulsar
kwiecień
Hej @olo87aleksander
Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy naszej społeczności AHQ do rozwiązania problemu.
Pozdrawiam,
_Kalina
kwiecień
Cześć... dalej to samo... pierwszy mecz Ok a następne mecze już nie, skoki pingu piłkarze biegają rogalem zawodnik z 99 tempa zapomina jak się biega... Noo nie da się
kwiecień
Zaloguj się innym kontem lub załóż nowy profile PSN na konsoli i rozegraj na nim kilka meczy online.
Porównaj rozgrywkę i sprawdź czy jest jakaś poprawa.
Dodatkowo, usuń uszkodzone pliki gry.
Przywrócić licencje na konsoli.
Tymczasowo zmień swój ulubiony zespół w FUT.
maj
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA