maj
Produkt: FIFA 23
Platforma:Microsoft XBOX One
Podaj na jakiej platformie grasz? Microsoft Xbox One
Jak brzmi Twój gamertag/PSN ID? Jazarecik
Czy problem pojawia się tylko przy włączonej rozgrywce międzyplatformowej? Nie
W którym trybie miało to miejsce? FIFA Ultimate Team
W jakim trybie? Squad Battles
Czy możesz wskazać dzień (DD/MM/RRRR), w którym wystąpił błąd? 04.05.2023
O której godzinie wystąpił błąd? (GG:MM) Około godziny 20
W jakiej strefie czasowej mieszkasz? EET (ART) - GMT + 2:00
Jak często występuje ten problem? 0% - 9%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Jestem niemal pewny ze macie podglad na mecze danego konta moje konto jest powiązane z emailem [edit: email address removed] zobaczcie proszę dwa ostatnie mecze w trybie squad battle challenge z wynikiem na moja nie korzyść 3:0 w rzeczywistości obydwa wygrałem
Co się dzieje? Witam w dniu dzisiejszym 04.05.2023 można było odczuć wyraźne kłopoty z serwerem, podczas dwóch meczy w trybie squad battles wystąpił błąd, wygrałem dwa z dwóch rozgrywanych meczy po zakończeniu meczów obraz ładowania trwał w przysłowiowa nieskończoność wiec zresetowałem grę ku mojemu zdziwieniu obydwa mecze gra zaliczyła mi jako porażkę 3:0 .. moje konto jest powiązane z emailem [edit: email address removed] może to jest blachy temat aczkolwiek poczułem się oszukany
Co powinno się stać? Rekompensata w postaci profitów płynących za dwa wcześniej wspomniane mecze
Mecz wygrany ladowal ekran menu bardzo długo po resecie gry zaliczało porażkę
maj – ostatnio edytowany maj
Hej @janoplejer
Nie mam możliwości sprawdzenie historii twoich meczów tu na forum.
Jeśli pomimo wygranej wynik został zaliczony na korzyść przeciwnika oznacza to, że z jakiejś przyczyny nastąpiło rozłączenie gry po Twojej stronie i tak zostało to wykryte przez system.
Może się to zdarzyć z wielu powodów a jeśli problem powtarza się często sprawdź poniższe zalecenia, które pomogą zsynchronizować połączenie.
Powodzenia,
EA_Pulsar
maj
maj
maj
Hej @mati32165 Daj nam znać z jakiego rodzaju połączenia korzystasz dokładnie i czy gra została zainstalowana na twoim PC w domyślnej lokalizacji.
Sprawdź też czy zamknięcie aplikacji działających w tle pomoże w Twoim przypadku. Możesz wykonać też tryb czystego rozruch komputera.
Zrestartuj router i przetestuj grę ponownie.
EA_Pulsar
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA