października 2017
– ostatnio edytowany
grudnia 2017
przez
EA_Odix
Witam,
mam problem z pobieraniem gier na platformie Origin. Podczas próby instalacji gry z płyty bądź pobrania jej przez internet pojawia się taki błąd: "POBIERANIE ZOSTAŁO WSTRZYMANE
Origin musi zainstalować pliki i czeka na pozwolenie ze strony systemu operacyjnego. Gdy system Windows poprosi Cię o zgodę na kontynuowanie kliknij 'tak". Problem jest taki że żaden komunikat się nie wyświetla...
Nie pomogło wyłączenie zapory sieciowej,
Reinstall Origina,
Reinstall systemu.
Z góry dziękuję. Czekam na odpowiedzi pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
listopada 2017
@sens_non_ Hej!
Problem leży w komunikacji system > aplikacja Origin. Z Twojego opisu wynika, iż sprawdziłeś już dużo obejść, jednak powiedź mi jedną rzecz czy "Przerzuciłem się w końcu na windowsa 10 " zrobiłeś tzw. aktualizację do Windows 10 z Windows 7 czy była to czysta instalacja systemu Windows 10 (format)?
Dodatkowe obejścia, których sądzę, że nie sprawdzałeś znajdziesz tutaj.
Co trzeba zrobić:
FIX 1:
Ze strony Microsoft, ściągnąć najnowszą wersję .NET framework (4.5.1 lub nowszą) i zainstalować/naprawić > Restart komputera w trybie Safe Mode z Obsługą Sieci > Pobranie danego tytułu
FIX 2:
Odinstalować Origin > Pobrać nową wersję > Prawy klik originthinsetup.exe i uruchom w trybie zgodności Windows 7 oraz zaznacz Administrator > Po instalacji Origin uruchom skrót również w trybie zgodności Windows 7 oraz zaznacz Administrator
FIX 3:
Użycie REVO Uninstaller
UWAGA! Choć zalecamy korzystanie z programu REVO Uinstaller, EA nie zapewnia wsparcia technicznego do niego ani do innych podobnych aplikacji. Korzystasz z nich na własne ryzyko. Postępuj zgodnie z instrukcjami dotyczącymi instalacji REVO Uninstaller.
Daj znać jak poszło i jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlij nam proszę raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi. Powodzenia!
października 2017
Witaj @Paletka13
Z Twojego opisu wynika, że możemy mieć do czynienia z problemem z kontrolą konta użytkownika (UAC) Dlatego warto spróbować całkiem ją wyłączyć - TUTAJ znajdziesz przydatne informacje jak to zrobić.
Daj znać czy przy wyłączonym UAC, Origin cały czas sprawia podobne problemy.
Pozdrawiam!
listopada 2017
Po wyłączeniu UAC dalej tan sam problem
Tak wygląda komunikat od Origin-a Origin musi pobrać pliki i czeka na pozwolenie ze strony systemu operacyjnego. Gdy system Windows poprosi Cię o zgodę na kontynuowanie, kliknij przycisk „Tak”.
listopada 2017
Kroki zawarte w tym artykule, powinny załatwić sprawę! Sprawdź dokładnie czy Origin, nie jest blokowany przez Antywirus/Firewall.
Dla bardziej zaawansowanych- Uruchom Windows w TRYBIE AWARYJNYM Z OBSŁUGĄ SIECI celem pobrania/instalacji.
listopada 2017
Cześć, wg. mnie jest to wina aplikacji a dlaczego, już mówię. Chłopaki co prawda (na kilku wątkach na tym forum) nie podzielili się informacją czy po tych poradach gry zaczęły się pobierać, czy nie, ale ja zrobiłem wszystko z artykułu od EA jak i z poradnika od @EA_Kuba z innego wątku z krokami o czyszczeniu pamięci podręcznej i problemu pozbyć się nie mogę.
Przez kilka lat od premiery BF3, aż do początku tego roku grałem przez origin bez problemu, wszystko się ściągało i działało pomimo windowsa 7, który już od jakiegoś czasu nie jest supportowany przez microsoft. W międzyczasie zmuszony byłem sformatować kompa (ta sama konfiguracja sprzętu, ten sam system) i origin stwierdził że system nie pozwala mu na instalację. Na szczęście wyszło kilka innych gier, które pozwoliły mi zapomnieć o tym problemie, ale wracam z tematem przy okazji zakupu BF1. Pograłem w nią sobie przed wspomnianym formatem, ale od tamtej pory błąd pomimo przeszukania internetu, youtuba, forum i ręcznym usuwaniu plików nie tylko gier ale i systemowych nie chce odpuścić. Przerzuciłem się w końcu na windowsa 10 i o moje zdziwienie origin ruszył z instalką. Nie mam w zwyczaju trzymać kompa na nocne ściąganie więc zapauzowałem pobieranie na jakichś 2%. Dzisiaj ponawiam ściąganie i ku mojemu zażenowaniu, rozczarowaniu i zrezygnowaniu błąd powrócił. Nie wiadomo skąd, nie wiadomo jak. Wczoraj origin ściągał, dzisiaj już mu się nie chce. I dla wyprzedzenia pytań: tak reinstalowałem origin bez i z betą, zmieniałem foldery zapisu gry, ustawiałem bezpieczne ściąganie, robiłem plik EACore.ini, czyściłem pamięć podręczną origina, dezaktywowałem antywirusa i ustawiałem kontrolę użytkownika na top i na low, otwierałem jako administrator, mam wszystkie aktualizacje systemu, wysłałem raport do supportu (spodziewam się tego: https://help.ea.com/pl-pl/help/origin/origin/my-game-downloaded-through-origin-but-will-not-install/ linku) i już sam nie wiem czy nie robiłem przy okazji innych rzeczy, których jak na spowiedzi "nie pamiętam" :P
Czy byłbyś skłonny przy mojej wielkiej prośbie i aprobacie, pomóc mi w tej sytuacji?
Zastanawia mnie najbardziej akcja ze ściąganiem jednego dnia a następnego "niewidzialna blokada" paraliżuje origin'a.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc i odpowiedź.
listopada 2017
@sens_non_ Hej!
Problem leży w komunikacji system > aplikacja Origin. Z Twojego opisu wynika, iż sprawdziłeś już dużo obejść, jednak powiedź mi jedną rzecz czy "Przerzuciłem się w końcu na windowsa 10 " zrobiłeś tzw. aktualizację do Windows 10 z Windows 7 czy była to czysta instalacja systemu Windows 10 (format)?
Dodatkowe obejścia, których sądzę, że nie sprawdzałeś znajdziesz tutaj.
Co trzeba zrobić:
FIX 1:
Ze strony Microsoft, ściągnąć najnowszą wersję .NET framework (4.5.1 lub nowszą) i zainstalować/naprawić > Restart komputera w trybie Safe Mode z Obsługą Sieci > Pobranie danego tytułu
FIX 2:
Odinstalować Origin > Pobrać nową wersję > Prawy klik originthinsetup.exe i uruchom w trybie zgodności Windows 7 oraz zaznacz Administrator > Po instalacji Origin uruchom skrót również w trybie zgodności Windows 7 oraz zaznacz Administrator
FIX 3:
Użycie REVO Uninstaller
UWAGA! Choć zalecamy korzystanie z programu REVO Uinstaller, EA nie zapewnia wsparcia technicznego do niego ani do innych podobnych aplikacji. Korzystasz z nich na własne ryzyko. Postępuj zgodnie z instrukcjami dotyczącymi instalacji REVO Uninstaller.
Daj znać jak poszło i jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlij nam proszę raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi. Powodzenia!
grudnia 2017
Cześć @EA_Odix
obowiązki pozwoliły mi dopiero dzisiaj sprawdzić rozwiązania od Ciebie i sprawa wygląda tak:
zmiana na windowsa 10 odbyła się przez pełną instalację z formatem dysku po win7 (bez aktualizacji z 7 na 10), dodatkowo to o czym zapomniałem napisać to to, o czym wspomniałeś w poradniku, czyli o revo, za każdym razem origina odinstalowywałem z poziomu tego programu.
A przechodząc do mięsa...
FIX 1 w moim przypadku zadziałał, nie wiem czy zawdzięczam to net frameworkowi, czy odpaleniu aplikacji z poziomu trybu awaryjnego (raczej to 2gie), ale gry w końcu zaczęły się ściągać i instalować. Dziękuję Ci serdecznie, przyprawiłeś mnie o wielką ulgę po tyylu miesiącach. Szkoda że po pełnej instalacji podstawki do BF1 niemożliwe jest kontynuowanie ściągania aktualizacji w normalnym trybie windowsa (nie awaryjnym). Jest to pewne ograniczenie, ponieważ praca i niektóre zadania w trybie awaryjnym nie jest możliwa, lub nie jest komfortowa, ale nie mam innego wyjścia. Lepiej tak niż wcale. Pozostaje tak na prawdę jeszcze jedno, bardzo ważne pytanie... czy jak ściągnę i zainstaluję już wszystkie aktualizacje, gra odpali się z poziomu normalnego windowsa, czy tylko w trybie awaryjnym? :D
Będę dawać znać.
grudnia 2017
@sens_non_ Hej!
Dzięki za odpowiedz i rad jestem, iż FIX 1 u Ciebie zadziałał. :eahigh_file: Na chwilę obecną oznaczę moją odpowiedź, jako rozwiązanie (dla lepszej widoczności). Co do Twojego pytania, gra pobrana w Trybie Awaryjnym, powinna być normalnie odpalana z poziomu normalnego trybu Windows.
W razie problemów, daj znać!
Pozdrawiam serdecznie!
grudnia 2017
Cześć @EA_Odix
zgadza się, gra odpala się już z poziomu windowsa.
W końcu mogę dołączyć do pola bitwy ;P
Jeszcze raz dziękuje i do następnego (oby nie problemu :D)!!!
kwietnia 2019
Hej mam problem.
Chodzi o to że gdy odpalam instalator w momencie gdy jestem zalogowany na origin (w aplikacji) wyświetla się
,, Instalacja nieudana
Wygląda na to że nie masz wystarczających uprawnień niezbędnych do grania w tą grę. Przejdż do serwisu WWW gry zarejestruj się po czym spróbuj ponownie,,
Jak temu zaradzić nie mogę sobie z tym poradzić od około 2 godzin.
Próbowałem już tego ale nie działa...
któryś z administratorów mogłby mi pomóc?
Przestrzegaj tych zasad i wytycznych, gdy publikujesz coś na forum Origin.
Przeczytaj zasadyJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem