PROBLEM ZE STEROWANIEM PAD,KLAWIATURA I WSZYSTKO INNE

autor: Rurciaaa
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

PROBLEM ZE STEROWANIEM PAD,KLAWIATURA I WSZYSTKO INNE

[ Edytowane ]
★★ Apprentice

My, gracze pecetowi, nie możemy grać w FIFA 23 online za pomocą naszego kontrolera, ponieważ jest błąd, który powoduje, że kontroler jest rozpoznawany tylko w menu głównym i offline przeciwko botom ale w meczu online nasi gracze po prostu zatrzymują się po rozpoczęciu
Mój kontroler jest od XBOX'a ONE
JAK TO ROZWIĄZAĆ??? 

W FIFIE 22 miałem to samo i nagle sam problem zniknął... w styczniu... tego roku, fife kupiłem w listopadzie rok temu...

Wiadomość 1 z 40 (4 320 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Dot.: PROBLEM ZE STEROWANIEM PAD,KLAWIATURA I WSZYSTKO INNE

Community Manager

Hej @Rurciaaa 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy opisany przez Ciebie problem pojawia się w momencie połączenia kontrolera poprzez Bluetooth? Jeśli tak - sprawdź proszę poniższe obejście tego problemu (z innego wątku na forum): 

@EA_Kuba  napisał/a:

Cześć wszystkim, 

Na oficjalnym forum Microsoft znalazłem obejście opisanego przez Was problemu: 

Issue:

The new Xbox Series Controller only works properly if connected by a USB-C cable. If connected by Bluetooth (quality third-party dongle), some games do not even recognize the input and some will, but menu buttons will not work and other buttons may not work as they are supposed to.

Working solution:
1. Connect your controller to your PC via USB cable
2. Download Xbox accessories app from Microsoft Store

3. Launch Microsoft Store

4. Download latest updates for your controller

5. Disconnect the cable

6. Reboot

7. Remove the controller from Bluetooth devices and pair it again (for me it paired with a slightly different name)

8. Test in a few games (worked for 3 games I previously had issues with)

Poproszę Was o sprawdzenie tego obejścia i dajcie nam znać czy problem z połączeniem kntrolera poprzez Bluetooth minął. Dodatkowo dajcie nam znać czy korzystacie z oficjalnego adaptera do kontrolera Xbox, czy modułu Bluetooth komputera.

Dodatkowo - Czy problem pojawia się również jeśli połączysz kontroler poprzez kabel USB?

Zauważyłem, że na zamieszczonym przez Ciebie zrzucie ekranu widoczne są w prawym górnym rogu kontrolery reprezentujące responsywność naciskanych przez Ciebie przycisków na kontrolerze. 

Czy przy rozpoczęciu meczu, kiedy pojawia się problem pomimo naciskanych przycisków, nie widać reakcji na widocznych na ekranie kontrolerach? (na obu/tylko na jednym - którym?)

Wiadomość 2 z 40 (4 295 wyświetleń)

★★ Apprentice
@EA_Kuba Cześć, rozwiązanie nie przyniosło skutków, nadal nie działa...
Zaktualizowałem, uruchomiłem ponownie nawet komputer, podłączyłem kabel i nic, cały czas to samo. To jest Pad od XBOX ONE. Problem pojawia się i na kablu i po Bluetooth. Wczoraj byłem u ziomka i on podłączył swój od PS4 i było dokładnie to samo.
Co do zrzutu : Reakcje widać kontrolera, on sam reaguje natomiast zawodnik reaguje z opóźnieniem na podanie, nie mogę nim się poruszać czyli biec/truchtać. Podczas podania np. ukazuje się pasek siły podania normalnie, tak samo strzału, wrzutki.
Używam zwykłego adaptera Bluetooth w wersji 4.0. Nie posiadam oryginalnego od XBOX.
W innych grach typu : Wiedźmin, eFootball, a także FIFA 22 Pad działa cały czas normalnie i to po Bluetooth, po kablu także. w FIFIE 23 ani po kablu ani po Bluetooth... Proszę o pomoc, bo nie po to wydałem 239 zł żeby teraz oglądać jak sobie przeciwnik gra albo grać Squad Battles, bo w meczach Offline jest wszystko w porządku... tylko w Online jest problem.
Wiadomość 3 z 40 (4 287 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

Hej @Rurciaaa 

Dzięki za odpowiedź i szczegóły na temat problemu. 

Jeśli to możliwe to poprosiłbym Cię o nagranie filmiku z włączoną nakładką o której wspominaliśmy wcześniej, na którym byłyby widoczne reakcje kontrolera (a raczej ich brak) na naciskane przyciski. Prawdopodobnie ten film będzie dość spory, dlatego poproszę abyś klip przesłał na YouTube i wysłał nam link. 

Dodatkowo z racji tego, że opisany przez Ciebie problem wskazuje na problemy w rozgrywkach online powiedz nam coś więcej na temat konfiguracji Twojego połączenia. 

• Kto jest Twoim dostawcą Internetu?
  • W jaki sposób komputer łączy się z Internetem?
  • Czy komputer łączy się z Internetem bezpośrednio przez router, czy drogę tę dzieli np. switch?
  • Poproszę Cię też o sprawdzenie połączenia za pomocą naszego narzędzia na stronie pomocy - link
Wiadomość 4 z 40 (4 242 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★ Apprentice
@EA_Kuba Na miliony procent nie jest to problem z internetem Panie Kubo Standard smile Nawet wziąłem komputer do znajomego i było to samo.
Mój internet to światłowód, 1 GB/s od Orange. Kumpla internet to Inea światłowód symetryczny 300/300 mb/s. Testowaliśmy to razem, bo dałem mu konto i u niego na komputerze FIFA 23 na moim koncie działa prawidłowo stąd padł pomysł żeby wziąć komputer do niego i to zweryfikować pod kontem neta.
Wszystko wskazuje na to, że problem występuje losowo i wielu bardzo bardzo wielu osób na całym świecie. I pokazuje to, że Pad w grze online nie jest po prostu wykrywalny.
Z tym filmikiem i screenem to niestety nie jest moje, to jest screen gościa zza granicy ale jeśli chcesz to mogę poświęcić te kilka minut na nagranie filmiku Standard smile Bo normalnie widać, że przyciski są wciskane,a piłkarze nie reagują, pad dostaje informacje, wskaźniki siły strzału, podania się normalnie ładują...
Wiadomość 5 z 40 (4 237 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★ Novice
@Rurciaaa Mam identyczny błąd, jak i wielu innych graczy. Jak na grę od 250 do nawet 500zł błąd żałosny i zabawny. Sam wydałem na grę około 400zł a od 27.09 nie mogę normalnie zagrać w tryb online.
Pozdrawiam
Wiadomość 6 z 40 (4 229 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Newbie

Mam dokładnie ten sam problem. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic nie daje.

Wiadomość 7 z 40 (4 222 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★ Apprentice
@ggggghhdzxsg Jak widać, w kółko cały czas przedłużają, wałkują ten sam temat i próbują zwalać na nasz sprzęt/internet. To jest po prostu żenada. Człowiek tyle siana wydaje żeby pograć, a Ci plują każdemu prosto w twarz. Najlepsze jest to, że zespół EA pomocy technicznej może tylko dłubać w nosie i patrzeć co tam ciekawego EA Direct Napisało na Twitterze, bo oni nic nie wiedzą, nie mają żadnej wiedzy na ten temat co się dzieje, nie mogą też zgłoszenia wprowadzić żeby wpłynęło do tzw " góry" czyli gdzieś do Kanady. Po prostu kpina
Wiadomość 8 z 40 (4 202 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

[ Edytowane ]
★★ Apprentice

@EA_KubaNa Twoją prośbę nagrałem i film jest na YouTube, dodam tylko, że lagi powstały w wyniku samego nagrywania przez OBS, bo mój komp nie jest stworzony do nagrań/streamowania.
Link - https://www.youtube.com/watch?v=5z2zORRwaBU

Pad był połączony na kablu.
W samym poście wrzucam screen z wyniku testu. Mam nadzieję, że to Ci pomoże w jakiś sposób znaleźć rozwiązanie.

Wiadomość 9 z 40 (4 164 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★ Apprentice
@EA_Kuba I co powiesz na filmik?
Wiadomość 10 z 40 (4 079 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem

fifa-20-player-splash

Zabezpiecz swoje konto FIFA

Włącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.

Zobacz więcej w centrum pomocy EA