października 2022 – ostatnio edytowany października 2022
My, gracze pecetowi, nie możemy grać w FIFA 23 online za pomocą naszego kontrolera, ponieważ jest błąd, który powoduje, że kontroler jest rozpoznawany tylko w menu głównym i offline przeciwko botom ale w meczu online nasi gracze po prostu zatrzymują się po rozpoczęciu
Mój kontroler jest od XBOX'a ONE
JAK TO ROZWIĄZAĆ???
W FIFIE 22 miałem to samo i nagle sam problem zniknął... w styczniu... tego roku, fife kupiłem w listopadzie rok temu...
października 2022
Hej @Rurciaaa
Dzięki za Twoje zgłoszenie.
Czy opisany przez Ciebie problem pojawia się w momencie połączenia kontrolera poprzez Bluetooth? Jeśli tak - sprawdź proszę poniższe obejście tego problemu (z innego wątku na forum):
@EA_Kuba napisał/a:
Cześć wszystkim,
Na oficjalnym forum Microsoft znalazłem obejście opisanego przez Was problemu:
Issue:
The new Xbox Series Controller only works properly if connected by a USB-C cable. If connected by Bluetooth (quality third-party dongle), some games do not even recognize the input and some will, but menu buttons will not work and other buttons may not work as they are supposed to.
Working solution:
1. Connect your controller to your PC via USB cable
2. Download Xbox accessories app from Microsoft Store3. Launch Microsoft Store
4. Download latest updates for your controller
5. Disconnect the cable
6. Reboot
7. Remove the controller from Bluetooth devices and pair it again (for me it paired with a slightly different name)
8. Test in a few games (worked for 3 games I previously had issues with)
Poproszę Was o sprawdzenie tego obejścia i dajcie nam znać czy problem z połączeniem kntrolera poprzez Bluetooth minął. Dodatkowo dajcie nam znać czy korzystacie z oficjalnego adaptera do kontrolera Xbox, czy modułu Bluetooth komputera.
Dodatkowo - Czy problem pojawia się również jeśli połączysz kontroler poprzez kabel USB?
Zauważyłem, że na zamieszczonym przez Ciebie zrzucie ekranu widoczne są w prawym górnym rogu kontrolery reprezentujące responsywność naciskanych przez Ciebie przycisków na kontrolerze.
Czy przy rozpoczęciu meczu, kiedy pojawia się problem pomimo naciskanych przycisków, nie widać reakcji na widocznych na ekranie kontrolerach? (na obu/tylko na jednym - którym?)
października 2022
października 2022
Hej @Rurciaaa
Dzięki za odpowiedź i szczegóły na temat problemu.
Jeśli to możliwe to poprosiłbym Cię o nagranie filmiku z włączoną nakładką o której wspominaliśmy wcześniej, na którym byłyby widoczne reakcje kontrolera (a raczej ich brak) na naciskane przyciski. Prawdopodobnie ten film będzie dość spory, dlatego poproszę abyś klip przesłał na YouTube i wysłał nam link.
Dodatkowo z racji tego, że opisany przez Ciebie problem wskazuje na problemy w rozgrywkach online powiedz nam coś więcej na temat konfiguracji Twojego połączenia.
października 2022
października 2022
października 2022
Mam dokładnie ten sam problem. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic nie daje.
października 2022
października 2022 – ostatnio edytowany października 2022
@EA_KubaNa Twoją prośbę nagrałem i film jest na YouTube, dodam tylko, że lagi powstały w wyniku samego nagrywania przez OBS, bo mój komp nie jest stworzony do nagrań/streamowania.
Link - https://www.youtube.com/watch?v=5z2zORRwaBU
Pad był połączony na kablu.
W samym poście wrzucam screen z wyniku testu. Mam nadzieję, że to Ci pomoże w jakiś sposób znaleźć rozwiązanie.
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA