lutego 2017
– ostatnio edytowany
wrzesień
przez
EA_Kuba
Skontaktuj się z nami telefonicznie od:
w godzinach:
pod numerem:
Tymczasowe zmiany w opcjach wsparcia
Drodzy Forumowicze,
Jeśli kiedykolwiek znajdziecie się w sytuacji, gdy będziecie potrzebować pomocy w zakresie zarządzania kontem EA, pamiętajcie proszę, że publiczne forum nie jest najlepszym miejscem na rozmowy na ten temat. Wszelkie problemy dotyczące zmian informacji osobowych lub ustawień zabezpieczeń, ze względu na ochronę danych, powinny być rozwiązywane z naszym doradcą podczas kontaktu telefonicznego.
W tym celu polecam skorzystać ze strony EA Help, która została stworzona specjalnie po to, aby ułatwić kontakt z naszym działem wsparcia klienta.
Aby skontaktować się z doradcą, wystarczy zastosować się do kilku prostych kroków:
Szczególnie polecam opcję "Zadzwoń do mnie" - po podaniu numeru telefonu, doradca sam skontaktuje się z Wami po wyznaczonym czasie, dzięki czemu unikniecie kosztów rozmowy telefonicznej
Polska linia jest otwarta od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 21:00.
Pamiętajcie, że podczas rozmowy zostaniecie poproszeni o zweryfikowanie konta, więc warto przypomnieć sobie odpowiedź na pytanie zabezpieczające na koncie lub mieć dostęp do adresu email powiązanego z Waszym kontem EA.
Inne przydatne artykuły:
Skontaktuj się z działem pomocy EA
Weryfikacja logowania jako dodatkowe zabezpieczenie konta
Postępowanie w przypadku włamania na Twoje konto EA
Jak najlepiej dbać o bezpieczeństwo konta
Przestrzegaj tych zasad i wytycznych, gdy publikujesz coś na forum Origin.
Przeczytaj zasadyJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem