luty
Produkt: FIFA 23
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? PC
Model karty Nvidia lub AMD GEFORCE 1650 SUPER
Podaj ilość pamięci RAM w GB 16
Jak brzmi Twój gamertag/PSN ID? Silcz4nnn
Czy problem pojawia się tylko przy włączonej rozgrywce międzyplatformowej? Nie
W którym trybie miało to miejsce? FIFA Ultimate Team
W jakim trybie? FUT Division Rivals
Czy możesz wskazać dzień (DD/MM/RRRR), w którym wystąpił błąd? Od 18 grudnia
O której godzinie wystąpił błąd? (GG:MM) Prawie codziennie
W jakiej strefie czasowej mieszkasz? ECT - GMT + 1:00
Jak często występuje ten problem? 50% - 99%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? ?
Co się dzieje? Kiedy włączam grę, dostaje crasha, czasami po wczytaniu ustawień osobistych, czasami od razu, czasami w menu głównym. Przeważnie nigdy jak już się zaloguję do gry. Kupiłem fifę 11 grudnia, tydzień nie było żadnych problemów, a od 18 grudnia przy starcie gry mam crasha. Czasami potrzeba 10 prób z włączeniem gry, żeby zadziałała. Czasami jest dzień kiedy fifa odpali się normalnie, czasami potrzebuje 10 prób, czasami nie odpala się w ogóle Próbowałem: -Weryfikacji plików gry -Reinstalacji fify 23 -Usuwania ustawień osobistych -Usuwania i instalowania anticheata -Format systemu -Uruchamiania gry jako administrator.
Co powinno się stać? Gra powinna się uruchomić bez problemu
W folderze CrashDumps, jest plik na którym jest napisane, że tytuł crasha to memory_corruption MEMORY_CORRUPTION_LARGE_c0000005_memory_corruption!FIFA23.exe
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
tydzień temu
Odkryłem rozwiązanie swojego problemu. Przed każdym wejściem do gry należy zmienić rozdzielczość gry. Z domyślnego 1920x1080 na 1280x720.
Należy to zmienić w Dokumenty/FIFA 23/fifasetup w resolution width i height. Później w grze można zmienić już na domyślną rozdzielczość. Należy to robić przed każdym odpaleniem gry!
Poniżej wysyłam swój fifa setup.
miesiąc temu
Hej @Silcz4nnn
Na start zajrzyj proszę do już istniejącego wątku na naszym forum - link.
Pozdrawiam,
_Kalina
miesiąc temu
Wyłączenie XMP(DOCP w AMD) w biosie nie zadziałało nadal jest ten sam problem.
miesiąc temu
miesiąc temu
@Silcz4nnn skorzystaj z narzędzia sprawdzania plików systemowych w systemie Windows oraz sprawdź działanie gry na zupełnie nowym koncie administratora.
miesiąc temu
Nie działa. Podłączenie pada do innego portu również. Format systemu również. Reinstalacja antycheatea również. Codziennie jest ten sam problem.
miesiąc temu
@Silcz4nnn daj znać czy problem wciąż występuje po pobraniu wczorajszej aktualizacji?
miesiąc temu
Tak. Niestety problem nadal występuje.
miesiąc temu
Przeskanuj komputer w poszukiwaniu malware za pomocą odpowiedniego programu np. Malwarebytes.
Następnie skorzystaj z narzędzia sprawdzania plików systemowych w systemie Windows.
Dodatkowo sprawdź działanie na zupełnie nowym koncie administratora.
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA