Ea app i orgin

autor: bartol500
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Zaakceptowane rozwiązanie

Ea app i orgin

★★★★★ Novice

Produkt: FIFA 23
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? PC
Model karty Nvidia lub AMD Nvidia GeForce GTX 1650
Podaj ilość pamięci RAM w GB 16
Jak brzmi Twój gamertag/PSN ID? Bartol500
Czy problem pojawia się tylko przy włączonej rozgrywce międzyplatformowej? Tak
W którym trybie miało to miejsce? FIFA Ultimate Team
W jakim trybie? FUT Division Rivals
Czy możesz wskazać dzień (DD/MM/RRRR), w którym wystąpił błąd? 1.03.2023
O której godzinie wystąpił błąd? (GG:MM) 18:00
W jakiej strefie czasowej mieszkasz? GMT (UTC)
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? pokazał się komunikat że trzeba zainstalować ea app żeby odpalić grę, zainstalowałem i gra się nie uruchamia
Co się dzieje? pokazał się komunikat że trzeba zainstalować ea app żeby odpalić grę, zainstalowałem i gra się nie uruchamia
Co powinno się stać? gra powinna się uruchamiać

pokazał się komunikat że trzeba zainstalować ea app żeby odpalić grę, zainstalowałem i gra się nie uruchamia

Wiadomość 1 z 18 (679 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Zaakceptowane rozwiazanie

Dot.: Ea app i orgin

★★★ Novice

też tak miałem, że wcześniej wszystko miałem niby zrobione ale idąć od początku krok po kroku w końcu załapało.

Zobacz w watku

Wiadomość 14 z 18 (712 wyświetleń)

Wszystkie odpowiedzi

★★★★★ Novice

i nie nie są to problemy z anti cheatem

Wiadomość 2 z 18 (672 wyświetleń)

★★★ Novice

Mam ten sam problem. Origin wymaga instalacji ea app i nioe potrafię tego ominąć. Jak zainstaluje to nie działa gra. Nie uruchamia się antycheat. Wszystkie sposoby opisane na forum nie działają. Jedynym sposobem było odpalanie przez origin ale teraz blokuje poprzez wymóg instalacji ea app.

Wiadomość 3 z 18 (651 wyświetleń)

★★★ Novice

Udało mi się rozwiązać problem

Polecam ten poradnik.

https://www.youtube.com/watch?v=1zU1mlmA-jQ

Wiadomość 4 z 18 (589 wyświetleń)

★★★★★ Novice
@edwinpalyga mi nadal nic się nie dzieję odpala się tylko ponownie Ea app 2 tygodnie nie grałem w grę w końcu chciałem do niej wrócić i 3 raz w ciągu tej fify mam problem z odpaleniem gry nie z mojej winy
Wiadomość 5 z 18 (571 wyświetleń)

★★★ Novice
@bartol500 Ja robiłem wszystko jak w tym filmie. Wcześniej jeszcze dodałem wyjątki w ochronie windows i w antywirusowe jeśli chodzi o Fifę i antycheat. Ważne żeby EA app było odpalane jako administrator i antycheat też z zezwoleniem dla wszystkich użytkowników.Wcześniej jeszcze zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej.
Wiadomość 6 z 18 (566 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★★★ Novice
@edwinpalyga ja aktualizowałem ostatnio sterowniki + przez przypadek odpaliłem fifę w orginie zamiast innej gry i nie było problemu
Wiadomość 7 z 18 (560 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Novice

Z tego co dowiedziałem się z pomocy EA Origin już nie będzie działał, nie działa od około 3-4 dni. Jeśli żadne kroki nie działają to według EA pomoc trzeba czekać na aktualizacje ea app, któa nie wiadomo kiedy będzie. Ja przy odpalaniu i robieniu tych kroków z poradnika wyłączyłem antywirusa. Ważne żeby pobrać nowy instalator antycheat. Męczyłem ten temat od kilku dni i dzisiaj załapało.

Wiadomość 8 z 18 (557 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★★★ Novice
@edwinpalyga ale mi się nawet nie pojawia okno z anty cheatem
Wiadomość 9 z 18 (553 wyświetleń)

★★★ Novice

Zmień w antycheat żeby odpalało normalnie a nie z uprawnieniami administratora i wtedy zobacz czy się włącza antycheat. Ja jak na początku dawałem uprawnienia administratora to wtedy antycheat się nie włączał. Jak wyłączyłem uprawnienia to się włączał ale był błąd failure during update process. Wtedy zacząłem robić według poradnika z filmu, który wrzuciłem.

Wiadomość 10 z 18 (549 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem

fifa-20-player-splash

Zabezpiecz swoje konto FIFA

Włącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.

Zobacz więcej w centrum pomocy EA