Dot.: Nie mogę uruchomić Simsów po połączeniu z Epic Store.

autor: kreatora
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Zaakceptowane rozwiązanie

Nie mogę uruchomić Simsów po połączeniu z Epic Store.

★★★★★ Newbie

Po połączeniu mojego konta ea z epic store i zainstalowaniu darmowych dodatków z Epic Store mimo że gra wczoraj działała, dziś gdy próbuję ją uruchomić wyświetla się że nie mam do niej uprawnień. :/

Wiadomość 1 z 6 (3 248 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Zaakceptowane rozwiazanie

[ Edytowane ]
Hero (Retired)

@xRaven_Blackx

Przenieś folder Sims 4 z Documents\Electronic Arts na pulpit komputera i zmień jego nazwę na coś, co nie zawiera słów „Sims 4”.
Ścieżka do tego folderu w Win10
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista - wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Pobierz Revo Uninstaller free version stąd. (pierwsza po lewej)
https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
Uruchom Revo, wybierz z listy Sims 4 i kliknij Odinstaluj.
Po zakończeniu odinstalowywania wybierz „Moderate” pod „Scanning modes” i kliknij Scan.
Jeśli Revo znajdzie pozostałe wpisy rejestru, zaznacz wszystko, usuń i kliknij Next.
Revo wyświetli „Remaining Data and Folders.”. Wybierz wszystkie. Zamknij Revo i zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)

Użyj Revo również do odinstalowania aplikacji EA.
Pobierz nową aplikacje EA stąd
https://www.ea.com/pl-pl/ea-app

Następnie ponownie zainstaluj aplikację EA, zrestartuj ponownie komputer i ponownie zainstaluj Sims 4 z Biblioteki EA app.

UWAGA

Jeśli  pobranych dodatków z Epic w Bibliotece EA  nie będzie to może być konieczne jednorazowe uruchomienie gry za pośrednictwem Epic, tutaj jest wątek o tym problemie:
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports-Technical-Issues/Sims-launching-through-Epic-instead-of-EA-app...

Po uruchomieniu gry nie bedziesz mial swoich zapisów i biblioteki. , Aby odzyskac swoje zapisy i bibliotekę usuń z nowo powstałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu ( z przeklejonego folderu TS4)i wklej go do tego nowego folderu gry.- Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jeśli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry. Po tym zabiegu możesz wywalić ten przeniesiony na pulpit komputera stary  folder TS4 z pulpitu do kosza.

P.S 

Jesli uzywasz modów przeklej też folder Mods do nowego folderu gry w Dokumentach

Zobacz w watku

Wiadomość 5 z 6 (3 200 wyświetleń)

Wszystkie odpowiedzi

Hero (Retired)
@xRaven_Blackx

Wyczyść cache EA aplikacji
Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij Pomoc . dalej Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache
Nastepnie zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)
Wiadomość 2 z 6 (3 244 wyświetleń)

★★★★★ Newbie

Niestety gra nadal się nie uruchamia.

Wiadomość 3 z 6 (3 239 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★★★ Newbie
@kreatora Niestety gra nadal się nie uruchamia
Wiadomość 4 z 6 (3 231 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

[ Edytowane ]
Hero (Retired)

@xRaven_Blackx

Przenieś folder Sims 4 z Documents\Electronic Arts na pulpit komputera i zmień jego nazwę na coś, co nie zawiera słów „Sims 4”.
Ścieżka do tego folderu w Win10
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista - wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Pobierz Revo Uninstaller free version stąd. (pierwsza po lewej)
https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
Uruchom Revo, wybierz z listy Sims 4 i kliknij Odinstaluj.
Po zakończeniu odinstalowywania wybierz „Moderate” pod „Scanning modes” i kliknij Scan.
Jeśli Revo znajdzie pozostałe wpisy rejestru, zaznacz wszystko, usuń i kliknij Next.
Revo wyświetli „Remaining Data and Folders.”. Wybierz wszystkie. Zamknij Revo i zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)

Użyj Revo również do odinstalowania aplikacji EA.
Pobierz nową aplikacje EA stąd
https://www.ea.com/pl-pl/ea-app

Następnie ponownie zainstaluj aplikację EA, zrestartuj ponownie komputer i ponownie zainstaluj Sims 4 z Biblioteki EA app.

UWAGA

Jeśli  pobranych dodatków z Epic w Bibliotece EA  nie będzie to może być konieczne jednorazowe uruchomienie gry za pośrednictwem Epic, tutaj jest wątek o tym problemie:
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports-Technical-Issues/Sims-launching-through-Epic-instead-of-EA-app...

Po uruchomieniu gry nie bedziesz mial swoich zapisów i biblioteki. , Aby odzyskac swoje zapisy i bibliotekę usuń z nowo powstałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu ( z przeklejonego folderu TS4)i wklej go do tego nowego folderu gry.- Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jeśli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry. Po tym zabiegu możesz wywalić ten przeniesiony na pulpit komputera stary  folder TS4 z pulpitu do kosza.

P.S 

Jesli uzywasz modów przeklej też folder Mods do nowego folderu gry w Dokumentach

Wiadomość 5 z 6 (3 201 wyświetleń)

Community Manager

Hej @xRaven_Blackx 

Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. 

Untitled.pngKuba.png
Wiadomość 6 z 6 (3 081 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem