Re: sims 4 start niet op

door Trismagistos
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Re: sims 4 start niet op

★★★★★ Expert
Voor het downloaden en installeren van De Sims 4 zal tussen de 40 en 50 GB nodig zijn, @gewoon_maud.
Nogmaals de basisstappen doen en controleren op beschikbare updates voor Windows. Doordat je niet beschikte over voldoende ruimte kunnen deze acties mislukt zijn.

Aansluitend De Sims 4 schoon starten.
Stuurprogramma van je "Intel HD Graphics 5500" gaan bijwerken, aangezien deze nog komt uit 2017.
Nagaan of jouw laptop nog beschikt over een betere videokaart, meestal van NVidia of ATI / AMD.
De beeldschermresolutie verlagen naar 1024×768. Lukt het om De Sims 4 te starten, dan grafische opties helemaal verlagen. Ook kan je dan de laptopmodus uitproberen.
Laat De Sims 4 anders starten in de venstermodus.
Start De Sims 4 de Origin cliënt en niet via de snelkoppeling op je Bureaublad.
De "Gebruikersaccountbeheer" en je beveiligingssoftware (tijdelijk) uitschakelen.
Gebruik een bekabelde internetverbinding.
Overige en onnodige openstaande programma's volledig afsluiten, mogelijk verhinderen die de juiste werking van De Sims 4 en/of de Origin cliënt. Zo worden ook meer systeembronnen vrijgemaakt., die je waarschijnlijk erg hard nodig hebt voor De Sims 4 te kunnen laten draaien. De vraag blijft echter, of je plezier hebt aan het spelen van De Sims 4, als het gebruik van uitbreidingen en aanvullingen.
De Origin cliënt starten als een Administrator.
Verder kan je de "Origin In-game" en "FPS-teller" uitschakelen.
Het kan helpen door Windows schoon laten opstarten: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows
Test De Sims 4 met een nieuwe of standaard Sim / huishouden.

Als er soms een (fout)melding verschijnt, graag hiervan een schermafdruk maken, deze opslaan als een afbeeldingsbestandstype en als een bijlage toevoegen bij je reactie.

Als je de test doet op deze website: https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/the-sims-4/12305/ Dan graag schermafdrukken maken van het resultaat, zo wel "Minimum" en "Recommended" (minimaal en aanbevolen).
Deze opslaan als een afbeeldingsbestandstype en als bijlagen toevoegen bij je reactie.
Om het spel te kunnen draaien op jouw computer, dienen alleen groene vinkjes te staan bij de items, op het tabblad van de minimale systeemeisen. Je zou het spel op de laagste instellingen kunnen draaien.
Rode cirkel met een schuine streep er door heen, betekent dat voor dit item de test is gefaald. Dit zijn ook de punten waaraan je dient te werken.
De webpagina bezoeken, het hulpprogramma downloaden, het hulpprogramma starten om de gegevens te verzamelen en de webpagina verversen met de gegevens, zal binnen 1 minuut gedaan moeten zijn.

Hoe je de cache van de Origin cliënt leegmaakt: https://help.ea.com/nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Lees deze instructies hoe je de instellingen van "Gebruikersaccountbeheer" kan verlagen: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/2526083/disabling-user-account-control-uac-on-windows-serve...


Idem voor @yinthe160908.
Ook graag je DxDiag informatie vermelden bij je reactie, opgeslagen in een tekstbestand.


Groetjes.
Bericht 11 van 14 (285 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: sims 4 start niet op

★★★ Newbie
bij repareer is ALLES wat je bij sims gemaakt hebt weg???
Bericht 12 van 14 (251 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: sims 4 start niet op

★★★★★ Expert
Bij een reparatie van een Origin spel worden de ongeldige spelgegevens opnieuw opgehaald, @kim_blanco_a. Indien je aangepaste inhoud gebruikt, dan kunnen die terechtkomen in je spelvoortgang. Je dient alle aangepaste inhoud eerst verwijderen. Ook kan je nog een reservekopie maken van je spelvoortgang en daarna pas De Sims 4 gaan repareren.

Groetjes
Bericht 13 van 14 (247 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos
Highlighted

Re: sims 4 start niet op

Champion
@kim_blanco_a Nee hoor!. Alleen als je alles opnieuw gaat installeren verdwijnen je opgeslagen spellen. Maar het is altijd verstandig om regelmatig een kopie te maken van je spel-map.

Als je de map De Sims 4 (die staat hier: \Documents\Electronic Arts\De Sims 4) kopieert en bijvoorbeeld op een externe harde schijf zet dan stel je die inhoud veilig voor als je opnieuw gaat installeren of als er iets met je computer gebeurd. Ook als je overstapt naar een andere computer is dat wel handig om te hebben. Je kan dan de inhoud van die spel-map gewoon vervangen en doorgaan waar je was gebleven.

Bij het repareren van het spel via Origin blijft de inhoud van je spel-map gewoon bestaan.

Als je gebruik maakt van aangepaste inhoud zoals cc of modificaties is het wel verstandig om bij problemen in je spel het bestand: 'localthumbcach.package' te verwijderen. Dit kan ook voor een reparatie of als je alles opnieuw wilt installeren. In dat bestand blijven namelijk de resten van het oude spel zitten. Zodra je De Sims weer start maakt het spel zelf een nieuwe schone versie aan.

Hartelijke groet.

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


Bericht 14 van 14 (242 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help