Re: kavel werkt niet

door RealSimmor0
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

kavel werkt niet

★★★ Newbie

hoi,

 

Ik heb sinds dat ik de sims 4 studentenleven heb gedownload erg veel problemen met de sims 4. Ik heb alle opties al geprobeerd, ik heb de sims 4 volledig verwijderd en zelfs origin volledig verwijderd, helaas mochten deze stappen allemaal niet baten.
Het begon allemaal dat mijn mods niet meer werkten, elke keer als ik het spel op zou starten zou deze uitvallen en ook niet meer kunnen opstarten. Na veel tevergeefse pogingen dit te repareren had ik me erbij neergelegd dat mods er wellicht niet meer in zouden zitten. Ik ben dus verder gegaan in de basisgame, maar ook deze liet het afweten. Het zomaar uitvallen bleef doorgaan en ik kan zelfs niet meer op bepaalde kavels komen. Als ik dan op bouwen klik kom ik ipv op de kavel op het scherm werelden kiezen. Ik heb alternatieven geprobeerd om op de kavel te komen maar ook deze werkten allemaal niet.
Het is inmiddels onmogelijk geworden om de sims te spelen omdat deze de hele tijd uitvalt en als de sims niet uitvalt werkt de helft van het spel niet.
Ik heb een macbook air met genoeg geheugen dus daar ligt het probleem als het goed is niet.

 

Alvast bedankt!

Bericht 1 van 4 (574 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: kavel werkt niet

★★★★★ Expert
Had je voordat je het spel ging repareren, ook de map hernoemd en de cache leeggemaakt, @lauren-kersten-?

Als het spel steeds afsluit, vastloop en/of vreemde dingen doet, kan het wel betekenen dat jouw gebruikte platform niet voldoet aan de systeemeisen van het basisspel.
Uitbreidingen en aanvullingen hebben weer hun eigen systeemeisen.

De problemen worden vaak veroorzaakt door de aangepaste inhoud ("modificaties").
Je kan die beter eerst verwijderen, voordat je het spel laat bijwerken, als een nieuwe uitbreidingen en/of aanvulling gaat installeren.


De systeemeisen voor De Sims 4
https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4#store-page-section-requirements

De systeemeisen voor "De Sims: 4 Studentenleven"
https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4/expansion/the-sims-4-discover-university#...


Basisstappen:
De cache van de Origin cliënt leegmaken
https://help.ea.com/nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

De map van De Sims 4 die in je "Documenten\Electronic Arts\" staat hernoemen.

Daarna De Sims 4 gaan repareren via de Origin cliënt. Rechtsklik op de speltegel in je spelbibliotheek en kies de "Repareren" optie.


Overige openstaande software helemaal afsluiten, die nog openstaat en mogelijk de goede werking van beide kan verhinderen.


Controleer of er updates beschikbaar zijn voor je platform, installeer deze dan en herstart je platform daarna.
Zie hiervoor: https://support.apple.com/nl-nl/HT201541 Je dient te zorgen dat je platform helemaal is bijgewerkt, dus ook alle stuurprogramma's.


Een nieuwe gebruikersaccount maken met Administrator rechten en je daarmee aanmelden. Lukt het zo om De Sims 4 te starten?
https://support.apple.com/nl-nl/guide/mac-help/mtusr001/10.15/mac/10.15


Het opnieuw installeren van de Origin cliënt.
https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/manually-uninstalling-origin
Gebruik het hulpprogramma, om de nog achtergebleven gegevens te verwijderen: https://eaassets-a.akamaihd.net/eahelp/documents/Reset-Origin.zip
Download de laatste versie van https://www.origin.com/nl-nl/store/download Hier vind je ook de systeemeisen waaraan je platform dient te voldoen om de Origin cliënt en de spellen kunne gebruiken..
Installeer deze dan ook. https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/download-install-update-origin


Laat je nog weten of het hiermee jou gelukt is?

Groetjes.
Bericht 2 van 4 (554 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: kavel werkt niet

[ Bewerkt ]
Champion

@lauren-kersten-Hoewel ik niet met een mac speel, denk ik, dat je eens kunt proberen om de Localthumbcache.package uit de Sims 4 map te verwijderen. Maak je geen zorgen, zodra je het spel weer start, wordt er een nieuwe, schone, aangemaakt. In de eerder genoemde cache zitten waarschijnlijk nog instellingen van een verouderde of gebroken modificatie. Zodra die weg zijn, zou je het spel weer moeten kunnen hervatten.

 

Let op: sla je spel tijdens het testen niet op maar sluit het gewoon af zonder op te slaan!

Stap 1:
Haal, voor de zekerheid ook al je modificaties uit de map Mods en sla deze op in een nieuwe map buiten het spel bijvoorbeeld op je desktop. Noem deze map bijv. 'oude modificaties' .

Stap 2:
Als je de Localthumbcache.package hebt verwijderd, is het wel verstandig om daarna voor al je modificaties een update te zoeken bij de makers of op de site waar je ze vandaan hebt.

Stap 3:
Test je spel 'schoon' dat wil zeggen met een nieuwe familie of een die bij het spel wordt geleverd. Als alles goed functioneert, kan je overwegen om de modificaties, die je elders had opgeslagen, weer terug te plaatsen.
Gebruik daarvoor de 50/50 methode.
Dat wil zeggen dat je eerst de helft van de geüpdatete modificaties terug plaatst en het spel weer 'schoon' test. Als alles gewoon weer werkt zoals het zou moeten dan haal je die modificaties er weer uit en slaat ze op in een map buiten het spel (dat kan dus ook op je desktop) met bijvoorbeeld de naam 'werkende modificaties'.

Stap 4:
Dan plaats je weer opnieuw de helft van de modificaties uit de map 'oude modificaties' in het spel en test het opnieuw.
Als blijkt dat je spel het niet doet dan weet je dat in die partij de 'foute modificatie zit'. Haal de helft daaruit en test het spel opnieuw.
Geeft het spel geen problemen na die test dan kan je de modificaties met een gerust hart verplaatsen naar de map 'werkende modificaties'.
Herhaal stap 4 net zo vaak als nodig is om de 'boosdoener(s)' te vinden. Verwijder deze modificatie(s) en sla dan pas je spel op de normale manier op.

Hopelijk kan je daarna weer spelen zoals je het gewend was.

Hartelijke groet.

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


Bericht 3 van 4 (503 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: kavel werkt niet

★★★★★ Expert
Aangepaste inhoud is vaak de boosdoener van vele problemen, die optreden tijdens het spelen en als niet meer kunnen starten van het spel.
Hierbij geven de basisstappen dan ook vaak de oplossing. De basisstappen zijn niet al te moeilijk en geven sneller resultaat.

Aangepaste inhoud worden niet ondersteund, in het algemeen.

Hoe groter de hoeveelheid aangepaste inhoud, hoe kleiner de stappen.
Nadat er getest is met een schone start van De Sims 4 en het spel stat weer normaal op, begin dan met 10% terugzetten. Test steeds opnieuw. Herhaal de stappen. Alle boosdoeners dien je aparte te zetten. Waar had je deze boosdoeners vandaan? Kan een bijgewerkte versie het oplossen? Worden bij de instructies of de opmerkingen al iets vermeld wat voor een problemen er kunnen zijn. Bepaalde aangepaste inhoud verwacht een bepaalde versie van De Sims 4. Bepaalde aangepaste inhoud werk weer niet samen met andere aangepaste inhoud. Dit geld ook voor uitbreidingen en aanvullingen.


Groetjes.
Bericht 4 van 4 (488 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help