Update komt er aan... maar ja

door SanderVermunt
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Update komt er aan... maar ja

★★★★ Apprentice

Een update komt er aan. Wauw! 

Na 6 maanden ergernis en klachten. We krijgen een update. En wat gaan ze doen? Juist. Timed Finesse shots worden getuned omdat het dan minder kansrijk is (even vrij vertaald uit wat ze werkelijk vertellen).

 

Even dan het volgende.

EA claimt (product managers en ontwikkelaars) dat dit de beste FIFA tot nu toe is.

EA claimt dat in topsporten en dus ook in voetbal het soms wel eens mis gaat (grote kansen missen en dergelijke) 

EA claimt dat om die reden dit de meest realistische FIFA is tot nu toe.

 

Dus 3 statements waarbij je behoorlijk zeker moet zijn van je zaak om dat te “claimen”. 

 

Dan even die claims de grond inboren.

 

Is dit de beste FIFA tot nu toe? Laten we stellen dat iedereen een mening mag hebben. Maar cijfers zeggen genoeg. 

Dit is het eerste seizoen FIFA dat er minder spelers het spel blijven spelen. Dus van alle mensen die FIFA 19 hebben gekocht en het hele jaar door dit spel spelen (wekelijks of dagelijks maakt niet uit), daalt dat percentage dit jaar het snelst. Dus volgens statistieken is het dan dus niet je beste game.

 

In topsporten gaat wel eens wat mis. Ja dat klopt. EA wijst hierbij op het misgaan van een simpele pass (gamer stuurt naar rechts en bal gaat bijvoorbeeld rechtdoor of naar links) en EA wijst hierbij op het missen van kansen.

Dat je kansen mag/zult missen, zeker. Hoort er bij. 

Maar als kansen van 25-30 meter met ren finesse shot (timed finishing daargelaten, want die extra feature slaat werkelijk alles) er 7 van de 10 keer in gaan en 1 tegen 1 op de keeper 7 van de 10 keer mis en EA onderbouwt dat met: “in het echte voetbal gaat er ook wel eens wat mis” dan mogen ze eerst op cursus “voetbal analyseren”. 

Dit even onderbouwen. Puur op statistieken:

80% van de doelpunten wereldwijd komen van BINNEN de 16 meter. Daarbij gezegd hebbende dat ongeveer 1 op de 5 a 6 schoten van dichtbij raak is (ja dit is echt onderzocht en meerdere malen zelfs met verschillende seizoenen met een mix van alle grote competities) 

Bij afstandschoten gaat in het beste geval (Barcelona en Real Madrid) 1 van de 12 tot 14 pogingen in het goal als die buiten de 16 wordt genomen. 

Hiermee is dus hun hele punt over onvoorspelbaarheid gekraakt want deze statistieken zijn ieder seizoen ongeveer gelijk. 

 

Dan het sturen van de pass. Ik heb nog nooit gezien dat als een speler met zijn voet duidelijk een rechte lijn maakt in de baan van waar hij naar toe staat, dat de bal ineens naar rechts of links van hem gaat. Dat is fysiek en natuurkundig onmogelijk. Tenzij er een steen of sneeuw op het veld ligt. Is dit spel dus realistisch? Nee.

 

Weer een argument om het geheel van EA te ontkrachten.

 

Kortom: ze hebben het spel dus gewoon slecht gemaakt. Te realistisch willen zijn en daardoor de plank volledig mis slaan. Het is een videogame. Met een controller. Dan krijg je het nooit realistisch. Onmogelijk. Dus de kans waarschijnlijkheden, waar EA graag mee werkt, zijn verkeerd. 

En dat de game fixed is om zo iedereen tevreden te houden en de game te blijven spelen, is slim van ze, maar frustrerend voor degenen die beter zijn dan de rest. Pro Clubs is daar het ultieme voorbeeld van. En EA doet er geen zak aan. Het feit dat hier op een forum alleen door cliënten op cliënten wordt gereageerd en geen medewerkers zich meer met deze discussie willen/mogen bemoeien, zegt genoeg.

Code of conduct die ze waarschijnlijk moeten naleven. Typisch een US of A instelling waarbij de Amerikaan dus weer denkt het beter te weten dan de werkelijke uitvinder van het product. In dit geval voetbal. Zet bij die spelontwikkelaars een paar echte kenners en je hebt een geweldige game. Maar EA wil jou laten geloven dat je betere spelers nodig hebt om ook die fantastische goals te maken. Dus wat doe je dan? Pakjes kopen. Juist. 

Bericht 1 van 1 (92 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

fifa-20-promo-splash

Kun je geen verbinding maken met je game?

Probeer eerst deze stappen als je problemen ondervindt bij het verbinden met een EA-game.

Oplossen verbindingsproblemen

fifa-20-promo-splash-2

Je FIFA-account beveiligen

Schakel aanmeldingsverificatie in voor toegang tot de FUT-webapp en de Companion-app en om je informatie te beveiligen.

Bekijk meer op EA Help