Re: Uitbreidingspakket doet het niet

door RealSimmor0
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Geaccepteerde oplossing

Uitbreidingspakket doet het niet

★★★ Newbie

Ik heb al een paar maanden geleden Sims 4 Studentenleven gekocht, en op Origin staat ook dat het spel gedownload is. Ik zie echter wanneer ik de Sims 4 opstart, dat het spel niet bij m'n uitbreidingspakketten staat. Ik heb al geprobeerd de game te repareren, maar daar bleef het de hele tijd staan op voltooien. Ook heb ik geprobeerd DownloadCache te verwijderen, maar die staat niet meer op m'n laptop. Weet iemand hoe ik nu verder moet? Alvast bedankt!

Bericht 1 van 7 (1.176 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Geaccepteerde oplossing

Re: Uitbreidingspakket doet het niet

★★★ Novice

Waarschijnlijk heb je de Legacy Edition geinstalleerd. Bij de installatie van deze uitbreiding, veranderen de systeemvereisten, waardoor Studentenleven in de meeste gevallen niet werkt. 

De Legacy Edition is met name voor oudere computers zodat de Sims 4 beter werkt. Wanneer deze is geinstalleerd kan je deze vinden bij de geinstalleerde uitbreidingen. Je kan deze de-activeren, de PC herstarten en dan Origin opnieuw starten. Waarschijnlijk zal je dan Studenleven wel gewoon kunnen spelen. 

 

In thread bekijken

Bericht 3 van 7 (1.124 Weergaven)

Alle reacties

Re: Uitbreidingspakket doet het niet

★★★★★ Expert
Waar had je deze uitbreiding gekocht, @In-SookPinxteren? Via Origin zal de aankoop meteen gekoppeld worden. Via een winkel, zal je een productcode moeten invullen. In beide gevallen dien je eerst zijn aangemeld met de juiste EA / Origin account.
Om uitbreidingen en/of aanvullingen te kunnen gebruiken, dient op jouw EA / Origin account het basisspel te staan.

Waarom heb je maanden gewacht voordat je kwam met deze vraag?

De cache van de Origin cliënt leegmaken. Lees hierover dit helpartikel: https://help.ea.com/nl-nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Map van De Sims 4 in je "Documenten\Electronic Arts\" hernoemen. Bij meerdere mappen die de naam "Sims 4" hebben, ook deze dan hernoemen.
Repareer De Sims 4 via de Origin cliënt. Dit doe je door rechts te kikken op de speltegel in je spelbibliotheek en dan de optie "Repareren" kiezen.
Is De Sims 4 ook bijgewerkt naar de laats versie?

Mappen of bestanden die niet bestaan, kan je ook niets mee doen. Heb je die per ongeluk verwijderd, dan zul je in de Prullenbak kijken, of het daarin het nog staat. Misschien is het beter om de gegevens te hernoemen of naar een andere (tijdelijke) en veiligere plek te verplaatsen.

Controleer dat je verbonden bent met het internet, gebruik een bekabelde internetverbinding.
Controleer dat Origin cliënt als de spellen van Origin, niet gehinderd worden door andere, overige en onnodige openstaande software. Sommige beveiligingssoftware kunnen onbedoeld een boosdoener zijn.
Controleer dat je bent aangemeld met de juiste EA / Origin account.
Controleer dat je computer voldoet aan de systeemeisen van De Sims 4 en "De Sims: 4 Studentenleven" uitbreiding.
https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4/#store-page-section-requirements
Als je soms "De Sims 4 Legacy Editie" moeten gebruiken dan, voldoet je computer niet aan de gevraagde systeemeisen van De Sims 4 en kan je ook "De Sims: 4 Studentenleven" uitbreiding niet gebruiken.


Laat je nog weten of het hiermee is gelukt?

Groetjes.
Bericht 2 van 7 (1.159 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Uitbreidingspakket doet het niet

★★★ Novice

Waarschijnlijk heb je de Legacy Edition geinstalleerd. Bij de installatie van deze uitbreiding, veranderen de systeemvereisten, waardoor Studentenleven in de meeste gevallen niet werkt. 

De Legacy Edition is met name voor oudere computers zodat de Sims 4 beter werkt. Wanneer deze is geinstalleerd kan je deze vinden bij de geinstalleerde uitbreidingen. Je kan deze de-activeren, de PC herstarten en dan Origin opnieuw starten. Waarschijnlijk zal je dan Studenleven wel gewoon kunnen spelen. 

 

Bericht 3 van 7 (1.125 Weergaven)

Re: Uitbreidingspakket doet het niet

Champion
@In-SookPinxteren Zou je ons de specificaties van jouw computer willen doorgeven? Nu tasten we een beetje in het duister. Als blijkt dat jouw computer niet voldoet aan de systeemeisen en je toch studentenleven hebt gekocht, zou je misschien nog bij EA een verzoek in kunnen dienen om de aankoop teniet te doen. In een aantal gevallen zullen ze daar misschien wel welwillend naar willen kijken.

Let ook op welk spel je start en op welke manier. Als je de Legacy Editie start, zal je sowieso geen toegang hebben tot 'Studentenleven'

@SilverShadow2602 Ik heb ook de Legacy Editie geïnstalleerd maar al mijn uitbreidingspakketten (alle pakketten van De Sims 4) doen het gewoon omdat mijn computer krachtig genoeg is.

Het is dus niet zo dat bij de installatie van de Legacy Editie de systeemeisen veranderen (je beweert dat hier wel en dat kan ander gebruikers van het forum op het verkeerde been zetten) Als je de Legacy Editie moet spelen omdat je computer niet meer voldoet aan de 'nieuwe', bijgewerkte systeemeisen kan je geen gebruik meer maken van uitbreidingspakketten die zijn gelanceerd na 'Studentenleven'. Ook heb je dan geen toegang meer tot de Galerie.

Tot slot: Het deactiveren van de Legacy Editie heeft geen enkele zin als computer niet voldoet aan de 'nieuwe' systeemeisen. Op dat moment kan je de Sims in het geheel niet meer spelen.

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


Bericht 4 van 7 (1.105 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Uitbreidingspakket doet het niet

★★★ Novice
@Trismagistos In dat geval heb je een 64-bit computer. Zelf heb ik ook een Legacy Editie geinstalleerd, maar omdat het een 64-bit PC is werkt het gewoon. Veel laptops en PC's zijn inmiddels 64-bit, maar in sommige gevallen verstoort de Legacy Editie die automatisch of vanuit een oude laptop geinstalleerd is de werking. Wanneer het een 32-bit PC is, dan zullen alle uitbreidingen gekocht na uitbrengen van de Legacy Editie inderdaad niet werken en heeft de-activeren ook geen zin.
Bericht 5 van 7 (1.100 Weergaven)

Re: Uitbreidingspakket doet het niet

★★★ Newbie

Ik heb een MacOs high Sierra, ik heb inderdaad de Legacy Edition, de rest van m'n uitbreidingspakketten doen het wel. Nog bedankt voor het reageren !

Bericht 6 van 7 (1.070 Weergaven)

Re: Uitbreidingspakket doet het niet

★★★★★ Expert
Controleer of je platform "Metal" ondersteund, @In-SookPinxteren: https://support.apple.com/nl-nl/HT205073
Je kan alle uitbreidingen en aanvullingen gebruiken met "De Sims 4 Legacy Editie" die voor 2020 waren uitgebracht. Wil je ook met de andere, nieuwe aan de slag, dan zal ervoor zorgen dat je platform voldoet aan hun systeemeisen.
Een overzicht van je systeem, kan je hier vinden: https://support.apple.com/nl-nl/HT201260
Zorg ervoor dat jouw gebruikte platform is bijgewerkt: https://support.apple.com/nl-nl/HT201541 Denk aan de nog beschikbare updates voor je besturingssysteem en het bijwerken van de stuurprogramma's. Hierna je platform opnieuw starten.
Upgrade je besturingssysteem: https://support.apple.com/nl-nl/HT201475
Als software updates niet meer mogelijk zijn of het niet kunnen oplossen, zal de stap naar het vervangen van de hardware dichtbij komen.


De Sims 4 vereist een 64-bits Windows versies, @SilverShadow2602. Vanaf Windows 7 zijn 64-bits versies beschikbaar en zou standaard geïnstalleerd moeten zijn op een nieuwe computer.
Zo niet, voldoet jouw computer niet aan systeemeisen van De Sims 4. Naast de hardware natuurlijk.
Met "De Sims 4 Legacy Editie" is bedoeld voor verouderde besturingssystemen.
Op een 32-bits Windows versie kan die gebruiken, maar doe je eigenlijk alleen maar nadeel aan.
Geen ondersteuning voor de uitbreidingen en aanvullingen die in 2020 en later worden uitgebracht. Ook heb je geen toegang meer tot de online functies, zoals de Galerij.


Systeemeisen voor De Sims 4: https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4/#store-page-section-requirements

Systeemeisen voor "De Sims 4 Studentenleven" (uitbreiding): https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4/expansion/the-sims-4-discover-university#...
Systeemeisen voor "De Sims 4 Klein Wonen" (aanvulling): hhttps://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4/addon/the-sims-4-tiny-living#store-page-section-r...
Systeemeisen voor "De Sims 4 Ecologisch Leven" (uitbreiding): https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4/expansion/the-sims-4-eco-lifestyle#store-...
Systeemeisen voor "De Sims 4 Uitgebreid Breien" (aanvulling): https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4/addon/the-sims-4-nifty-knitting-stuff-pac...
Je dient voor dat je een software product gaat aanschaffen al te weten of je deze kan draaien op je computer.

Meer informatie over de "De Sims 4 Legacy Editie", kan je hier vinden: https://help.ea.com/nl-nl/help/the-sims/the-sims-4/the-sims-4-legacy-edition/
De Origin cliënt zal een melding geven als je deze dient te downloaden en installeren. De Sims 4 is vereist om te spelen, aangezien dit gezien wordt als een aanvulling.
Je kan deze gratis krijgen door (via webbrowser): https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4/addon/the-sims-4-legacy-edition Daarna op de oranje knop "Toevoegen an bibliotheek" klikken. Vervolgens zou deze gedownload en geïnstalleerd moeten worden, zie hiervoor verder de instructies die op je scherm gaan verschijnen.


Als je er toch bent achtergekomen dat je 1 van de bovenstaande uitbreidingen na de aankoop toch niet kan gebruiken op jouw computer, omdat jouw computer niet voldoet aan de gevraagde systeemeisen van deze, lees dan dit helpartikel hoe je jouw geld kan terugvragen via Origin voor de spellen van EA: https://help.ea.com/nl-nl/help/account/returns-and-cancellations/
Vanwege de wereldwijde nare situatie werd de Nederlandstalige helpdesk gesloten, dus contact opnemen met de helpdesk gaat via de Engelstalige chat: https://help.ea.com/en/contact-us/
Nagaan dat jouw regio op "United States" (Verenigde Staten) is ingesteld, dan ga je alle gegevens invullen en zal je de chat in het Engels starten. De helpdesk is van maandag tot zaterdag, van 8 tot 23 uur UTC geopend.


Groetjes.
Bericht 7 van 7 (1.056 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help