Re: Sims4 op nieuwe PC start niet op VCRuntime error

door EA_Leeuw
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Sims4 op nieuwe PC start niet op VCRuntime error

★★★★ Novice

Ik heb vandaag een nieuwe laptop aangeschaft. de oude was bijna 12 jaar oud

gelijk geupdated naar Windows 11

Ik heb alles van SIMS4 en het opstarteh hiervan op de oude laptop werd steeds meer problematisch

 

Origin opnieuw geinstalleerd en daarna getracht SIMS4 weer op te starten

Helaas, krijg een error dat VCRUNTIME140.dll en MSVCP140.dll niet worden gevonden ??

 

Hoe los ik dit probleem op ?

 

Nellie

 

Bericht 1 van 3 (1.007 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Sims4 op nieuwe PC start niet op VCRuntime error

★★★★★ Expert
Wist je dat er voor De Sims 4 een eigen forumtak bestaat?: https://answers.ea.com/t5/De-Sims-4/bd-p/the-sims-4-technical-issues-nl


Dit betekend dat de Microsoft Visual C++ hulpbibliotheken ontbreken, @cameleon1952. Waarschijnlijk is deze laptop niet volledig bijgewerkt of toch te oud.
Tevens kunnen de installaties van deze benodigde hulpbibliotheken worden tegengewerkt / tegengehouden als je bepaalde software hebt draaien, bepaalde instellingen eerst nog gewijzigd moeten worden of je niet de juiste rechten hebt.
Hun installatieprogramma's worden vaak genoeg meegeleverd met de software die ze gebruikt en kan je vinden ergens in mappen van deze software.

Controleer dat jouw laptop is bijgewerkt, denk hieraan de stuurprogramma's en nog alle updates bij de Windows Update. Inclusief de optionele updates.
Hierna dien je de laptop opnieuw moeten starten. Stappen net zo lang blijven herhalen.
https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-10-bijwerken-3c5ae7fc-9fb6-9af1-1984-b5e0412c556...


Windows 11 wordt (nog) niet ondersteund. Bekijk maar eens de systeemeisen.


Mocht je een foutmelding zien verschijnen, dan kan je beter hiervan een schermafdruk maken, bewaren als een afbeeldingsbestandstype en als een bijlage toevoegen bij je reactie. Je plaatst deze door op "Beantwoorden" te klikken en dan rechts beneden zal je een pictogram van een paperclip en de knop "Bladeren..." zien staan, waarop je dient te klikken. Blader hier naar de opgeslagen bestand die je als bijlage wilt gaan toevoegen. Selecteer het betreffende bestand door op de knop "Openen" te klikken, dit zal het bestand toevoegen. Je kan nog een alternatieve tekst invullen en dan invoegen.



De eerste optie:
Mocht dit gebeuren met het installeren en/of starten van een spel van Origin, dien je de cache van de Origin cliënt leeg te maken en daarna het spel via de Origin cliënt laten repareren.
Bekijk dit helpartikel hoe je de cache van de Origin cliënt kan leegmaken: https://help.ea.com/nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Vervolgens het spel repareren via de Origin cliënt. Rechtsklik op de speltegel in je spelbibliotheek en dan de optie "Repareren" kiezen.
Het reparatieproces helemaal afwachten, de instructies opvolgen die op je scherm verschijnen. De duur hiervan ligt aan de hoeveelheid gegevens die opnieuw gedownload en geïnstalleerd moet worden, als ook de snelheid van de laptop en de snelheid van jouw internetverbinding.
Ter afsluiting, kan je controleren of je de laatste versie van het spel gebruikt.

De tweede optie:
Mocht dit gebeuren met installeren van de Origin cliënt, dan zal je de laatste versie van de Origin cliënt eens moeten downloaden en installeren: http://www.dm.origin.com/download
Verwijder alle bestaande versies van de Origin cliënt. Ook de "technische previews" dus. Als de normale weg niet lukt, de andere weg proberen: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/manually-uninstalling-origin
De Origin cliënt en de Origin spellen dienen lokaal geïnstalleerd worden. Hun gegevens dien je ook lokaal te bewaren en toegankelijk houden.

De derde optie:
Handmatig de installatiepakketten installeren die met het spel meegeleverd worden en zullen zich bevinden in de installatielocatie van het spel.
Voor De Sims 4 zal dit zijn: "C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 4\__Installer\vc\", wat de standaardlocatie zou moeten zijn.
Hierin zal je meerdere mappen vinden. Begin bovenaan met het oudste jaartal en de lijst afgaan naar beneden toe Open dan de map "redist", waarin je de installatieprogramma's zullen staan.
Deze zullen "vcredist_x64.exe" en "vcredist_x86.exe" of "vc_redist.x64.exe" en "vc_redist.x86.exe" genoemd zijn.
Voor andere spellen van Origin zal hetzelfde gelden. Niet alle jaartallen zullen beschikbaar zijn.

De vierde optie:
Handmatig de installatiepakketten installeren die meegeleverd worden met de installatie van de Origin cliënt en bevinden in de map van de Origin cliënt, wat "C:\Program Files (x86)\Origin\", wat de standaardlocatie zou moeten zijn.
Naar beneden bladeren, dan zal "vcredist_x64.exe", "vcredist_x64_vs2010.exe", "vcredist_x64_vs2015.exe", "vcredist_x86.exe", "vcredist_x86_vs2010.exe" en "vcredist_x86_vs2015.exe" tegenkomen.
Dit zijn de installatieprogramma's.


De vijfde optie:
Het eerst installeren en/of bijwerken van software die deze hulpbibliotheken ook gebruiken en meegeleverd hebben.
Waarschijnlijk zal je deze moeten zoeken of op het juiste moment tegenkomen.

De zesde optie:
Website van Microsoft eens bezoeken, om daarvan de juiste als benodigde installatiepakketten downloaden: https://docs.microsoft.com/en-US/cpp/windows/latest-supported-vc-redist
Zoek en vind het kopje genaamd "Visual Studio 2015, 2017, 2019, and 2022" met daaronder een lijst die bestaat uit 3 items.
Het eerste item zal je niet nodig hebben.
Rechtsklik op de links naast "X86" en dan de optie "Koppeling opslaan als...." kiezen.
Rechtsklik op de links naast "X64" en dan de optie "Koppeling opslaan als...." kiezen.
Bewaar beiden installatieprogramma's op een locatie, die je na het downloaden gemakkelijk kan terugvinden, om deze te starten.


Algemeen:
De installatiepakketten zal je beter stuk voor stuk te starten. Je zal de instructies moeten opvolgen die op je scherm zullen verschijnen.
Voor een 64-bits versie van Windows dien je beide versies (zowel de x64 als de x86 versie) te installeren.
Mocht er een reparatieoptie worden getoond, deze dan als eerste uitproberen.
Het is mogelijk dat je de laptop opnieuw dient te starten, wanneer hun installatie voltooid zijn.
Controleer dan opnieuw op beschikbare updates bij de Windows Update, inclusief de optionele updates. https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-10-bijwerken-3c5ae7fc-9fb6-9af1-1984-b5e0412c556... Laat de laptop opnieuw starten en herhaal deze stappen net zo lang blijven herhalen.


Wanneer je soms problemen krijgt met het installeren:
Ervoor zorgen dat je aangemeld bent op een Windows gebruikersaccount met Administrator rechten, wat je nodig zal hebben voor het installeren van de software en wijzigen van de meeste instellingen.
Je zal waarschijnlijk de "Gebruikersaccountbeheer" en je beveiligingssoftware (tijdelijk) moeten uitschakelen.
Start de installatieprogramma's als Administrator. Rechtsklik hiervoor op de pictogram of snelkoppeling van het programma en dan de optie "Als administrator uitvoeren" kiezen.
Gebruik een bekabelde internetverbinding
Tevens dien je alle overige, onnodige openstaande software helemaal af te sluiten, want deze kunnen de goede werking van tegenwerken / tegenhouden.

Het kan ook helpen door Windows eens schoon laten starten: https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/windows-schoon-opstarten-da2f9573-6eec-00ad-2f8a-a97a1807f...

Nieuwe lokale Windows gebruikersaccount met Administrator rechten aanmaken. Aansluitend je daarop aanmelden en het nogmaals proberen.
https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/een-lokaal-gebruikers-of-administrator-account-maken-in-...


Systeemeisen voor De Sims 4 (alleen basisspel en de normale (64-bits) versie): https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4#store-page-section-requirements


Laat je nog weten of het hiermee is gelukt?

Groetjes.
Bericht 2 van 3 (1.001 Weergaven)

Re: Sims4 op nieuwe PC start niet op VCRuntime error

Community Manager
Hey @cameleon1952,

Welkom!

Wat leuk om te horen dat je een nieuwe laptop hebt. Bevalt het een beetje? Standard smile

Met betrekking tot het probleem; dit is inderdaad wat we veelal zien bij nieuwe computers. RealSimmor0 legt het inderdaad goed uit wat het precies betekend.

We hebben ook een handige stap voor stap uitleg op onze website staan hoe je dit probleem precies moet oplossen: https://help.ea.com/nl/help/origin/origin/your-vc-runtime-package-has-not-installed-correctly-error-....

Hopelijk kom je er zo uit! Zo niet, laat het dan even weten.

Succes!
EA_LeeuwAHQ
Bericht 3 van 3 (994 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

fifa-19-promo-splash

Kun je geen verbinding maken met je game?

Probeer eerst deze stappen als je problemen ondervindt bij het verbinden met een EA-game.

Oplossen verbindingsproblemen

ea-help-promo

JE EA ACCOUNT-ID OF WACHTWOORD VERGETEN?

Je kunt je accountgegevens opnieuw instellen, bijwerken of koppelen.

Meer bekijken op EA Help

black-origin-bg

REGELS EN RICHTLIJNEN ORIGIN FORUM

Volg deze regels en richtlijnen wanneer je iets plaatst op Origin.

De regels lezen