Re: Sims 4 start niet op

door RealSimmor0
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Sims 4 start niet op

★★★ Newbie

Als ik op Origin op "spelen" klik om De Sims 4 te spelen, krijg ik een foutmelding "opstarten niet mogelijk: De Sims 4 draait al. (Ed35e0ea:29f00e76:00000000:1 8a1dd51". We draaien macOS Catalina versie 10.15.4 op een iMac. 

Bericht 1 van 4 (615 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Sims 4 start niet op

★★★★★ Expert
Heb je gecontroleerd dat De Sims 4 niet al geopend is en nog ergens op de achtergrond staat te draaien, @kaat151? Zo nodig handmatig afsluiten.

Verwijder alle aangepaste inhoud ("modificaties"), de basisstappen opvolgen en zorg dat De Sims 4 is bijgewerkt.

Je dient overige en onnodige opstaande software helemaal hebben afgesloten. Deze kunnen de goede werking van De Sims 4 als de Origin cliënt tegenwerken.

Zorg dat je platform bijgewerkt. Download en installeer alle nog beschikbare updates voor je besturingssysteem. Denk aan stuurprogramma's bijwerken en hierna herstarten.
https://support.apple.com/nl-nl/HT201541

Je dient de Origin In-game uit te schakelen.
https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/how-to-use-origin-in-game

Nagaan dat De Origin cliënt is bijgewerkt.

Een nieuwe gebruikersaccount met Administrator rechten maken, daarmee aanmelden en nogmaals proberen zo.
https://support.apple.com/nl-nl/guide/mac-help/mtusr001/mac


Verwijder de huidige versie van de Origin cliënt volledig: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/manually-uninstalling-origin/
Dan het hulpprogramma gebruiken om ontdoen van nog achtergebleven gegevens: https://eaassets-a.akamaihd.net/eahelp/documents/Reset-Origin.zip
Download en installeer de laatste versie van de Origin cliënt: https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/download


Ga naar je "Documenten\Electronic Arts\De Sims 4\" toe en kijk of er een bestand genaamd "UserData.lock" bestaat. Hernoem of verplaats of verwijder deze dan.
Dit zou het probleem oplossen als dit niet het oorspronkelijke versie van je besturingssysteem is.

Waarschijnlijk dien je handmatig instellen dat het weer toegestaan wordt:
- Open ´´Systeemvoorkeuren´´.
- Klik op ´´Beveiliging en privacy´´.
- Ga naar ´´Algemeen´´.
- Ontgrendel de instellingen door op het hangslot te klikken, dat links onderaan zit.
- In de onderste helft van het venster staat er ´´sta apps toe die zijn gedownload bij:´´ hieronder zal iets over Origin staan met daarnaast de knop ´´sta toe´´ klikken en de stappen op het scherm opvolgen.


De taal van de Origin cliënt en speltaal van De Sims 4 dien hetzelfde te zijn. Mogelijk dien je beide talen te veranderen naar het Engels, daarna zal je De Sims 4 nog eens moeten repareren.


Groetjes.
Bericht 2 van 4 (602 Weergaven)

Re: Sims 4 start niet op

★★★ Newbie
@RealSimmor0 kan iemand mij ook helpen? ik probeer de sims 4 al bijna een maand op te starten. maar als ik op sims 4 klik verwijst hij me door naar origin, dus ik klik dan via daar op sims 4 spelen maar ook dan doet hij het niet. ik heb de sims 4 al een x verwijderd en opnieuw gedownload en ook origin heb ik opnieuw gedownload. maar ook dat bleek niet te werken. maar op een dag had ik origin niet meer op men computer staan. dus ik downloade hem opnieuw en heb opnieuw ingelogd op me account. toen startte de sims 4 wel op. ik was helemaal blij maar toen stond aangepaste cc uit dus ik dat weer aan zetten en dus de game opnieuw opstarten..... begint het weer opnieuw ik kan hem dus weer niet opstarten het zou fijn zijn als iemand kan helpenFrown
Bericht 3 van 4 (466 Weergaven)

Re: Sims 4 start niet op

★★★★★ Expert
Je hoeft echt niet zo lang te wachten, @liefsmalou. Je hebt de Origin cliënt nodig voor het starten van De Sims 4. De Origin cliënt dient zijn geïnstalleerd, gestart en je dient zijn aangemeld met de juiste Origin / EA account, om de spellen van Origin te kunnen gebruiken.
De Origin cliënt en De Sims 4 zijn verder aparte programma's.
Beter is het om De Sims 4 via de Origin cliënt te starten.
Indien je problemen ervaart met een spel van Origin kan je beginnen met deze te repareren. Voor oudere spellen kan het zijn dat deze actie niet bestaat. Het opnieuw installeren zal weinig uitmaken en je bent veel langer bezig.
Verder zal je opgeslagen spelvoortgang en de instellingen van het spel nog kunnen achterblijven, na de nieuwe installatie worden mogelijk de ongeldige en/of beschadigde gegevens hiervan opnieuw gebruikt, waardoor het spel alsnog niet wilt starten.

Aangepaste inhoud ("modificaties") zorgen vaak voor diverse problemen met het niet kunnen starten van De Sims 4 tot het niet meer juist werken van De Sims 4 tijdens het spelen ervan.
Verwijder alle aangepaste inhoud.Je kan ook De Sims 4 map, die in je "Documenten\Electronic Arts\" staat hernoemen.
De cache van de Origin cliënt leegmaken. Lees daarover dit helpartikel: https://help.ea.com/nl-nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Start de Origin cliënt, nadat je bent nagegaan dat je verbonden bent met het internet en ga je aanmelden met de juiste Origin / EA account.
Dan ga je naar je spelbibliotheek toe. Rechtsklik op De Sims 4 en kies de "Repareren" optie.
Wacht totdat het reparatieproces voltooid is, controleer dan ook nog even of De Sims 4 is bijgewerkt.
Lukt het weer om De Sims 4 te starten? Test met een nieuwe of standaard Sim / huishouden of je problemen zijn verholpen.

Systeemeisen voor De Sims 4: https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4#store-page-section-requirements

Een geïnstalleerd programma zou niet zomaar kunnen verwijderen. Misschien heeft iemand anders, waarmee je de computer deelt, de Origin cliënt soms verwijderd, zonder hiervan af te weten?

In het algemeen wordt aangepaste inhoud hier niet ondersteund. Het gebruik ervan zal gebeuren op je eigen risico. Als je problemen met een bepaalde ervaart, zal je contact opnemen met de maker ervan.
Je kan stuk voor stuk terugplaatsen en dan steeds testen of er problemen zijn met het starten als tijdens het spelen van De Sims 4. Mogelijk zal het bijwerken van deze het probleem verhelpen.

Mocht je nog problemen ondervinden, graag je DxDiag informatie vermelden: https://help.ea.com/nl/help/pc/how-to-gather-dxdiag-information/ Opslaan als een tekstbestand, die je als een bijlage kan toevoegen bij je reactie.


Groetjes.
Bericht 4 van 4 (458 Weergaven)

fifa-19-promo-splash

Kun je geen verbinding maken met je game?

Probeer eerst deze stappen als je problemen ondervindt bij het verbinden met een EA-game.

Oplossen verbindingsproblemen

ea-help-promo

JE EA ACCOUNT-ID OF WACHTWOORD VERGETEN?

Je kunt je accountgegevens opnieuw instellen, bijwerken of koppelen.

Meer bekijken op EA Help

black-origin-bg

REGELS EN RICHTLIJNEN ORIGIN FORUM

Volg deze regels en richtlijnen wanneer je iets plaatst op Origin.

De regels lezen