Help us improve Answers HQ! Take Survey No, Thanks

Re: Ping/Packet loss issue behind 2nd router

by Gummiknete
Reply

Original Post

Highlighted

Ping/Packet loss issue behind 2nd router

★★ Newbie

My router is behind my landlord's router.

While playing Apex Legends whilst connected to my router I'm experiencing an issue where all data center ping is -1ms and all packet loss is 100%. This default me to the Salt Lake server, which is unfortunate as I live in Norway and the Frankfurt servers tend to be the best ones for me.

 

When I bypass my router (hooking the cable from my landlord's router into my computer), data center stats return to normal. This is, however, not a viable solution, as I need to be connected with other devices on my network. I've set up port forwarding for Apex and EA on my router.

 

What am I missing?

 

 

Message 1 of 5 (155 Views)
Highlighted

Re: Ping/Packet loss issue behind 2nd router

★★ Novice

Does it work, after adding the port forwarding?

 

Have the same issue, which only happened after the new update.

Message 2 of 5 (133 Views)
Highlighted

Re: Ping/Packet loss issue behind 2nd router

★★ Newbie

No, the port forwarding did not help in my case..

I got this answer on reddit

Message 3 of 5 (122 Views)
Highlighted

Re: Ping/Packet loss issue behind 2nd router

★★ Novice

Thanks,

 

still, I don't understand why it only happened since the update.

Message 4 of 5 (56 Views)
Highlighted

Re: Ping/Packet loss issue behind 2nd router

★★ Newbie

It was the same to me. Only just happened after the halloween update

Message 5 of 5 (47 Views)
Twitter Stream