Help us improve Answers HQ! Take Survey No, Thanks

Re: Error loading Pilot Data All of a Sudden?!

by TowelieTheTowel8
Reply

Original Post

Error loading Pilot Data All of a Sudden?!

★★★ Novice

Has there been a new patch since the big season of skulls update?

 

Otherwise I got a new 1440p/144hz monitor and decided to reinstall Anthem. 

 

Now I can't get into a game at all. I load into town fine, but can't get into a game and always boots me out with "Error loading Pilot Data."

 

What's going on?

 

I'm on a Ryzen 3800X, EVGA RTX 2070 super FTW 3, LG 144hz/1440p/HDR/gsync compatible monitor.

 

The Monitor is the big change since I last played.

Message 1 of 4 (297 Views)

Re: Error loading Pilot Data All of a Sudden?!

Hey @TowelieTheTowel8,

 

There was a Patch recently, for the Season of Skulls Update: https://www.ea.com/games/anthem/news/update-150

 

However, this shouldn't have impacted your Connection to the Game.

 

Can you try these steps? https://help.ea.com/en-us/help/pc/connection-troubleshooting-advanced-pc/

 

You can also try switching to Google DNS 8.8.8.8 / 8.8.4.4: https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using

 

Let us know if this helps.

 

Thanks Standard smile

 

- iluminate

_________________________________________________________________________________

Are you looking for a response in your Thread that I responded to? Please tag me @iluminatethesky

▪Did you find my post useful? Please grant + XP✔
▪Did my post solve your issue/answer your question? Please accept as a solution✔

DICE Friend

EA Game Changer

I do not work for EA
Message 2 of 4 (285 Views)
Highlighted

Re: Error loading Pilot Data All of a Sudden?!

★★★ Novice
@iluminatethesky I suspect the new patch is the cause. I'm on 1.1.1.1

I'll give it another try.
Message 3 of 4 (276 Views)

Re: Error loading Pilot Data All of a Sudden?!

★★★★★ Apprentice

Yeah, so no luck so far.

I suppose I can try turning HDR off and also try 60hz and see if that might be the issue.

I did not have this issue until I got this new 1440p/144z/G-Sync Compatible monitor. 

So unless a patch, hotfix, or server side change did this I would be suspecting something about the new monitor is the cause. But that seem unlikely due to the nature of the error. It does seem more likely to be a networking issue.

Message 4 of 4 (226 Views)
Twitter Stream