jak zmienić język w grze, w aplikacji mam ustawiony polski i uruchamia się ang

autor: Paulusa90
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Zaakceptowane rozwiązanie

jak zmienić język w grze, w aplikacji mam ustawiony polski i uruchamia się ang

★ Novice

W Aplikacji mam ustawiony język polski, zanim zainstalowałam aplikację gra chodziła normalnie po polsku, po zainstalowaniu aplikacji gra działa wyłącznie po angielsku. Szukałam rozwiązań, napisane było, że wystarczy zmienić język w aplikacji, ale język jest zmieniony od początku i mimo to gra nie uruchamia się automatycznie po polsku. Co mam zrobić? Zanim zainstalowałam aplikację gra działała zawsze w języku polskim.

Wiadomość 1 z 12 (1 100 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Zaakceptowane rozwiazanie

Dot.: jak zmienić język w grze, w aplikacji mam ustawiony polski i uruchamia się

Hero
@Paulusa90 Jeśli wykonasz wszystkie kroki i dalej nie będziesz posiadać polskiego języka to ja polecam sposób z przeniesieniem plików danej w gry w inne miejsce na dysku. Następnie klikasz "pobierz", wskazujesz miejsce gdzie przeniosłaś pliki gry i wybierasz polski język.
Ja ten sposób wykonuję zawsze dla FIFY jeśli chcę mieć inny komentarz.

CCP Hero Banner - Blue.png

Zobacz w watku

Wiadomość 10 z 12 (928 wyświetleń)

Wszystkie odpowiedzi

Re: jak zmienić język w grze, w aplikacji mam ustawiony polski i uruchamia się a

★★★★ Novice

O którą grę chodzi?

Wiadomość 2 z 12 (1 083 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Dot.: jak zmienić język w grze, w aplikacji mam ustawiony polski i uruchamia się

Community Manager

Hej @Paulusa90 

Napisz nam też w jaki sposób gra została zainstalowana i czy w czasie instalacji masz do wyboru język polski w instalatorze. 

EA_PulsarAHQ

Wiadomość 3 z 12 (1 073 wyświetleń)

★ Novice

Chodzi o Simsy. Gra pobrała się automatycznie po zainstalowaniu aplikacji. Aplikacja prawdopodobnie zainstalowała się po angielsku. Ale nie chcę instalować aplikacji od początku i kasować aktualną rozgrywkę.

Wiadomość 4 z 12 (1 038 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

Zmiana języka nie jest dostępna dla wszystkich gier ale sprawdź jeszcze zalecenia podane w tym poście. 

Czasami na język gry może wpłynąć język klucza gry lub konkretnego dodatku? Czy gry zostały kupione w sklepie EA czy pochodzą z innej dystrybucji? 

Jeśli nic nie pomoże konieczne może okazać się zainstalowanie gry po zmiany ustawień konta i aplikacje na PL. 

Więcej o EA app znajdziesz Tutaj

EA_PulsarAHQ

Wiadomość 5 z 12 (1 018 wyświetleń)

Community Manager

Hej @Paulusa90 

Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy Standard smile

Untitled.pngKuba.png
Wiadomość 6 z 12 (975 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★ Novice

Hej,

Wszystkie gry zakupione w EA, wszystkie po polsku, ustawiony mam w aplikacji język polski, a mimo to gra uruchamia się po angielsku. Tak, potrzebuję pomocy, problem nie zniknął.

Wiadomość 7 z 12 (969 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★ Novice

I bardzo proszę o rozwiązanie problemu, przed zainstalowaniem tej głupiej aplikacji nie było problemu, nie chcę przeinstalowywać żeby nie tracić rozgrywki, znam biegle angielski, więc sobie pogrywam, ale żadna to dla mnie przyjemność grać w simsy po angielsku, po polsku jest zabawniej. Kupuję gry w EA jako stały klient, za grube pieniądze, a nie ma bezpośredniego kontaktu z działem technicznym, trzeba pisać po forach, czekać tygodniami na odpowiedź, jedynie dowiaduję się, żeby przeinstalować dla głupiej zmiany języka, serio więcej gry u was nie kupię.

Wiadomość 8 z 12 (968 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

[ Edytowane ]
Community Manager

Rozumiem, że problem może być frustrujący. 

Tu na forum nie zawsze możliwe jest uzyskanie odpowiedzi od razu, dlatego możesz ewentualnie skontaktować się z pomocą EA poprzez czat na naszej stronie. 

Aby zachować dotychczasowe postępy rozgrywki możesz wykonać ich kopię zapasową. Jest to wyjaśnione w tym artykule. Dzięki temu nie stracisz zapisów, nawet jeśli konieczna będzie ponowna instalacja gry. Spróbuj wykonać te zalecenia dla gry podstawowej upewniając się, że na koncie ustawiona jest lokalizacja PL.

EA_PulsarAHQ

Wiadomość 9 z 12 (951 wyświetleń)

Hero
@Paulusa90 Jeśli wykonasz wszystkie kroki i dalej nie będziesz posiadać polskiego języka to ja polecam sposób z przeniesieniem plików danej w gry w inne miejsce na dysku. Następnie klikasz "pobierz", wskazujesz miejsce gdzie przeniosłaś pliki gry i wybierasz polski język.
Ja ten sposób wykonuję zawsze dla FIFY jeśli chcę mieć inny komentarz.

CCP Hero Banner - Blue.png

Wiadomość 10 z 12 (929 wyświetleń)

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem