aplikacja ea app nie uruchamia się

autor: mojnickwymiata
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Dot.: aplikacja ea app nie uruchamia się

Community Manager

@88majlo w czasie logowania do EA app odhacz opcję "Nie wylogowuj mnie". 

Jeśli EA app uruchomi się a jedyne co zobaczysz to czarny ekran, pobierz Visual Studio 2013 (VC++ 12.0) zgodnie z sugestią zawartą tutaj.

EA_KalinaAHQ

Wiadomość 11 z 25 (2 584 wyświetleń)

★★★★ Novice

czy to beznadziejne ea app zacznie kiedyś działać? nie jestem żadnym informatykiem i zwyczajnie nie znam się na wielu takich rzeczach. Co za * wpadł na pomysl wypuszczania nowej aplikacji która powoduje tyle problemów, jak czytam nie tylko u mnie... Origin już nie dziala, ea app też nie działa, gdybym nie wydała tyle pieniedzy na gry które tam mam a które moglam sobie piracko i za darmo pobrać z neta nie przejęłabm się tym nawet. Proszę o łatwą instrukcię krok po kroku jak uruchomić tą cudowną aplikację ea app, skoro wymaga to tyle zachodu to rozumiem że musi być jakaś najwspanialsza a świecie. Póki co NADAL mam czarny ekran. 

Wiadomość 12 z 25 (2 486 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★★ Novice

mi dziś nie udało się już wejść na origin bo nie da się klinąć nic innego oprócz zainstalowania ea app. jak je pobrałam to znów mam czarny ekran i generalnie nic nie pomaga, jakby jeszcze była możliwość normalnie odpalić grę poprzez origin to byłoby cudownie a tak to nie działa mi nic i zaczyna mnie to już denerować 

Wiadomość 13 z 25 (2 483 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★★ Novice

od razu mówię, że dodałam cały folder ea games do wyjątków w swoim antywirusie, mam pobrane Visual Studio 2013 (VC++ 12.0), próba uruchomienia aplikaci jako administrator też nie pomaga. proszę o pomc, aplikcja ea app nadal nie działa, myślałam że jak zniknie beta to problemy ustaną, jak widać nie 

Wiadomość 14 z 25 (2 476 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Newbie
@mojnickwymiata Mam ten sam problem, próbowałem wszystkiego co wymienili wyżej i nic czarny ekran aplikacji.
Wiadomość 15 z 25 (2 466 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

[ Edytowane ]
Hero (Retired)

@mojnickwymiata

Taka sugestia..
Dodaj te 3 foldery: w Windows Defender do "Kontrolowany dostęp do folderów" Programy antywirusowe oraz sam Windows Defender bardzo nie lubią tej EA apki nie wiadomo dlaczego...
EA ap
Origin Games
EA Games – (jeśli się wykreował już)
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dost%C4%99p-do-folder%C3%B3w-kon...
Dobrze jest takze zrobic to samo w Wykluczeniach
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-win...

Gdzie znajdziesz te foldery :
EA ap oraz EA Games foldery
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files
tam : znajdź foldery EA Desktop oraz EA Games - jesli sie juz wykreował
Origin Games
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > .> Pliki programów (x86) > Origin games
Steam
Jeśli gre uruchamiasz ze Steamu dodaj tez sam folder gry. Jest w Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ >Twoja gra

Wiadomość 16 z 25 (2 443 wyświetleń)

★★★★ Novice

zrobilam to, nadal nie działa. 

serio mam dużo cierpliwości, ale żeby od tylu miesięcy próbować odpalić aplikację i nic... 

proszę o jakieś inne rozwiązania 

Wiadomość 17 z 25 (2 356 wyświetleń)

★★★★ Novice

próbowałam do tej pory: 

odinstalowanie i ponownie zainstalowanie ea app,

odinstalowanie antywirusa - avast, 

dodanie do wykluczeń w avascie plików i folderów z załącznika

dodanie do wykluczeń w microsot defender plików i folderów z załącznika,

dodanie do "Kontrolowany dostęp do folderów" w microsot defender plików i folderów z załącznika,

uruchomienie aplikacji jako administrator,

pobrałam oba pliki Microsoft Visual C++ x64 oraz VisualC++x86,

uaktualniłam ręcznie przez opcje modyfikuj wcześniejsze Microsoft Visual C++

bardzo proszę o pomoc co jeszcze mogę zrobić

Wiadomość 18 z 25 (2 349 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

[ Edytowane ]
Hero (Retired)

@mojnickwymiata

Bardzo mi przykro, ze ta apka nie uruchamia sie u Ciebie ale musisz zrozumiec ze nie jet to błąd samej aplikacji ale powód tkwi w twoim komputerze , a ja próbuję go znaleźć.

Jeśli byłoby inaczej to 50 tysiecy raportów juz by tu było z prosba o pomoc.albo i wiecej bo w tej chwili samych graczy w Sims4 jest na świecie przeszło 40 milionow nie wspominając juz o graczach w Fifę i gry wojenne. I fakt Origin był bardziej tolerancyjny jesli chodzi i błedy w systemie a apka EA bardziej wymagająca ale nie mamy wpływu na to - tez jestem graczem jak ty a nie pracownikiem EA 

Trzeba wiec próbowac dalej szukać tych przyczyn

Zawsze probuj uruchamiać EA ap jako Administrator - prawym myszy na ikonke EA ap
Czy pobrałaś VC++ 2015 z tego linku? To brak wlasnie VC++ 2015 jest jedną z przyczyn nie uruchamiania się tej aplikacji
Jesli nie,zrobiłaś tego,  to odinstaluj wszystkie pliki z końcówką 2015 i pobierz je jeszcze raz stąd (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pob...

Jesli to wszystko co wyzej dalej nie pomaga zostaje :
1. Sprawdź czy masz wszystkie udane aktualizacje Windowsa
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu i z listy ktora sie otworzy wybierz na dole listy Ustawieni I kliknij w to. Nastepnie kliknij “Aktualizacje i zabezpieczenia”, a następnie kliknij przycisk „Sprawdź, czy są aktualizacje”.Nastepnie wybierz po prawej "Wyswietl Historie Aktualizacji" i jesli masz jakąś zalegla lub nieudaną zrób ją

2. Wykonaj przy pomocy narzedzi Windowsa sfc scan i DISM naprawę zepsutych plików systemowych oraz uzupelnienie brakujacych plików systemu.
Link do opisu jak zrobić krok po kroku ten sfc scan I DISM napisane tak ze nawet laik zrozumie w linku poniżej
https://thesimsforum.pl/viewtopic.php?f=105&t=1467&p=14658&sid=1880176c3b807fbf5f4f4af63a75f7be#p146...

3. zalóż drugie konto uzytkownika z uprawnieniami Administratora i spróbuj uruchomić aplikacje z niego
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/tworzenie-konta-u%C5%BCytkownika-lokalnego-lub-konta-adm...

EDIT 

4. Ostatnio - dopiero teraz znalazłam te info z 23 marca -  podobno oprogramowanie Adobe powoduje jakis konflikt w Windows 10 i 11 i czasem inne aplikacje nie uruchamiaja sie na WIndowsie z tego powodu więc jesli masz jakis  program Adobe biegnnacy w tle wyłącz go w Menedzerze Zadan

Klawisz ze naczkiem Windowsa oraz X - Menedzer zadań 

Wiadomość 19 z 25 (2 340 wyświetleń)

★★★★ Novice

hej, 

wybacz, że się uniosłam ale już nie wytrzymałam... wiem że nie Wy macie na to wszystko wpływ i doceniam każdą pomoc, nie sądziłam po prostu że uruchomienie zwykłej apki może być tak kłopotlowe

VC++ 2015 pobrane właśnie z tego linku, 

zrobiłam też nowe konto administratora i próbowałam odpalić apke - też nie pomogło, 

miałam zaległą aktualizację - dziś wykonałam,

zrobiłam też naprawe systemu według instrukcji - screeny w załączniku,

żadnych aplikacji adobe nie mam uruchomionych w tle 

za każdnym razem próbuje odpalić apkę jako administrator 

coś ewidentnie mnie blokuje i nie chce puścić... :/ 

może jest jakis discord lub cokolwiek, gdzie mogłabym się połączyć z kimś kto mógłby mi pomóc?

Wiadomość 20 z 25 (2 291 wyświetleń)

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem