marca 2023
czy to beznadziejne ea app zacznie kiedyś działać? nie jestem żadnym informatykiem i zwyczajnie nie znam się na wielu takich rzeczach. Co za * wpadł na pomysl wypuszczania nowej aplikacji która powoduje tyle problemów, jak czytam nie tylko u mnie... Origin już nie dziala, ea app też nie działa, gdybym nie wydała tyle pieniedzy na gry które tam mam a które moglam sobie piracko i za darmo pobrać z neta nie przejęłabm się tym nawet. Proszę o łatwą instrukcię krok po kroku jak uruchomić tą cudowną aplikację ea app, skoro wymaga to tyle zachodu to rozumiem że musi być jakaś najwspanialsza a świecie. Póki co NADAL mam czarny ekran.
marca 2023
mi dziś nie udało się już wejść na origin bo nie da się klinąć nic innego oprócz zainstalowania ea app. jak je pobrałam to znów mam czarny ekran i generalnie nic nie pomaga, jakby jeszcze była możliwość normalnie odpalić grę poprzez origin to byłoby cudownie a tak to nie działa mi nic i zaczyna mnie to już denerować
marca 2023
od razu mówię, że dodałam cały folder ea games do wyjątków w swoim antywirusie, mam pobrane Visual Studio 2013 (VC++ 12.0), próba uruchomienia aplikaci jako administrator też nie pomaga. proszę o pomc, aplikcja ea app nadal nie działa, myślałam że jak zniknie beta to problemy ustaną, jak widać nie
marca 2023
marca 2023 – ostatnio edytowany marca 2023
@mojnickwymiata
Taka sugestia..
Dodaj te 3 foldery: w Windows Defender do "Kontrolowany dostęp do folderów" Programy antywirusowe oraz sam Windows Defender bardzo nie lubią tej EA apki nie wiadomo dlaczego...
EA ap
Origin Games
EA Games – (jeśli się wykreował już)
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dost%C4%99p-do-folder%C3%B3w-kon...
Dobrze jest takze zrobic to samo w Wykluczeniach
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-win...
Gdzie znajdziesz te foldery :
EA ap oraz EA Games foldery
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files
tam : znajdź foldery EA Desktop oraz EA Games - jesli sie juz wykreował
Origin Games
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > .> Pliki programów (x86) > Origin games
Steam
Jeśli gre uruchamiasz ze Steamu dodaj tez sam folder gry. Jest w Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ >Twoja gra
marca 2023
próbowałam do tej pory:
odinstalowanie i ponownie zainstalowanie ea app,
odinstalowanie antywirusa - avast,
dodanie do wykluczeń w avascie plików i folderów z załącznika
dodanie do wykluczeń w microsot defender plików i folderów z załącznika,
dodanie do "Kontrolowany dostęp do folderów" w microsot defender plików i folderów z załącznika,
uruchomienie aplikacji jako administrator,
pobrałam oba pliki Microsoft Visual C++ x64 oraz VisualC++x86,
uaktualniłam ręcznie przez opcje modyfikuj wcześniejsze Microsoft Visual C++
bardzo proszę o pomoc co jeszcze mogę zrobić
kwietnia 2023 – ostatnio edytowany kwietnia 2023
@mojnickwymiata
Bardzo mi przykro, ze ta apka nie uruchamia sie u Ciebie ale musisz zrozumiec ze nie jet to błąd samej aplikacji ale powód tkwi w twoim komputerze , a ja próbuję go znaleźć.
Jeśli byłoby inaczej to 50 tysiecy raportów juz by tu było z prosba o pomoc.albo i wiecej bo w tej chwili samych graczy w Sims4 jest na świecie przeszło 40 milionow nie wspominając juz o graczach w Fifę i gry wojenne. I fakt Origin był bardziej tolerancyjny jesli chodzi i błedy w systemie a apka EA bardziej wymagająca ale nie mamy wpływu na to - tez jestem graczem jak ty a nie pracownikiem EA
Trzeba wiec próbowac dalej szukać tych przyczyn
Zawsze probuj uruchamiać EA ap jako Administrator - prawym myszy na ikonke EA ap
Czy pobrałaś VC++ 2015 z tego linku? To brak wlasnie VC++ 2015 jest jedną z przyczyn nie uruchamiania się tej aplikacji
Jesli nie,zrobiłaś tego, to odinstaluj wszystkie pliki z końcówką 2015 i pobierz je jeszcze raz stąd (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pob...
Jesli to wszystko co wyzej dalej nie pomaga zostaje :
1. Sprawdź czy masz wszystkie udane aktualizacje Windowsa
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu i z listy ktora sie otworzy wybierz na dole listy Ustawieni I kliknij w to. Nastepnie kliknij “Aktualizacje i zabezpieczenia”, a następnie kliknij przycisk „Sprawdź, czy są aktualizacje”.Nastepnie wybierz po prawej "Wyswietl Historie Aktualizacji" i jesli masz jakąś zalegla lub nieudaną zrób ją
2. Wykonaj przy pomocy narzedzi Windowsa sfc scan i DISM naprawę zepsutych plików systemowych oraz uzupelnienie brakujacych plików systemu.
Link do opisu jak zrobić krok po kroku ten sfc scan I DISM napisane tak ze nawet laik zrozumie w linku poniżej
https://thesimsforum.pl/viewtopic.php?f=105&t=1467&p=14658&sid=1880176c3b807fbf5f4f4af63a75f7be#p146...
3. zalóż drugie konto uzytkownika z uprawnieniami Administratora i spróbuj uruchomić aplikacje z niego
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/tworzenie-konta-u%C5%BCytkownika-lokalnego-lub-konta-adm...
EDIT
4. Ostatnio - dopiero teraz znalazłam te info z 23 marca - podobno oprogramowanie Adobe powoduje jakis konflikt w Windows 10 i 11 i czasem inne aplikacje nie uruchamiaja sie na WIndowsie z tego powodu więc jesli masz jakis program Adobe biegnnacy w tle wyłącz go w Menedzerze Zadan
Klawisz ze naczkiem Windowsa oraz X - Menedzer zadań
kwietnia 2023
hej,
wybacz, że się uniosłam ale już nie wytrzymałam... wiem że nie Wy macie na to wszystko wpływ i doceniam każdą pomoc, nie sądziłam po prostu że uruchomienie zwykłej apki może być tak kłopotlowe
VC++ 2015 pobrane właśnie z tego linku,
zrobiłam też nowe konto administratora i próbowałam odpalić apke - też nie pomogło,
miałam zaległą aktualizację - dziś wykonałam,
zrobiłam też naprawe systemu według instrukcji - screeny w załączniku,
żadnych aplikacji adobe nie mam uruchomionych w tle
za każdnym razem próbuje odpalić apkę jako administrator
coś ewidentnie mnie blokuje i nie chce puścić... :/
może jest jakis discord lub cokolwiek, gdzie mogłabym się połączyć z kimś kto mógłby mi pomóc?
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem