miesiąc temu
Witam, mam taki problem od tygodnia, wcześniej, jak wszystko (ea app, origin. fifa 23) reinstalowałem to problem znikał. Teraz jak chcę wejść do gry, nie mam żadnych ustawień osobistych i nie mogę zapisać nowych jak widać na zdjęciu. Przy odpaleniu pierwszy raz po zainstalowaniu ea app i fify pokazuje komunikat ea app "Dane w chmurze są uszkodzone". Próbowałem wejść nawet przez origina co wcześniej się udawało. Teraz nie działa nic. Proszę o pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
miesiąc temu
miesiąc temu
miesiąc temu
Nie mam jak usunąć i wejść dalej do gry, wyświetla się taki komunikat
miesiąc temu
@H1szp4n1xPl zresetuj ustawienia gry do początkowych, poprzez zmianę nazwy folderu FIFA 23 na np. FIFA 23 Kopia - katalog ten znajduje się w C:\Users\...\Dokumenty\
Uwaga! Zapisy gier pojedynczego gracza mogą zostać utracone (tryb Kariery). Kopia zapasowa lokalnie zapisanych gier znajdować się będzie w folderze "FIFA 23 Kopia"
miesiąc temu
miesiąc temu
@H1szp4n1xPl uruchom grę z poziomu zupełnie nowego konta administratora. Przy uruchamianiu gry nie zmieniaj/ nie usuwaj pliku Ustawienia osobiste.
Daj znać jak poszło.
miesiąc temu
miesiąc temu
Jeśli uruchamiasz FIFA 23 przez Steam:
Jeśli na Twoim komputerze zainstalowane są programy do synchronizacji plików w chmurze np. Dropbox, OneDrive, wyłącz je na czas uruchamiania FIFA 23.
miesiąc temu
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA