maja 2023 – ostatnio edytowany maja 2023 przez EA_Pulsar
Support EA to jest jakiś żart. Ktoś inny grał na moim koncie bez mojej wiedzy, przez co dostałem permanentnego bana na tym koncie. Odwołałem się, opisałem sytuację oraz zmieniłem hasło oraz włączyłem weryfikacje dwuetapową. Czy to coś dało? NIC! EA nie odbanowało mojego konta i teraz nie mam pojęcia co zrobić, napisałem do działu supportu 4 razy, dalej bez skutku. [edytowane]
CM - post został edytowany w celu zgodności z naszymi zasadami.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
maja 2023
Hej @ExodusWick
Przykro mi z powodu Twojego konta. Answers HQ jest publicznym forum i nie mamy możliwości rozpatrzenia Twojej sprawy, sprawdzenia jej szczegółów lub zmiany decyzji dotyczącej blokady Twojego profilu. W tym wypadku mogą jedynie polecić ten artykuł na naszej stronie.
EA_Pulsar
maja 2023
Hej @ExodusWick
Przykro mi z powodu Twojego konta. Answers HQ jest publicznym forum i nie mamy możliwości rozpatrzenia Twojej sprawy, sprawdzenia jej szczegółów lub zmiany decyzji dotyczącej blokady Twojego profilu. W tym wypadku mogą jedynie polecić ten artykuł na naszej stronie.
EA_Pulsar
czerwca 2023
Oznaczę odpowiedź @EA_Pulsar jako rozwiązanie.
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem