maja 2023
Witam ja mam taki problem z ea app wchodzę pobieram grę i robi się tak że pobiera do 99 procent stoi wstzymuje pobieranie wznawiam a tu znowu się pobiera od nowa co to ma być wiecznie jakiś problem jak nie z originem to teraz z tą APP EA dlaczego pobiera to od nowa i znowu mam czekać 2 godziny zanim pobierze jak tak dalej będzie to pierdziele tą app i wiecej żadnych gier nie będe kupował od EA bo to przechodzi ludzkie pojęcie poprawcie to bo to tak nie może być czy wy tam pracujecie czy nie???????
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
września 2023
Hej @MaxioPayne
Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się nadal po wyczyszczeniu pamięci podręcznej aplikacji.
https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
maja 2023
Hej @MaxioPayne
Przykro mi z powodu frustracji, które napotkałeś podczas pobierania gry w EA app.
Czy ostatecznie udało Ci się uporać z problemem i pobrać grę?
Wydzieliłem Twój post z innej dyskusji w której ostatni komentarz został udzielony ponad 2 lata temu.
września 2023 – ostatnio edytowany września 2023
Na razie jest ok ale bywa że wraz jest tak samo na innych platformach tego nie mam tylko u waszej tak się dzieje chcieliście żeby było lepiej a tu wyszło gorzej czasem myślę że obie platformy mają jakiś problem techniczny a jaki komentarz ????? fakt faktem nie siedzę codziennie na forach waszych bo mam co robić no sory ale w poście nie widzę że mój komentarz był udzielany 2 lata temu jak niedawno pisałem na temat waszych błedów to jakie 2 lata chyba cos przeoczyliście
września 2023
Hej @MaxioPayne
Cieszę się, że problem minął - dzięki za informację
Przeniosłem Twój komentarz z innej dyskusji, gdzie inny użytkownik forum zamieścił komentarz 2 lata temu - nie Ty .
Jest to związane z zasadami forum odnośnie "odkopywania" starych wątków na forum.
września 2023
Aha ok myslałem ze o mnie chodzi spoko i jeszcze jedna sprawa jak tutaj mi odpisujecie to jest problem z EA AP bo za każdym razem musze wpisywać dane do logowania a mam zaznaczone nie wylogowuj mnie dlaczego za każdym razem musze to wpisywac wcześniej tak nie było
września 2023
Hej @MaxioPayne
Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się nadal po wyczyszczeniu pamięci podręcznej aplikacji.
https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
września 2023
@MaxioPayne Jeśli masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało daj nam znać!
września 2023
Ok pomogło ale na ile to nie wiem przynajmniej będe już wiedział co robić
września 2023
Dzięki za potwierdzenie @MaxioPayne
września 2023
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem