czerwiec
– ostatnio edytowany
czerwiec
przez
EA_Pulsar
Cześć,
walczę z nietypowym problemem.
Otóż jakiś czas temu próbowałem połączyć swoje konto EA z Xbox i pojawił się taki problem, że na koncie Xbox jest informacja o możliwości zarządzania kontem EA. Po wybraniu tej opcji przenosi mnie na stronę logowania EA i teraz jak wpisuje swoje dane EA to ustawieniach pokazuje mi się, że nie mam połączonego konta Xbox. Natomiast jak próbuję jeszcze raz je połączyć lub zalogować się za pośrednictwem konta Xbox to wyskakuje mi cały czas taka sama informacja:
"Znaleziono powiązane konta
Twoich kont nie można powiązać, ponieważ konto EA adresu [edytowano] zostało już powiązane z kontem Xbox użytkownika [edytowano]. Konto EA można powiązać tylko z jednym kontem Xbox na stałe."
I co w takim wypadku mogę zrobić ? Niestety jest to trochę błędne koło bo przez konto EA nie mogę się połączyć z kontem Xboxa, a logując się przez konto Xboxa też nie mogę wejść ponieważ jest już niby powiązane.
CM - edytowano w celu ochrony danych konta
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
czerwiec
Hej @Dreamer0369
Wygląda na to, że Twoje konto jest już powiązane z kontem Xbox, ale mogą mieć one inne adresy mailowe. Skontaktuj się z naszymi doradcami, na naszej stronie EA w celu sprawdzenia konta powiązanego z Twoim Gamertagiem Xbox.
czerwiec
Hej @Dreamer0369
Wygląda na to, że Twoje konto jest już powiązane z kontem Xbox, ale mogą mieć one inne adresy mailowe. Skontaktuj się z naszymi doradcami, na naszej stronie EA w celu sprawdzenia konta powiązanego z Twoim Gamertagiem Xbox.
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA