grudnia 2022 – ostatnio edytowany grudnia 2022 przez EA_Kuba
Ja rowniez mam problem z logowaniem do EA APP.
Probowalem juz roznych sposobow. Re-installacja, odpalanie lokalnie, jako adminisrtrator, wylaczenie firewalla, nawet restart routera. Nic nie pomaga i nie moge odpalic EA APP (a co za tym idzie FIFY kupionej na Steam).
Za kazdym razem ten sam komunikat : tymczasowo utracono polaczenie. jestes w trybie offline
Mimo ze internet dziala bez problemu a restart routera nie pomogl (speed test : 600 Mb/s).
Nie wiem co jeszcze moge zrobic?
grudnia 2022
Hej @AndersenTCZ
Wydzieliłem Twój post z innej dyskusji, gdzie problem został już rozwiązany.
Jakiś czas temu na forum pojawiło się obejście niektórych problemów z logowaniem w EA app polegające na zaznaczeniu opcji "nie wylogowywuj mnie". Sprawdź proszę czy uda Ci się rozwiązać problem w ten sposób również i Tobie.
grudnia 2022
Hej EA_Kuba,
Dzieki za informacje. Faktycznie udalo sie teraz otworzyc EA App (choc nic nie zmienilem, poprostu uruchomila sie - wczesniej nie pokazywal mi sie nawet panel do logowania).
Teraz mam jednak problem z uruchomieniem gry FIFA 23. Po probie uruchomienia wyskakuje ups, cos poszlo nie tak, kod bledu : EC:203
wyslalem zgloszenie o tym bledzie.
Jakies pomysly?
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem