wrzesień
Mam problem z aplikacją EA po aktualizacj na nowaszą wersje już od ponad 3 miesięcy nie mogę się zalogować pisałem do EA ale nikt do dziś nie odezwał się do mnie. Proszę o pomoc.
Jak właczam aplikacje EA to się zawiesza i włacza się w ten sposub (zrzut ekranu) zrobiłem i tak to wygląda a czasami nic nie ma tylko samy EA się włacza i całe jest ciemne niebieski a czasem tak jak na zrzucie ekrano co zrobiłem próbowałem przeinstalowywać i aktualizować i naprawa app i nic. Nie moge się zalogować i dostać do mojch gier w ogóle.
wrzesień
Hej @CRGT Wygląda na to, że coś blokuje aplikację EA w twoim systemie. Uruchom system w trybie czystego rozruch . Powoduje on wyłączenie zadań wykonywanych w tle, które mogą zakłócać działanie gier i aplikacji.
wrzesień
Czytałem ale nie jestem w stanie tego zrobić bo obawiam się że uszkodze coś w komputerze że nic mi nie będzie potem działało.
Czy jest inny sposób.
Bo jak miałem starą aplikacje Origin to działała bez problemu dopiero jak była aktualizacja do nowej aplikacj o nazwie EA wtedy już za pierwszym razem nie chciało działać i tak jest do dziś.
wrzesień
Bez obaw, wyłączenie i włączenie trybu czystego rozruchu jest dość proste a na naszej stronie podajemy tylko bezpieczne kroki rozwiązywania problemów.
Poza trybem czystego rozruchu, możesz dodać EA app jako wyjątek zapory systemu windows oraz programu antywirusowego.
wrzesień
wrzesień
wrzesień
Dzieki za info. Diagnostyka systemu może być pomocna. Raport dxdiag możesz dołączyć do kolejnego postu podobnie jak wcześniejszy zrzut ekranu. Pisząc nowy post, w prawym, dolnym rogu znajdziesz opcję załączania plików.
wrzesień
wrzesień
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem