października 2022
października 2022
października 2022
Cześć wszystkim,
Dzięki za Wasze posty, w szczególności @Daniel3556677 za rzeczową odpowiedź.
Rozumiem Waszą frustrację i przykro mi, że pojawiają się tego rodzaju problemu. W niektórych przypadkach przy rozwiązywaniu problemów wymagane są dodatkowe informacje na temat wykonanych kroków, lub samego środowiska w którym pojawiają się problemu. Fakt, że w wątku zadaję dodatkowe pytania, nie znaczy, że ma to na celu "przedłużania sprawy" . Jeśli chcecie zapoznać się ze szczegółami na temat analizy i rozwiązywania problemów w grze FIFA, zachęcam Was do zapoznania się z tą serią "Na wirtualnym boisku".
W tej chwili nie mam jednoznacznej odpowiedzi czy rozwiązania opisanego przez Was problemu, jeśli takie się pojawi - na pewno dam Wam znać. Na forum istnieje dyskusja opisująca podobny problem, gdzie pojawiły się rozwiązania zgłoszone przez innych użytkowników - link, częściowe rozwiązanie problemu zostało zaproponowane również tutaj.
Chciałbym również, żebyście wiedzieli, że nasze zespoły nieustannie pracują nad rozwiązaniem problemów występujących w grze.
Dla lepszej przejrzystości wątku usunąłem z niego "podbijające" go posty.
października 2022
października 2022
Dokładnie proszę nam chociaż powiedzieć na jakim Etapie rozwiązywania jesteście? Bo to jest frustracja z naszej strony że czekamy tyle czasu i nadal nic nie naprawione
listopada 2022
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA