października 2022
Hej @Rurciaaa,
Dzięki za Twoją odpowiedź i przesłany filmik.
Tak jak wspomniałem wcześniej (i wygląda na to, że nie byłem wystarczająco konkretny), poproszę Cię o przesłanie nam nagrania na którym będzie widoczna nakładka dostępna bezpośrednio we grze. Wygląda na to, że podczas nagrywania filmiku wykorzystałeś zewnętrzny program. Aby włączyć nakładkę w grze przejdź do:
Menu główne - Konfiguracja - Ustawienia gry - Ustawienia wizualne - Wł.: sterowanie + reakcja
W ten sposób będziemy mogli porównać reakcję kontrolera na Twoje komendy oraz to w jaki sposób jest to odzwierciedlone w grze.
Jeśli Twoja specyfikacja komputera nie pozwala na nagrywania i powoduje opóźnienia w grze, sugerowałbym skorzystać z "lżejszego" programu niż OBS. Sprawdź czy opóźnienia będą się pojawiały również przy użyciu np. aplikacji Xbox, która posiada funkcję nagrywania.
Dodatkowo przed uruchomieniem gry możesz uruchomić komputer w trybie czystego rozruchu, aby odciążyć go przed uruchomieniem gry i uniknąć pojawienia się zacięć w grze.
Dzięki również za wykonanie testu Widzę że Twój komputer łączy się z Internetem poprzez kabel Ethernet. Powołując się na moje poprzednie pytanie, odnośnie konfiguracji połączenia, czy łączy się on bezpośrednio przez router, czy na drodze jest jeszcze np. switch?
Rozumiem, że rozgrywka może niekiedy okazać się frustrująca nie mniej nasze zespoły nieustannie pracują nad rozwiązywaniem zgłaszanych przez Was problemów. Niektóre potrzebują więcej szczegółowych informacji (szczególnie te objawiające się losowo), niektóre mniej.
@Msteusz15 @ggggghhdzxsg jeśli chcecie to poproszę Was o podanie konkretnych informacji wymienionych przeze mnie wyżej w poście.
października 2022
października 2022
Hej @Rurciaaa
Zacząć muszę od tego, że podbijanie wątku, nie przyspieszy odpowiedzi w wątku, czy też rozwiania problemu. Forum AHQ to przede wszystkim forum społeczności skupionej wokół gry, jeśli chcesz koniecznie porozmawiać z przedstawicielem EA, skontaktuj się z nami bezpośrednio.
@Rurciaaa napisał/a:
@EA_Kuba Dlaczego musi być to akurat wasza nakładka? :D
Jak pewnie zauważyłeś nakładka w grze przedstawia dwa kontrolery - pierwszy zbiera lokalne informacje na temat naciskanych przycisków na padzie, drugi natomiast pokazuje obiór tych informacji przez serwer.
@Rurciaaa napisał/a:
@EA_Kuba Załączam link do drugiego filmu już z waszą nakładką
https://www.youtube.com/watch?v=WL7OO0KCles
W domu nie ma żadnego switcha, ethernet jest prowadzony prosto z modemu ORANGE FUNBOX 6
Bardzo Cię proszę zdziałajcie coś, bo ja już nie mam siły na to xd
Na wysłanym przez Ciebie filmiku widać tylko reakcję na "lewym kontrolerze" - tym odpowiedzialnym za rejestrowanie przycisków na komputerze. "Prawy kontroler" nie odpowiada na przyciski wciśnięte przez Ciebie - znaczy to że informacja na temat wykonanych przez Ciebie ruchów nie jest rejestrowana przez serwer.
Czy odkąd zgłosiłeś ten problem, pojawia się on w każdym meczu? Tutaj na filmiku rozpocząłeś klasyczny mecz, czy zauważyłeś problem w innych trybach? Czy wykonywałeś kroki związane z optymalizacją połączenia zawarte w tym artykule? Jeśli nie, to zanim rozpoczniesz wykonywanie jakichkolwiek kroków, sprawdź czy gra nie jest blokowana w zaporze sieciowej Windows, dodając odpowiednie wyjątki i pozwalając komunikować się grze poprzez Windows Defender.
Dodatkowo jeśli masz możliwość poprosić kolegę u którego pojawia się podobny problem o sprawdzenie razem z uruchomioną nakładka reakcję "prawego i lewego kontrolera". W normalnym środowisku oba kontrolery powinni reagować w tym samym momencie na komendy trzymanego przez Ciebie.
października 2022
Dokładnie mam ten sam problem co inni nie działa ani pad ani klawiatura zero reakcji w grze online ,ALE chyba jest na to sposób co EA? Dlaczego nie możecie poprostu dać łatki czy aktualizacji sterowania ?moim zdaniem aktualizacja sterowania online by pomogła.
października 2022
Poprostu czujemy się bardzo oszukani i zawiedzeni że nasze kontrolery w grze nie chodzą.To nie jest nasza wina .może nie wiem wina tych co robili tą fifę , ale zawsze gdy były jakieś problemy z grą na początku robiono aktualizację by poprawić to . Tutaj jesteśmy miesiąc po premierze fify i nadal nie możemy grać. Proszę nasz zrozumieć nie po to chyba daliśmy za grę 300zł by grać cały rok w battles czy w karierę? My społeczność chcielibyśmy tylko by ktoś się tym zajął i naprawił ten głupi błąd ,bo moim zdaniem ktoś czegoś nie dopracował wydał tą grę bo termin gonił i ok rozumiem ,ale nie rozumiem dlaczego miesiąc po premierze gry ludzie nie mogą grać online Z całym szacunkiem ale sterowanie online powinno być sprawdzone przed wydaniem gry a moim zdaniem nikt tego nie sprawdził tylko wydał grę z błędami,ludzie kupili grę po to by grać w botem . Przepraszam że tak może napisałem zbyt mocno ,ale jeśli ktoś wiedział że jest taki błąd przed wydaniem gry to lepiej by wcale gra nie została wydana niż tak jak jest teraz że ludzie czują się oszukani że kupili grę za 300 zł gdzie mogą grać tylko z botem.
października 2022
października 2022
października 2022
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA