Dot.: Nie mogę odinstalować ea app (kod błędu 09-D6C2)

autor: kreatora
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Zaakceptowane rozwiązanie

Nie mogę odinstalować ea app (kod błędu 09-D6C2)

★★★ Newbie

Witam 

Mam taki problem jaki przedstawiłem w temacie. Co mam zrobić żeby ten problem rozwiązać?

Wiadomość 1 z 5 (673 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Zaakceptowane rozwiazanie

[ Edytowane ]
Hero (Retired)

@z02sgdppp256

Wcisnij jednoczesnie klawisze CTRL + SHIFT + ESC i na liście co sie otworzy odszukaj Menedżer Zadań.

Otworz to i sprawdź czy na liscie programów biegnacych w tle jest EA Desktop albo  EA Background Service. Jeśli znajdziesz te programy  wymuś zamkniecie ich.

Jest  takze opcja ze dostęp do folderu zblokował ci program antywirusowy lub zapora sieciowa Windowsa
Dodaj te foldery: w Windows Defender do "Kontrolowany dostęp do folderów"
EA Desktop
EA Games – (jeśli się wykreował już)
Origin Games jeśli przeniosłeś się z Origin na EA ap
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dost%C4%99p-do-folder%C3%B3w-kon...
Gdzie znajdziesz te foldery :
1.EA Desktop oraz EA Games
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files
tam : znajdź foldery Electronic Arts > EA Desktop, oraz EA Games - jesli sie juz wykreowal
2. Origin Games
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > .> Pliki programów (x86) > Origin Games

Zrób to samo w programie antywirusowym z netu - jeśli taki masz albo odinstaluj ten program.. W żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki aplikacji czy gry. Jeśli nie wiesz jak odinstalować taki program wpisz w Google jego nazwę plus słówka "odinstaluj" oraz "uninstall" bo być może nie ma on instrukcji po polsku

Zobacz w watku

Wiadomość 5 z 5 (630 wyświetleń)

Wszystkie odpowiedzi

Wiadomość 2 z 5 (654 wyświetleń)

Community Manager

@z02sgdppp256 Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.  

EA_KalinaAHQ

Wiadomość 3 z 5 (643 wyświetleń)

★★★ Newbie

Nie mogę usunąć tego folderu co tam mówi żeby usunąć bo jest napisane, że pliki są w użyciu chociaż ea app nie jest włączony 

Wiadomość 4 z 5 (635 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

[ Edytowane ]
Hero (Retired)

@z02sgdppp256

Wcisnij jednoczesnie klawisze CTRL + SHIFT + ESC i na liście co sie otworzy odszukaj Menedżer Zadań.

Otworz to i sprawdź czy na liscie programów biegnacych w tle jest EA Desktop albo  EA Background Service. Jeśli znajdziesz te programy  wymuś zamkniecie ich.

Jest  takze opcja ze dostęp do folderu zblokował ci program antywirusowy lub zapora sieciowa Windowsa
Dodaj te foldery: w Windows Defender do "Kontrolowany dostęp do folderów"
EA Desktop
EA Games – (jeśli się wykreował już)
Origin Games jeśli przeniosłeś się z Origin na EA ap
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dost%C4%99p-do-folder%C3%B3w-kon...
Gdzie znajdziesz te foldery :
1.EA Desktop oraz EA Games
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files
tam : znajdź foldery Electronic Arts > EA Desktop, oraz EA Games - jesli sie juz wykreowal
2. Origin Games
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > .> Pliki programów (x86) > Origin Games

Zrób to samo w programie antywirusowym z netu - jeśli taki masz albo odinstaluj ten program.. W żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki aplikacji czy gry. Jeśli nie wiesz jak odinstalować taki program wpisz w Google jego nazwę plus słówka "odinstaluj" oraz "uninstall" bo być może nie ma on instrukcji po polsku

Wiadomość 5 z 5 (631 wyświetleń)

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem