Dot.: Kolekcja C&C The Ultimate Collection

autor: Krek15
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Kolekcja C&C The Ultimate Collection

★★ Novice

Cześć 

Puściły mi nerwy. Od kilku  miesięcy mam kłopot z kolekcją.  Po przejściu z Origin na EA wszystkie gry działały  przez może tydzień i koniec gry. 

Nic na kompie nie zmieniałam.  Wywaliłem całą apke EA  i gry a następnie ponownie zainstalowałem. Efekt taki , że dalej gry z serii się nie uruchamiają ale nie tylko one.. 

Wywala za każdym razem ten sam komunikat o uprawnieniach administratora. A gdy dam ok  to i tak gra się nie uruchamia. Zgłaszanie błędów  jest bez sensu bo nikt na nie nie odpowiada. Nikt nie naprawia tego błędu. 

W sumie zaczynam kupować już gry na innym portalu. Tu nie widać żadnych postępów od czasu zimny z Origina na EA app. Jest tylko gorzej niż było. Jak nie uruchamiają się gry to błąd z logowaniem jak nie błąd z logowaniem to brak gier w kolekcji i system chce je pobierać na nowo. 

Zabrałem kompa do kumpla tam instaluje jego inną apke z C&C  Remastered Collection i uruchamiam ją bez kłopotu.  Potem wywalam jego apke i instaluje EA app instaluje tym razem też C&C Remastered Collection i co wali mi bład uprawnienia administratora.  

Widać że problem dotyczy EA a nie kompa,

Dodam, że inne gry też zaczynają wołacz o to samo.  W zaporach gry sa dodane. Wiec nic ich nie blokuje. 

Czy ktoś ma pomysł co jest przyczyną?  Uruchamianie apki z punktu administratora też nic nie daje. Ten sam błąd.  

Otwarcie mówiąc cała EA to jeden wielki syf jaki mało. Origin choć wygląd miał kiepski i wolny i mała lista gier ale logowanie i gry działały zawsze. Na Steam jak zgłaszam bład po 20-40 godzinach średnio jest naprawione. Ba raz dostałem 2 gry w ramach rekompensaty mogłem se je wybrać.  A tu cisza ze strony zgłaszana błędów. 

Jedyna opcja w was koledzy bo serio już prawie każda gra woła o uprawnienia administratora. 

Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać tek błąd. 

Dzięki 

Wiadomość 1 z 5 (410 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

Hej @Krek15 

Dzięi za Twój post i opis problemu.

Jeśli korzystasz z EA app/ Steam czy też innego klienta do uruchomienia kolekcji C&C skorzystaj z zaznaczenia opcji "Uruchom jako administrator".

Wykonaj te kroki także dla gry.

Administrator.PNG

Daj znać jak poszło. Pozdrawiam,

_Kalina

EA_KalinaAHQ

Wiadomość 2 z 5 (380 wyświetleń)

[ Edytowane ]
★★ Novice

Witam.

Stosowałem to wcześniej ale nie zadziałało.  Mimo to zrobiłem to ponownie.

Dla EA app dodałem opcje "Uruchom ten program jako administrator"

Dla danej gry którą che uruchomić  Zrobiłem to samo.

Rezultat bez zmian. 

Niektóre gry się uruchamiają bez problemu a są gry, które  wywalają ten komunikat. O dziwo seria C&C sypie się prawie cała. 

Dodam,  że seria C&C była tylko i jest tylko na Origini EA. 

Steam - jest ale tam nie mam serii C&C tylko na EA 

Gry działały normalnie potem zaczęło się sypać. Chciałme zagrać w C&C Tyberian sun. I pojawił siępierwszy raz ten komunikat. Zgłosiłem błąd i o dziwo po 4 dniach udało się uruchomić grę.  Po 2 dniach padło i tak do tej pory. 

Wiadomość 3 z 5 (371 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Apprentice

Cześć, @Krek15  trochę trudno go znaleźć, ale jest cały (anglojęzyczny) dział poświęcony serii C&C tutaj:

https://answers.ea.com/t5/Command-Conquer-Games/bd-p/cc-tiberium-alliances

być może tam znajdziesz więcej informacji.

Wybacz moją ignorancję - nigdy nie grałam w C&C i nie znam serii, ale w jednym z wątków dot. Remastered Edition (https://answers.ea.com/t5/Command-Conquer-Games/Workaround-C-amp-C-Remastered-Failed-to-launch-start...) proponują, żeby we właściwościach gry dodać komendę NOSPLASHPRELOAD lub -NOSPLASHPRELOAD Może to pomoże?

Wiadomość 4 z 5 (361 wyświetleń)

★★ Novice

Witam serdecznie

Niestety nic nie działa. 

Co gorsza są gry poza serii C&C i ta sama sytuacja,

Sprawa nie tyczy się tylko gier Command Conquer i ich kolekcji ale i innych gier jakie mam w swojej bibliotece.

Są gry co się uruchamiają i są  gry które wołają ten sam komunikat.  Są też gry które uruchamiają się normalnie i z serii C&C i poza niej.   

Chyba nic z tym nie da się zrobić. Mam gry widmo  tylko z nazwy za które zapłaciłem nie małe pieniądze jak na tamte czasy.  Co gorsza EA spada na psy- widzą tylko kasę.   Mają portal na którym oferują gry ale nie robią nic kiedy pojawia się problem.

Co lepsze jedyną pomoc jaką oferują to forum użytkowników czyli zwala wszystko na kupujących gry na zasadzie niech sami szukają i nich sami sobie radzą - czyli mają nas w dup**e.  

Serio słabo to wszytko wygląda.  Trzeba przejść na konkurencyjny system i tam kupować gry. W sumie dobrze, że części tych gier klasycznych mam jeszcze na nośnikach DC-DVD  gdzie nie robi się aktywacji internetowych.  Minus wołają dosa. Na szczęście mam kompy pod pod win 95,98, xp i tak dalej.

Na portalu YT znajomego z niemieć będziemy chcieli zrobić materiał o EA . On też jest z podobnym problemem i mimo zgłoszeń zero reakcji.  Jego portal YT obserwuje ponad 5 miliony ludzi z całego  świata i zrobimy EA niezłą antyreklamę. 

To śmieszne, że na Origin mimo ze wolny i nudny to tam wszytko działało a na EA już nie.  EA udowodniło ,że można spier****ć coś co nie było najlepsze ale  dobre. 

Dzięki za pomoc.

Choć to nic nie dało wiem, że się staraliście. Mam nadzieje,że nie natraficie na podobny problem co mój ze swoją nową grą.  Bo też będziecie mieć gry widmo. 

Temat zostawiam może ktoś kiedyś będzie miał podobny zonk to coś to pomoże lub wrzuci rozwiązanie. 

Aż dziw, że chciałem  kopić kilka gier ale teraz poszukam ich w innym miejscu.

Na EA nie warto kupować bo tylko wiecznie problemy i problemy.  Pozdrawiam

Wiadomość 5 z 5 (314 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem