sierpień – ostatnio edytowany sierpień
Cześć, jak w tytule mam problem z fifa, komunikacja z EA support help.ea.com jest nierealna w jezyku angielskim ani w polskim.
"Niektóre funkcje zostały wyłączone, ponieważ EA app została uruchomiona z poziomu innej aplikacji" - Po włączeniu gry z poziomu steam/pulpitu/eapp pojawia się ten sam błąd za każdym razem po zniknięciu okna antycheat w kliencie EA app.
Przegrzebałem forum, przeglądarke. Przeniosłem grę z dysku hdd na sd - nic, aktualizacja systemu, aktualizacja VC sterowników, w dxdiag zero jakichkolwiek błędów związanych z antycheatem czy samą grą. Wyczyściłem cache EAapp, reinstalka na różnych dyskach samego klienta, sprawdzenie spójności plików = nic. Sprawdzałem wszystko. Dodane do wyjątków windows defendera, uruchomienie z uprawnieniami administratora.
Jakieś opcje? Proszę o pomoc. Gry nie udało się uruchomić ani razu.
sierpień
Hej @Loadinger0X
Dzięki za Twój post i opis kroków, które masz już za sobą.
Z mojej strony polecam jeszcze by do aplikacji EA zalogować się za pomocą danych konta Stam z poziomu, którego została zakupiona gra.
Daj znać jak poszło.
sierpień
Wciąż nic. Wylogowałem się z konta w kliencie EA i zalogowałem przez steam.
sierpień
Postaraj się jeszcze przeinstalować aplikację Steam (najlepiej w lokalizacji domyślnej) oraz sprawdź spójność plików gry
Dodatkowo przetestuj uruchomienie obydwu aplikacji jak i samej gry, z zaznaczoną jak i odznaczoną opcją "uruchom jako administrator".
sierpień
Spojność plików zrobiłem chyba z 10 razy. Dalej nic.
sierpień
Zmień ustawienia kontroli konta użytkownika (przetestuj kilka wariantów) a jeśli nic się nie zmieni utwórz na komputerze zupełnie nowe konto administratora i z jego poziomu uruchom grę (zwróć uwagę na pojawiające się komunikaty dotyczące uprawnień).
sierpień
Wciąż nic, na nowym koncie ten sam błąd ;/
sierpień
Działamy dalej. Dalsze kroki znajdziesz poniżej:
sierpień
Dodam jeszcze do tego co wyzej
1.Wyczyść cache Steamu
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=3134-TIAL-4638&l=polish
2.Sprobuj uruchmic gre z pliku exe w Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\\ Fifa 23
sierpień
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem