FIFA 23 Anticheat

autor: Rayy_Seba
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Zaakceptowane rozwiązanie

FIFA 23 Anticheat

★★★ Novice

Hej, jestem tutaj nowy

Wczoraj zainstalowałem FIFE 23 w ramach XBOX game passa i za każdym razem wywala mnie po kilku sekundach z gry z komunikatem o niepoprawnej konfiguracji kod błędu 117. Próbowałem już reinstalować anticheata, próbowałem z certyfikatami, z uruchamianiem aplikacji jako administrator i z czystym uruchamianiem ale nic nie pomogło. Nie mam już pomysłów co dalej robić a inne gry działają bez problemu.

Wiadomość 1 z 9 (271 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Zaakceptowane rozwiazanie

Dot.: FIFA 23 Anticheat

★★★ Novice

@EA_Kalina 

Znalazłem rozwiązanie problemu na youtube mianowicie trzeba było wyłączyć usługę Microsoftu o nazwie EventLog (Dziennik zdarzeń Windows). Pytanie tylko co ma usługa Microsoftu, która jest częścią systemu Windows do tego czy ktoś oszukuje grając w FIFE czy nie. Coś jest tutaj mocno nie tak i inni producenci, którzy korzystają z systemów AntiCheat takiego problemu nie mają. 

Zobacz w watku

Wiadomość 8 z 9 (132 wyświetleń)

Wszystkie odpowiedzi

★★★ Novice

Po włączeniu safe boot w biosie gra wyłącza się po kilku sekundach z kolei przy wyłączonym safe boot jestem wstanie dojść do menu. Co nie zmienia faktu, że w obu sytuacjach wyskakuje ten sam komunikat o złej konfiguracji od anticheata (117).

Wiadomość 2 z 9 (228 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

Hej @Rayy_Seba 

Dzięki za Twój wpis i opis kroków, które masz już za sobą.

Sprawdź proszę kroki podane w już istniejącym wątku EA AntiCheat wykrył niedopuszczalną konfigurację (117).

Daj znać w komentarzu jak poszło. Pozdrawiam,

_Kalina

EA_KalinaAHQ

Wiadomość 3 z 9 (201 wyświetleń)

★★★ Novice

EA_Kalina Nic nie pomogło jak na tą chwilę poniżej lista co już robiłem

-Naprawa, usunięcie i ponowne wgranie anticheata i do tego certyfikaty, dodanie plików anticheata do wykluczeń w Windows Defender.

-Dodanie folderów EA APP, FiFA 23 jak i plików do wykluczeń w Windows Defender.

-Uruchomienie EA APP jak i FIFY jako administrator

-Czyste uruchomienie(uruchomione tylko usługi Microsoftu) do tego ustawiony secure boot w biosie (Win 10)

-Próba uruchamiania gry bez podłączonej klawiatury, myszki, mikrofonu jak i głośników.

-Próba uruchomienia gry z odinstalowanym oprogramowaniem od myszki i klawiatury

-Sprawdzenie spójności plików systemu za pomocą komendy sfc /SCANNOW

Próbowałem także odinstalować samą grę i usuwając wszystkie pliki te w folderze dokumenty także ale nic nie pomogło. Inne gry chodzą bez problemu te posiadające anticheata jak FIFA też.

Wiadomość 4 z 9 (191 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Novice

Próbowałem też z konta administratora i to samo dodatkowo połączyłem xbox game passa z innym kontem EA ale to też nic nie dało. Widocznie FIFA nie jest dla mnie bo jakoś wszystkie inne gry chodzą bez problemu.

Wiadomość 5 z 9 (168 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★ Novice

jakie specyfikacje?

Wiadomość 6 z 9 (165 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Novice

@zyepq9tjai4w 

Ryzen 5 5500

Aorus B450 Elite V2

Radeon RX 5600 XT

2×8GB Kingston Fury Beast 3200 MHz

Wiadomość 7 z 9 (157 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Novice

@EA_Kalina 

Znalazłem rozwiązanie problemu na youtube mianowicie trzeba było wyłączyć usługę Microsoftu o nazwie EventLog (Dziennik zdarzeń Windows). Pytanie tylko co ma usługa Microsoftu, która jest częścią systemu Windows do tego czy ktoś oszukuje grając w FIFE czy nie. Coś jest tutaj mocno nie tak i inni producenci, którzy korzystają z systemów AntiCheat takiego problemu nie mają. 

Wiadomość 8 z 9 (133 wyświetleń)

Community Manager

@Rayy_Seba dzięki, że podzieliłeś się z nami krokami, które Ci pomogły +XP

EA_KalinaAHQ

Wiadomość 9 z 9 (91 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem

fifa-20-player-splash

Zabezpiecz swoje konto FIFA

Włącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.

Zobacz więcej w centrum pomocy EA