lipiec
Hej, jestem tutaj nowy
Wczoraj zainstalowałem FIFE 23 w ramach XBOX game passa i za każdym razem wywala mnie po kilku sekundach z gry z komunikatem o niepoprawnej konfiguracji kod błędu 117. Próbowałem już reinstalować anticheata, próbowałem z certyfikatami, z uruchamianiem aplikacji jako administrator i z czystym uruchamianiem ale nic nie pomogło. Nie mam już pomysłów co dalej robić a inne gry działają bez problemu.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
sierpień
Znalazłem rozwiązanie problemu na youtube mianowicie trzeba było wyłączyć usługę Microsoftu o nazwie EventLog (Dziennik zdarzeń Windows). Pytanie tylko co ma usługa Microsoftu, która jest częścią systemu Windows do tego czy ktoś oszukuje grając w FIFE czy nie. Coś jest tutaj mocno nie tak i inni producenci, którzy korzystają z systemów AntiCheat takiego problemu nie mają.
lipiec
Po włączeniu safe boot w biosie gra wyłącza się po kilku sekundach z kolei przy wyłączonym safe boot jestem wstanie dojść do menu. Co nie zmienia faktu, że w obu sytuacjach wyskakuje ten sam komunikat o złej konfiguracji od anticheata (117).
lipiec
Hej @Rayy_Seba
Dzięki za Twój wpis i opis kroków, które masz już za sobą.
Sprawdź proszę kroki podane w już istniejącym wątku EA AntiCheat wykrył niedopuszczalną konfigurację (117).
Daj znać w komentarzu jak poszło. Pozdrawiam,
_Kalina
lipiec
EA_Kalina Nic nie pomogło jak na tą chwilę poniżej lista co już robiłem
-Naprawa, usunięcie i ponowne wgranie anticheata i do tego certyfikaty, dodanie plików anticheata do wykluczeń w Windows Defender.
-Dodanie folderów EA APP, FiFA 23 jak i plików do wykluczeń w Windows Defender.
-Uruchomienie EA APP jak i FIFY jako administrator
-Czyste uruchomienie(uruchomione tylko usługi Microsoftu) do tego ustawiony secure boot w biosie (Win 10)
-Próba uruchamiania gry bez podłączonej klawiatury, myszki, mikrofonu jak i głośników.
-Próba uruchomienia gry z odinstalowanym oprogramowaniem od myszki i klawiatury
-Sprawdzenie spójności plików systemu za pomocą komendy sfc /SCANNOW
Próbowałem także odinstalować samą grę i usuwając wszystkie pliki te w folderze dokumenty także ale nic nie pomogło. Inne gry chodzą bez problemu te posiadające anticheata jak FIFA też.
lipiec
Próbowałem też z konta administratora i to samo dodatkowo połączyłem xbox game passa z innym kontem EA ale to też nic nie dało. Widocznie FIFA nie jest dla mnie bo jakoś wszystkie inne gry chodzą bez problemu.
sierpień
jakie specyfikacje?
sierpień
sierpień
Znalazłem rozwiązanie problemu na youtube mianowicie trzeba było wyłączyć usługę Microsoftu o nazwie EventLog (Dziennik zdarzeń Windows). Pytanie tylko co ma usługa Microsoftu, która jest częścią systemu Windows do tego czy ktoś oszukuje grając w FIFE czy nie. Coś jest tutaj mocno nie tak i inni producenci, którzy korzystają z systemów AntiCheat takiego problemu nie mają.
sierpień
@Rayy_Seba dzięki, że podzieliłeś się z nami krokami, które Ci pomogły +XP
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA