stycznia 2023 – ostatnio edytowany stycznia 2023
Jest w stanie ktoś pomóc? "Serwery Origin są chwilowo niedostępne
Przepraszamy za niedogodności, ale aktualnie nie możemy pobrać listy Twoich gier. Odśwież stronę i spróbuj ponownie."
Mam to od wczoraj, nie pokazuje mi gier w bibliotece a na mailu pusto żadnej wiadomości. Ogólnie to niby serwery są niedostępne ale znajomym normalnie działa wszystko na originie.
Edit1; udało się uruchomić grę przez pasek zadań ale w bibliotece dalej pusto.
Własnie o co chodzi??? znikneły mi wszystkie gry z biblioteki, a jak by tego było mało usuneło mi ostatnie save z gry w ktorą grałem
stycznia 2023
Zrestartujcie komputery (opcja "uruchom ponownie") i zalogujcie sie do Origin. Jest naprawiony i działa.
stycznia 2023
Może i działa, ale w moim przypadku co z tego jak origin nadpisał mi przy okazji save lokalne które miałem na dysku i musze zaczynac daną gre od nowa...
@Piterko_lvg
Origin nie ingeruje w twoje zapisy.
Jeśli twoje zapisy znikły to jest to raczej wina OneDrive jeśli jesteś na Windowsie albo Icloud - jeśli jesteś na Mac.
. Stare zapisy twojej gry znikły, bo utknęły w chmurze , Na Icloud na Macu lub na OneDrive na Windowsie. i gra po wlaczeniu utworzyla nowy pusty folder w miejce przeniesionego,
O ile na Macu jest łatwo znaleźć taki folder o tyle na OneDrive to sie rzadko udaje bo komputer czesto imieszcza go w Hidden - ukrytych folderach. Musisz kompletnie wylaczyc uługe OneDrive bo jak komp to raz zrobił to będzie to robił zawsze
https://support.office.com/pl-pl/article/turn-off-disable-or-uninstall-onedrive-f32a17ce-3336-40fe-9...
Jesli jestes na Macu poszukaj swojego starego folderu gry na Icloud.
@kreatoraNic z tych rzeczy które piszesz się nie stały... Origin gdy nie miałem połączenia z serwerami EA wyświetlił mi informacje czy usunąć zapisane dane i pobrać z chmury, czy wysłać do chumry EA, dokładnie nie pamiętam co to była za informacja. Oczywiście kliknąłem ta drugą opcję. To i tak origin nadpisał i usunął mi zapisane stany gry które miałem lokalnie w dokumentach w folderze Save. Ponieważ gdy z jednej gry która uruchomiłem wcześniej zniknęły savy z drugiej przed uruchomieniem wszystko w folderze Save było. Z ciekawości uruchomiłem drugą grę w którą grałem i stało się identycznie. Mój błąd jedyny był taki że niepotrzebnie uruchamiałem grę gdy nie było połączenia z serwerami EA w Origin... Więc jest to nie mój problem tylko EA który ma blad w tej aplikacji i się do tego nie przyznaje...
stycznia 2023
@kreatoraMass Effect Andromeda a druga to Battlefield 1. Z pierwszej zniknęły mi mi savy gdy pojawił się ten błąd, a z drugiej gry gdy miałem już kampanię zaliczona też dziwnym trafem zniknęły savy po uruchomieniu i niby pojawianiu się informacji o wysłaniu plików do chmury. Internet napewno miałem aktywny. A tak w ogóle to onedrive mam odinstalowany z Panelu Sterowania system Windows 11.
stycznia 2023
@kreatoraNie mam błędów bo odinstalowałem Origin i pobrałem Ea app, czytałem że Origin ma być niedługo niedostępny. W Mass Effect Andromeda miałem zaliczone może jakieś 20-30% rozgrywki dla jednego gracza więc jeszcze nie tak tragicznie. Zacząłem już gre od nowa savy normalnie sie zapisują. Mogłem zrobić kopię zapasową folderu Save w dokumentach, ale myślałem że gdy mam aktywna opcję w Origin zapisuj w chmurze to może przywróci mi zapisany stan gry. Opcję w wlasciwosciach gry przywróć ostatni zapis lokalny w Origin też miałem niestety niedostępna w obydwu grach... Fakt faktem że gdybym nie uruchomił żadnych z tych gier gry występował ten błąd to wszystko było by bez problemu...
Przestrzegaj tych zasad i wytycznych, gdy publikujesz coś na forum Origin.
Przeczytaj zasadyJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem