września 2021
– ostatnio edytowany
września 2021
przez
EA_Kuba
mamy rok 2021 i nadal gra za 500zł nie działają z powodu aplikacji origin. To jest tylko gra, to było proste 10 lat temu i powinno być uproszczone. Jakoś nie ma problemu z steam i epic tylko u Was tak trywialna sprawa została sprowadzona do nierozwiązywalnego problemu głupiej darmowej aplikacji. Robiliśmy z komputerem rzeczy których nigdy żadna aplikacja nie wymagała ustawianie hosta, czyszczenie dns, ustawienie nowego DNS,czyszczenie IE, wyłączenie firewali, reinstalacja origina. Źle napisane oprogramowanie trzeba poprawić a nie zrzucać na wszystko do okola, zły internet, zła, brama, zły dns ZŁY I NIE DZIAŁAJĄCY TO JEST ORIGIN. Omijamy tą platformę szerokim łukiem bo zlewają sprawę od 2017r
września 2021
Origin mnie dzisiaj uraczył pięknym komunikatem "NIE MOŻNA NAWIĄZAĆ POŁĄCZENIA Z INTERNETEM", mimo że łącze działa bez problemu, szukając pomocy z tym trafiłam na jakieś poradniki, mimo zastosowania się do nich krok po kroku (czyszcze nie cache, czysty rozruch) origin nadal nie chce się uruchomić i ten kominikat się pojawia. Coś jeszcze mogę zrobić, żeby origin mi ruszył?
września 2021
września 2021
września 2021 – ostatnio edytowany września 2021
@Nami_lami91
Jesli Discord ci dziala problem jest rzeczywiście po stronie Origin.
Pierwszym krokiem w takim wypadku jest wyczyszczenie cache Origin
https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Nastepnym krokiem jest sprawdzenie czy jakis program antywirusowy z netu jesli taki masz nie zablokował ci po swoim updajcie, ktorego mogłas nawet nie zauwazyc pliku uruchamiającego Origin.
Jesli chcesz testowo wyłaczyc taki program wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić.
A jesli i to nie pomoze mozna sprobować reinstalacji Origin ale nie opcją Windowsa Dodaj/Usuń programy, bo to nie odinstaluje wszystkich plików Origin ale w ręcznie w Trudny sposób
https://help.ea.com/pl-pl/help/origin/origin/manually-uninstalling-origin/
Jednak na PC/Windows mozesz odinstalowac Origin programem Revo - free version który sam wyczyści twój komputer ze wszystkich śladów starej wersji Origin
https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
Uruchom Revo, wybierz Origin z listy i kliknij Odinstaluj.
Po zakończeniu odinstalowywania wybierz „Moderate” pod „Scanning modes” i kliknij Scan.
Jeśli Revo znajdzie pozostałe wpisy rejestru, zaznacz wszystko, usuń i kliknij Next.
Revo wyświetli „Remaining Data and Folders.”. Wybierz wszystkie z wyjątkiem folderu „Origin Games”, jeśli się pojawi. (Tutaj domyślnie instalowane są Sims 4 i inne gry Origin) Resztę usuń.
Zamknij Revo i uruchom ponownie komputer.
Nastepnie pobierz najnowszą wersję Origin stąd
https://www.origin.com/pol/pl-pl/store/download
Po zainstalowaniu Origin zrestartuj komputer i spróbuj sie zalogowac na Origin jako Administrator
(prawym myszy na ikonke Origin)
września 2021
Hej Wczoraj po włączeniu komputera mój Origin automatycznie się zaktualizował i od tamtego momentu pojawia się okienko z komunikatem, że nie można nawiązać połączenia z internetem mimo, że internet działa, ktoś pomoże? próbowałam ponownej instalacji ale cały czas to samo, dziękuję
września 2021
Od czwartku się z tym męczę. Nic nie pomaga... Instaluje różne wersje Origina i na przemian że nie można nawiązać połączenia z internetem lub do pierwszego uruchomienia potrzebne jest połączanie z internetem... Wyprzedzę sugestie i robiłem już kroki z poradników w innych wątkach
września 2021 – ostatnio edytowany września 2021
Czesć,
Najlepsze rzeczy jakie możesz jeszcze zrobić to:
Daj znać czy zadziałalo.
września 2021
Nie, nie pomogło, bo już to robiłem... Nie chce reinstalować całego systemu żeby sprawdzić czy może to pomoże...
września 2021
niestety nic nie pomaga
Przestrzegaj tych zasad i wytycznych, gdy publikujesz coś na forum Origin.
Przeczytaj zasadyJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem