Sims 4 start niet op

door dylantheboss003
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Sims 4 start niet op

[ Bewerkt ]
★★★ Newbie

Sims 4 wil niet opstarten, sinds een 2tal weken geleden wil mijn sims niet meer opstarten, elke keer als ik speel druk opent de game een wit venster en gaat op reageert niet meer na 3seconden in het taakbeheer venster, het is constant een wit venster die zogezegd aan het laden is. Uit de game alt+tab doen lukt ook niet,  ik heb al mijn cache geleegd, game repaired, game verwijderd + internal files, origin verwijderd, GPU drivers geüpdatet, hardware van mijn pc kan het zeker aan dus dat is geen probleem, volgens mij heb ik al ALLES, geprobeerd, als er iemand is die dit ook al heeft gehad of oplossing laat het aub weten dank u wel !!!

Bericht 1 van 4 (513 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Sims 4 start niet op

★★★★★ Expert
Onderwerpen die te maken hebben met De Sims 4, hebben een eigen forumtak al hier: https://answers.ea.com/t5/De-Sims-4/bd-p/the-sims-4-technical-issues-nl


Ontdoe De Sims 4 van alle aangepaste inhoud, om mee te starten, @dylantheboss003. De map van De Sims 4 map, die in je "Documenten\Electronic Arts\" staan daarna gaan hernoemen.
De cache van de Origin cliënt eens leegmaken. Lees dit helpartikel daarover: https://help.ea.com/nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Vervolgens De Sims 4 via de Origin cliënt gaan repareren en bijwerken.
Hierna De Sims 4 schoon starten en via de Origin cliënt. Net als je dit dient te doen met alle spellen van Origin.

Alle overige en onnodige openstaande software volledig afsluiten, want het is mogelijk dat deze de goede werking van beiden kunnen verhinderen / verstoren. Sommige beveiligingssoftware, software die gebruikmaakt van lagen en (online) reservekopieën zullen vaak hierin een onbedoelde boosdoener zijn.
Het gebruik een bekabelde internetverbinding wordt aanbevolen.
Wijzig de schuifbalk bij de instellingen voor "Gebruikersaccountbeheer" op de laagste optie en bevestig je acties.
De Origin cliënt als een Administrator starten.

Mocht De Sims 4 weer starten, dan zal je de grafische instellen binnen de spelopties moeten gaan verlagen. Sommige opties dien je hebben ingeschakeld of juist hebben weer uitgeschakeld.
Hier kan je ook de laptopmodus vinden, die je kan uitproberen.


Nagaan dat jouw computer voldoet aan de gestelde systeemeisen van De Sims 4 (alleen basisspel, de normale (64-bits) versie: https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4
Om aanvullende inhoud te kunnen gebruiken, gelden er weer aparte systeemeisen.

Download en installeer de laatste versie van de Origin cliënt: https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/download
Verwijder alle bestaande versies. Lees dit helpartikel daarover: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/manually-uninstalling-origin Ook de "technische previews" dus.
De Origin cliënt als de spelen Origin dienen lokaal worden geïnstalleerd. Hun gegevens dienen ook lokaal bewaard worden en bereikbaar zijn.


Mogelijk dienen de stuurprogramma's van jouw computer eerst nog worden bijgewerkt. Start met die van je videokaart. Na een voltooide installatie, zal je de computer opnieuw moeten starten.
De stuurprogramma's voor NVidia: https://www.nvidia.com/Download/index.aspx?&lang=en-us
De stuurprogramma's voor Intel: https://downloadcenter.intel.com/
De stuurprogramma's voor ATI / AMD: https://www.amd.com/en/support

Zijn er nog updates beschikbaar voor Windows? Download en installeer allen. Ook de optionele updates dus. Aansluitend zal je de computer opnieuw moeten starten en deze stappen net zo lang blijven herhalen.
https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-10-bijwerken-3c5ae7fc-9fb6-9af1-1984-b5e0412c556...


Mocht jouw computer beschikken over meerdere videokaarten, dan dien je altijd de de betere videokaart hebben geselecteerd voor het draaien van de zwaardere software. Meestal wordt de betere videokaart geleverd door NVidia.
Een basis / ingebouwde "videokaart" is vaak dan ook niet geschikt, om de zwaardere software te draaien.

De "Origin in-game" en "FPS-teller" uitschakelen. Lees dit helpartikel daarover: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/how-to-use-origin-in-game

Wijzig de beeldschermresolutie naar 1024×768 en probeer De Sims 4 in de venstermodus te starten.

Bekijk deze instructies voor Windows eens schoon laten starten: https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/929135

Heb je soms de hardware van jouw computer overgeklokt, dan zal je de standaardwaarden van hun fabrikanten weer eens moeten terugzetten.

Schone installatie doen van de (videokaart) stuurprogramma's.
De instructies voor NVidia: http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2900/kw/install/session/L3RpbWUvMTQxODI0ODI1NS9za...
De instructies voor ATI / AMD: http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD-Clean-Uninstall-Utility.aspx

Alle overige en onnodige apparaten uitschakelen en ontkoppelen. Slechts 1 monitor gebruiken, samen met een toetsenbord en muis. De luidsprekers zijn optioneel. Allen uiteraard bekabeld aangesloten.


Plaats je DxDiag informatie, opgeslagen in een tekstbestand en toegevoegd als een bijlage, bij je reactie, als je nog steeds problemen hebt: https://help.ea.com/nl/help/pc/how-to-gather-dxdiag-information/

Groetjes.
Bericht 2 van 4 (502 Weergaven)

Re: Sims 4 start niet op

Community Manager (retired)
Hey @dylantheboss003,

Sorry om te horen dat je tegen dit probleem aan loopt. Ik zal inderdaad eens dubbel checken of je toevallig aangepaste content/mods gebruikt(e) die dit kunnen veroorzaken. Het herinstalleren van het spel verwijdert dit niet altijd.

Kun je voor mij naar documenten\Electronic Arts\ gaan en de 'De Sims 4' folder een andere naam geven zoals 'De Sims 4 Test'? Start de computer opnieuw op en probeer De Sims 4 nogmaals op te starten.

- EA_Neil
Neil.png
Bericht 3 van 4 (486 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Sims 4 start niet op

★★★★★ Expert
Is het weer mogelijk om De Sims 4 te starten, @dylantheboss003?
Ben je nog er achter gekomen waardoor dit kon gebeuren?

Groetjes.
Bericht 4 van 4 (408 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

fifa-19-promo-splash

Kun je geen verbinding maken met je game?

Probeer eerst deze stappen als je problemen ondervindt bij het verbinden met een EA-game.

Oplossen verbindingsproblemen

ea-help-promo

JE EA ACCOUNT-ID OF WACHTWOORD VERGETEN?

Je kunt je accountgegevens opnieuw instellen, bijwerken of koppelen.

Meer bekijken op EA Help

black-origin-bg

REGELS EN RICHTLIJNEN ORIGIN FORUM

Volg deze regels en richtlijnen wanneer je iets plaatst op Origin.

De regels lezen