Re: [Informatie] - Betaling staat nog in behandeling, wat kan ik doen?

door Rakolien
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

[Informatie] - Betaling staat nog in behandeling, wat kan ik doen?

Community Manager (retired)

Hey allemaal,

 

Het lijkt erop dat meerdere spelers tegen het probleem aan lopen dat na het kopen, van bijvoorbeeld een nieuwe Sims 4 pack, de betaling op 'in behandeling' blijft staan. Hier een klein overzicht van wat dit betekent en wat je hieraan kunt doen.

 

Wat betekent in behandeling?

 

In behandeling betekent dat de betaling tussen de bank en onze services nog in behandeling is en ergens mogelijk vertraagd is waardoor je de door jouw aangekochte game of uitbreiding helaas niet kunt spelen totdat deze voltooid is. Dit kan veroorzaakt worden door een vertraging bij de bank, door gebruik van een langzamere betaalmethode, drukte op onze winkel kanalen bij bijvoorbeeld een sale of een andere oorzaak.

 

Uiteindelijk betekent dit dat de betaling nog in behandeling is en je nog even zult moeten wachten totdat deze klaar is. Meestal gaat dit direct in Nederland en België maar soms kan dit een paar uurtjes tot een dag duren. Geen paniek! Dit is aardig normaal.

 

Maar het is wel van mijn bankrekening afgeschreven?

 

Vaak lijkt het erop dat de bank het bedrag afschrijft maar wat het vaak doet is het bedrag reserveren voor de aankoop zodat je dit geld niet per ongeluk kunt uitgeven voordat de aankoop voltooid is. Dit zorgt er ook voor dat terug boeken van het bedrag mogelijk is mocht het falen of je bijvoorbeeld een product niet krijgt die je besteld hebt bij een online winkel. Als de aankoop eenmaal voltooid is wordt dit bedrag pas echt afgeschreven en zal de betaling op voltooid komen te staan.

 

Wat kan ik doen?

 

Je zult in dit geval niks hoeven te doen behalve te wachten totdat de betaling afgerond is en het spel en/of de uitbreiding vanzelf toegevoegd wordt aan jouw spelbibliotheek.

 

Mocht het een vertraging zijn duurt dit meestal tot 24 - 72 uur om af te ronden en zal voor maximaal 10 werkdagen zichzelf proberen te voltooien voordat hij automatisch faalt. Mocht een betaling falen zal het afgeschreven bedrag uiteraard teruggeboekt worden. 

 

Ik hoop dat dit wat inzicht geeft en zorgen weg neemt mocht je tegen dit probleem aan lopen bij het aanschaffen van een spel of uitbreiding bij ons.

 

- EA_Neil

Neil.png
Bericht 1 van 5 (4.521 Weergaven)
0 Kudos

Re: [Informatie] - Betaling staat nog in behandeling, wat kan ik doen?

★★★ Newbie

Wat een slechte service...

Bericht 2 van 5 (2.283 Weergaven)
0 Kudos

Re: [Informatie] - Betaling staat nog in behandeling, wat kan ik doen?

★★★ Newbie
@petrolski echt zo wacht nou al een paar uur
Bericht 3 van 5 (2.261 Weergaven)
0 Kudos

Re: [Informatie] - Betaling staat nog in behandeling, wat kan ik doen?

★★★★★ Expert
Hebben jullie dit probleem nog steeds, @petrolski & @llenkasophia?
Zijn de onderstaande stappen eens doorgenomen en gedaan door jullie?
Inmiddels is dit al een oud onderwerp en beter is het om een nieuwe te maken.

Mocht je soms een foutmelding zien, dan hiervan een schermafdruk maken, opslaan als een afbeeldingsbestandstype, om laten toevoegen bij de reactie als een bijlage.
Welk product gaat de aankoop / bestelling soms fout?
Is het mogelijk te vermelden waar het misgaat?


Mocht je deze aankoop / bestelling doen via Origin, dan kan het wel tot 36 uren duren, voordat je aankoop / bestelling is verwerkt.
Mocht je deze aankoop / bestelling doen via een andere winkel dan Origin doen, dan zal dit afwijken en bij problemen, zal je deze winkel bezoeken bezoeken of ermee contact opnemen, voor een oplossing.

Controleer dat deze aankoop / bestelling wel goed is gegaan.
Wordt de aankoop / bestelling soms al vermeld bij je Bestelgeschiedenis?: https://myaccount.ea.com/cp-ui/orderhistory/index
Mocht er een foutmelding staan hier, dan controleer je gegevens en probeer het (later) nog eens. Soms kan een kleine fout in jouw gegevens al genoeg zijn, om het laten mislukken.
Je zal een andere betalingsmethode moeten gebruiken, indien de ene betalingsmethode niet werkt. Bij problemen hiermee, zal je contact opnemen met de ondersteuning / klantenservice van deze betalingsmethode.
Je kan het later nog eens gaan proberen.

Rekening mee houden, dat kinderaccounts geen toegang hebben tot de online functies.
Kopen via Origin, valt daar dus ook onder.
De gebruikers van een kinderaccount, dienen het product te kopen in een echte of online winkel. Vervolgens de meegeleverde productcode registreren / verzilveren op hun kinderaccount.

Productcodes kan je maar 1 keer gebruiken en blijven na hun registratie / verzilveren, gekoppeld aan het Origin / EA account waarmee toen dat is gedaan.
Een tweedehands gekochte product, als een gekregen product, kan je niet nog eens gebruiken, dus ook niet op een andere, nieuw aangemaakte Origin / EA account.
Je hebt alleen de productcode nodig bij het eerste gebruik, tijdens de installatie of bij eerste gebruik van het product.
Daarna zal je deze productcode niet meer nodig hebben, want het downloaden en installeren van gekochte producten blijft het makkelijkste gaan via de Origin cliënt.
Maar je dient deze productcodes nog wel goed te bewaren.
Controleer dat je de productcode wel goed gaat overnemen. Sommige karakters lijken best op elkaar. Indien je de productcode in een e-mail bericht hebt gekregen, is het makkelijk deze overnemen via de "Kopiëren" en Plakken" functies.
Het is beter om de installatieschijven te vermijden, aangezien deze vaak genoeg nog problemen kunnen geven, door de inmiddels al verouderde inhoud.

Mocht je een product kopen via Origin of een andere digitale winkel, dan wordt het gekochte product automatisch gekoppeld aan het Origin / EA account, die het product heeft gekocht. Je krijgt helemaal geen productcode.

Voordat je gaat kopen, dien je zeker al weten dat je het gewenste product, dat je wilt gaan kopen, ook kan gebruiken op je computer.
Bekijk hiervoor de gevraagde systeemeisen op de product pagina in de Origin cliënt. of de product (web)pagina op website van Origin.

Om aanvullende inhoud kunnen gebruiken, is het basisspel vereist en het basisspel dient op dezelfde Origin / EA account geregistreerd zijn.
Jouw computer zal ook moeten voldoen aan de gestelde systeemeisen van deze aanvullende inhoud.
Wanneer jouw computer dus ook voldoet, aan de aanbevolen systeemeisen van het basisspel, zal je toch meer plezier hebben in het spel.
De aanvullende inhoud zal verschijnen in je spelbibliotheek onder hun basisspel.

Niet alle codes kunnen bedoeld zijn voor een volledig product.
Indien je problemen hiermee hebt, dien je contact opnemen met de winkel waar je het had gekocht.

Zorg dat je met de juiste Origin / EA account gaat aanmelden, wanneer je een product gaat kopen via Origin of een productcode gaat registreren / verzilveren.

Mocht je soms een product ontbreken of een lege spelbibliotheek bij de Origin cliënt hebben.
Controleer dan dat je wel met juiste Origin / EA account bent aangemeld. Je volledige e-mail adres gebruiken, bij voorkeur en indien mogelijk. Makkelijk jouw e-mail adres laten overnemen via de "Kopiëren" en Plakken" functies.
Zorg dat je ongehinderd bent verbonden met het internet. Je dient eigenlijk altijd een bekabelde internetverbinding te gebruiken.
De Origin cliënt eerst eens opnieuw laten starten.
Sommige software kan de goede werking van de Origin cliënt als de spellen van Origin toch op een bepaalde manier laten verhinderen / verstoren. Bepaalde beveiligingssoftware kan dit al onbedoeld doen.
Alle filters in de spelbibliotheek van de Origin cliënt laten wissen, zodat deze niet ergens anders ingedeeld zijn.
Ook de computer eens opnieuw laten starten.
Je helemaal eens afmelden en de Origin cliënt helemaal afsluiten dan. Wacht een paar minuten hierna. Dan start je weer de Origin cliënt. Indien hier gevraagd zal worden, je ook weer aanmelden met de juiste Origin / EA account.
Lees dit helpartikel hoe je de cache van de Origin cliënt kan laten leegmaken: https://help.ea.com/nl-nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games Dit kan helpen wanneer het een langere tijd geleden is, dat je de Origin cliënt hebt gebruikt.
De "Gebruikersaccountbeheer" als je beveiligingssoftware (tijdelijk) uitschakelen en daarna start je de Origin cliënt als een Administrator.


Normaal is het niet gebruikelijk, dat je het product nog eens kan kopen, tenzij deze cadeau geven aan een vriend.

Je kan tevens ook Windows eens laten schoon starten, zie hiervoor deze instructies: https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/929135

Mogelijk dienen alle versies van de Origin cliënt eerst nog verwijderd worden. Dus de "technische previews" ook.
Wanneer de normale methode niet lukt, dien je de alternatieve methode gebruiken.
De laatste versie van de Origin cliënt gaan downloaden hiervan: http://www.dm.origin.com/download en aansluitend dan gaan installeren.
Je zal de Origin cliënt en de spellen van Origin lokaal moeten installeren. Bewaar hun gegevens lokaal en zorg dat deze toegankelijk blijven gehouden worden.

Mogelijk zal je ook de stuurprogramma's van jouw computer moeten bijwerken. Begin bij de stuurprogramma's van de videokaart. Wanneer een installatie voltooid is, dien je de computer opnieuw laten starten.
De stuurprogramma's kan je downloaden vanaf de website van de fabrikanten van de hardware.
Ze kunnen worden aangeboden via de Windows Update.
In beperkte vorm, zijn de stuurprogramma's ook te downloaden van de website van de computerleverancier.

Zijn er nog updates beschikbaar bij de Windows Update voor Windows 10?
Dan zal je allen downloaden en installeren.
Vergeet niet de optionele updates.
Aansluitend zal je de computer opnieuw laten starten.
Je zal deze stappen net zo lang blijven herhalen.
https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-bijwerken-3c5ae7fc-9fb6-9af1-1984-b5e0412c556a#W...

Mocht het met de bovenstaande stappen nog steeds niet verholpen zijn, dan zal je contact opnemen met de helpdesk, wanneer deze aankoop / bestelling was gedaan via Origin.
Dit dien je zelf te doen.
Zaken die te maken hebben met jouw Origin / EA account kunnen niet afgehandeld worden via het forum. Mocht je soms een dubbele betaling zijn geweest, dan zal je ook contact opnemen met de helpdesk.
De Nederlandstalige helpdesk is te bereiken via: https://help.ea.com/nl/contact-us
Je zal hier dan alle velden gaan invullen.
Via de chat blijft het makkelijkste gaan.
De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 19:00 uur.


Laten jullie nog iets hiervan weten, zou het zijn gelukt inmiddels of met bovenstaande suggesties / stappen alsnog gelukt zijn?

Groetjes.
Bericht 4 van 5 (2.151 Weergaven)

Re: [Informatie] - Betaling staat nog in behandeling, wat kan ik doen?

★★★★ Novice

`bij mij komt hij niet eens tot het betalingsscherm. Al weken niet. Die laadt niet helaas via IDeal

Bericht 5 van 5 (1.295 Weergaven)
0 Kudos

fifa-19-promo-splash

Kun je geen verbinding maken met je game?

Probeer eerst deze stappen als je problemen ondervindt bij het verbinden met een EA-game.

Oplossen verbindingsproblemen

ea-help-promo

JE EA ACCOUNT-ID OF WACHTWOORD VERGETEN?

Je kunt je accountgegevens opnieuw instellen, bijwerken of koppelen.

Meer bekijken op EA Help

black-origin-bg

REGELS EN RICHTLIJNEN ORIGIN FORUM

Volg deze regels en richtlijnen wanneer je iets plaatst op Origin.

De regels lezen