Help us improve Answers HQ! Take Survey No, Thanks

ERROR CODE 20:99

by Delton3030
Reply

Original Post

Highlighted

Re: ERROR CODE 20:99

★ Novice

Anyone found a fix yet?? Still can't install Titanfall 2 after trying to install Origin for about 3 days. Considering EA is such a huge company * like this shouldn't be happening. Not to mention I am trying to install Origin in the first place because of my Titanfall 2 download getting stuck on calculating. EA suck!

Message 11 of 22 (3,088 Views)
Highlighted

Re: ERROR CODE 20:99

[ Edited ]
★★ Newbie

If nothing works I have a solution 

 

I managed to find an origin installer which works 

 

 

[Edit: Link removed/ http://answers.ea.com/t5/help/faqpage/faq-category-id/faq-user-guidelines#faq-user-guidelines ]

Message 12 of 22 (3,035 Views)
Highlighted

Re: ERROR CODE 20:99

[ Edited ]
★★ Newbie

The error is caused by DNS settings in your router. 

Message 13 of 22 (2,664 Views)
Highlighted

Re: ERROR CODE 20:99

★★ Newbie
Yes definitely work thank you soooooool much
Message 14 of 22 (2,571 Views)
Highlighted

Re: ERROR CODE 20:99

★★ Newbie

Any idea on what DNS settings to incorporated so that the piece of * installs.

Message 15 of 22 (1,977 Views)
Highlighted

Re: ERROR CODE 20:99

★★★ Novice

This is not fixing my error code 20.99.... Is there anything else that I can do to fix this annoying problem? 

Message 16 of 22 (1,908 Views)
Highlighted

Re: ERROR CODE 20:99

★★ Newbie

After having just gone through this with my wife and fixed it for her here is the list of things you should do.

 

**Can't you download the exe from origin?**

A. If not check to make sure your network settings are correct.

  1. Hit the windows key and type "Control Panel"

  2. In the control panel search type "Network Settings"

  3. Click on "Network and Sharing Center"

  4. Click "Change adapter settings"

  5. Right click on your "Ethernet" > Properties (Or whatever network your connected on)

  6. Double click on "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)"

  7. Make sure both options in here set to automatic

B. Make sure your firewall isn't blocking you

C. Make sure your modem isn't blocking you

 

**Can't Update**

A. Test to see if this is a firewall problem (Disable firewall)

   1. Hit the windows key and type "Firewall"

   2. Click "Turn Windows Defender FIrewall on or off"

   3. Turn both off

   4. Try to download again

   5. If this works turn your firewall back on and google how to allow a program through your firewall

B. Antivirus is blocking you

  For this one, it depends. First try to just disable all of your antivirus and download the update. If it works turn your antivirus back on and google how to allow origin. Usually something like add an acception

C. Could be corrupt cache, Clear your cache

  1. Hit the windows key and type "%APPDATA%"

  2. Find the origin folder and delete everything inside it

  3. Now navigate back to %APPDATA%/Local and do the same thing

  4. Try downloading the update again

D. If all of the above don't work try the suggest "Clean Boot"

E. If ALL of the above still don't work COMPLETELY remove origin and reinstall

   1. Download "RevoUninstaller" program

   2. Run the program as advanced.

   3. Uninstall origin, delete leftover files

   4. BEFORE clicking to delete all of the registry files run a backup on it first

   5. Re-download a fresh installer

   6. Run the installer

Message 17 of 22 (1,473 Views)
Highlighted

Re: ERROR CODE 20:99

★ Novice

I'm not sure if this helps anyone but I had the environment variable QT_SCREEN_SCALE_FACTORS set to 2 when I set it to 1 it worked. 

 

ps: I think .Net Framework got updated by Windows and may have contributed to solving the ucrtbase.dll error that was causing the 20:99.

Message 18 of 22 (1,224 Views)
Highlighted

Re: ERROR CODE 20:99

★★ Newbie
@xholykhaos I manage to fixed it by repairing vcredist
Message 19 of 22 (1,187 Views)
Highlighted

Re: ERROR CODE 20:99

★ Novice
@shewbawka Thanks for helping me find the problem. Laptop was connected to my mobile's hotspot and as soon as I switched to home wifi it worked.
Message 20 of 22 (729 Views)
Twitter Stream