Help ons Answers HQ te verbeteren! Meedoen aan onderzoek Nee, bedankt

lag spikes in NFS heat

door CelectraYT
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

lag spikes in NFS heat

★★★ Newbie

Hallo, ik heb dus laatst need for speed heat gekocht,

 

en ik heb tot nu toe een probleem,

ik heb heel veel lag spikes, het maakt niet uit of ik mijn game op hoge of lage grapics heb staan, het blijft laggen.
Ik heb mijn windows 10 ge-updated en ook mijn drivers ge-updated. Maar niks helpt

Mijn pc is best wel nieuw, hier mijn specs:

Ryzen 7 2700x
16 GB ddr4 Ram corsair vengeance
Radeon XFX 580 RX (AMD)
Biostar moederboord
750 Watt coolermaster full gold mortar voeding
500GB SSD


Bericht 1 van 3 (167 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: lag spikes in NFS heat

★★★★★ Expert
Start eens met het spel te repareren, @CelectraYT. Dit doe je door rechts te klikken op het spel in je spelbibliotheek van de Origin cliënt en dan "Repareren" kiezen.
De cache van de Origin cliënt leegmaken, zie hiervoor dit helpartikel: https://help.ea.com/nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Voordat je gaat repareren, de map waar het spel je spelvoortgang en instellingen in opslaat hernoemen. Dit zou standaard in je "Documenten\Electronic Arts\" moeten zijn.
Gebruik je ook de laatste versie?

Controleer of je computer voldoet aan de gevraagde systeemeisen: https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/need-for-speed/need-for-speed-heat#store-page-section-require...

Wijzig de instellingen van "Gebruikersaccountbeheer", zet de schuifbalk helemaal naar beneden toe en bevestig deze actie. Bekijk deze instructies: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/2526083/disabling-user-account-control-uac-on-windows-serve...
Het spel starten via de Origin cliënt en de Origin cliën starten als Administrator. Dit doe je door rechts te klikken op de snelkoppeling van de Origin cliënt en dan "Uitvoeren als administrator" kiezen.
Gebruik een bekabelde internetverbinding. Je computer direct aansluiten op de modem / router van de internetaanbieder. Probeer met een andere kabel, van type "Cat-5" of "Cat-6", met vaste, gesmolten koppen. Probeer andere poorten. Standaard instellingen van het apparaat terugzetten. Overige en onnodige apparaten ontkoppelen / uitzetten.
Zijn alle onnodige openstaande (achtergrond)programma's wel helemaal afgesloten? Mogelijk blokkeren die de goede werking van het spel en/of de Origin cliënt. Dus ook je beveiligingssoftware en programma's die zogenoemde "lagen" gebruiken.


De "Origin In-Game" uitzetten, zie hiervoor dit helpartikel: https://help.ea.com/nl/help/origin/origin/how-to-use-origin-in-game/ Doe dit ook met de "FPS-teller", die je hier ook vind.


Stuurprogramma's van jouw computer bijwerken.
https://www.nvidia.com/Download/index.aspx?&lang=en-us https://www.intel.com/content/www/us/en/support/products/80939/graphics-drivers.html https://www.amd.com/en/support

Indien het bijwerken van de stuurprogramma's geen verbeteringen geeft, dan een schone installatie van je stuurprogramma's gaan doen. Na een voltooide installatie, zal je de computer opnieuw moeten starten.
Instructies voor schone installatie: http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2900/kw/install/session/L3RpbWUvMTQxODI0ODI1NS9za... http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD-Clean-Uninstall-Utility.aspx
Bezoek de website van de fabrikant van de hardware of de fabrikant / leverancier van je computer. Ook kunnen deze worden aangeboden via de Windows Update.
Heb je alle nog beschikbare updates voor Windows gedownload en geïnstalleerd? Denk ook aan de optionele updates. Vervolgens zal je de computer opnieuw moeten starten en deze stappen waarschijnlijk nog een aantal keren herhalen.
https://support.microsoft.com/nl-be/help/4027667/windows-update-windows-10


Ook kan je eens een nieuwe en lokale Windows gebruikersaccount met Administrator rechten aanmaken. Vervolgens je daarmee aanmelden en probeer nog of eens of je problemen ondervind.
https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4026923/windows-10-create-a-local-user-or-administrator-acc...

Windows eens schoon opstarten: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows


De beeldschermresolutie wijzigen naar 1024×768 bijvoorbeeld.

Probeer een andere frequentie, bijvoorbeeld de 60 Hz, in plaats van de 144 Hz.

Gebruik je soms meer dan 1 monitor? Ontkoppel / uitschakelen alle andere monitoren en TV schermen. Alleen een bekabelde muis, toetsenbord, monitor en luidsprekers (niet vereist) gebruiken.

Zie je verbetering als je het spel start in de venstermodus. Dit doe je door rechts te klikken op het spel in je spelbibliotheek van de Origin cliënt en dan "Speleigenschappen" kiezen. Dan tabblad genaamd "Geavanceerde startopties" en bij tekstvak genaamd "Argumenten opdrachtregel", typ je "-w" (zonder de dubbele aanhalingstekens). Klik op de oranje knop "Sla op" en dit te bevestigen.

Heb je soms de hardware overgeklokt? Dan zul je de standaardwaarden van de fabrikanten moeten gaan terugzetten.

Wordt de computer voldoende gekoeld? Controleer of de ventilatoren en koelsystemen werken naar behoren? Controleer dat deze vrij zijn, zodat er voldoende schone lucht je computer inkomt en de vuile (warme) lucht er ook weer uitkomt.
Heb je de computer op een vlakke, niet stoffen ondergrond geplaatst?
Zo nodig eens goed vrijmaken en ontdoen van stof, vuil en andere rommel. Indien beschadigd, laten repareren of vervangen door nieuwe, juiste onderdelen. Als er nog garantie op de computer zit, kan je dit beter overlaten aan de leverancier of fabrikant van de computer.
Als je geen of weinig verstand hebt van computers, kan je beter een betaalde dienstverlener hiervoor raadplegen.

Als er nog problemen zijn, zou je dan je DxDiag informatie kunnen plaatsen bij je reactie: https://help.ea.com/nl-nl/help/pc/how-to-gather-dxdiag-information/ Wel opslaan als een tekstbestand.


Laat je nog weten of het hiermee het was gelukt?

Groetjes.
Bericht 2 van 3 (160 Weergaven)

Re: lag spikes in NFS heat

Community Manager

Hallo @CelectraYT,

 

Heb je dit probleem wanneer je online speelt of ook wanneer je offline speelt?

 

Je kunt in Origin ook de FPS counter (via de applicatie-instellingen van Origin) aanzetten en zo bekijken of de FPS omlaag springt wanneer je deze lag spikes hebt.

Jason.png
Bericht 3 van 3 (157 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

blue-ea-promo

Verbeter je verbinding met Need for Speed

Verlies de race niet door netwerk-lag.

Verbeter je verbinding

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help