lutego 2023
Witam, wywala mnie z serwerów BF V przy próbie dołączenia. Próbowałem już chyba wszystkiego co opisane na forach i wszystko jak krew w piach
Otwieranie portów, wykluczenia w zaporze, statyczne IP, zmiana DNS, zamiana Ipv6 na 4
Prywatny dostawca internetu, światłowód po kablu 100mbit/s
Dodam że bf 2042 działa normalnie a w V czasem uda mi się dołączyć na serwer po spędzeniu 15 min w menu
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
lutego 2023
Hej @RagePeach
Dzięki za odpowiedź.
Z Twojego opisu rozumiem, że wcześniej mogłeś grać normalnie i problem pojawił się nagle, zgadza się? Jeśli jeszcze tego kroku nie wykonywałeś to sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się po uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu, oraz na nowo utworzonym koncie administratora.
Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10
lutego 2023
lutego 2023
Niestety w tamtym wątku sugerują żeby sprawdzić utratę pakietów oraz żeby odinstalować killer network suit. U mnie brak utraty jakichkolwiek pakietów, tamtego programu w ogóle nie posiadam. Także problem nie został rozwiązany
lutego 2023
To jest coś zapewne po stronie EA bo dużo graczy ma problem z tym ja nic nie mogę zrobić bo jestem ns xboxie jakby się dało bezpośrednio maila do nich napisać to może by to naprawili
lutego 2023
Dziękuje za wasze wpisy.
Problem, który opisaliście powinien zostać już rozwiązany. Dajcie znać czy już wszystko ok.
Pozdrawiam,
_Kalina
lutego 2023
Miałem dzisiaj zmieniany router i taryfe na 300mbit/s i problem nadal występuje...
lutego 2023
Hej @RagePeach
Dzięki za odpowiedź.
Z Twojego opisu rozumiem, że wcześniej mogłeś grać normalnie i problem pojawił się nagle, zgadza się? Jeśli jeszcze tego kroku nie wykonywałeś to sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się po uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu, oraz na nowo utworzonym koncie administratora.
Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10
marzec
Mam ten sam problem...
Tryb multiplayer włączy się raz na tydzień i ciągle brak połączenia z serwerem EA online
i mogę włączać gre po 10 razy na dzień i nie da się z tego produktu korzystać
ktoś ma jakieś pomysły?
marzec
Hej @vesper-cpt
Dzięki za Twoje zgłoszenie.
Powiedz nam proszę kto jest Twoim dostawcą Internetu?
Ponadto czy opisany przez Ciebie problem pojawił się nagle, czy jest to pierwsze uruchomienie gry?
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem