kwiecień – ostatnio edytowany maj przez EA_Kuba
Witam,
podziękowanie za atrakcje EA BT V multy. niestety też pożegnanie.
Moja cierpliwość i zaufania do EA i BT V multy. i działań operatów niestety już wyczerpane.
Dość oszustw, żenujących metod przyjmowania, obrony, ataków, zabić z niczego i nieśmiertelności na życzenie do potrzeby operatorów i indywidulnych kaprysów.
Patologia w całości i obecnie już od kilku miesięcy to tylko efekt tego co było zapowiadanej ze strony EA a nie ataków osób trzecich czy tysiąca innych.
Już prawie rok temu ogłoszono zmiany w BT V multy, ale, jakoś nie zapowiadali tego hakerzy a nie kto inny jak samo EA .
Przekazane i odczytane informacje od p. Kuby w sieci o rzekomych atakach hakerów godne pochwalenia.
Tyle że deklaracja kontroli / naprawach ze strony EA w w tym co dzieje się o od kilku tygodni w praktycznie nie istnieje.
Cóż jak można kontrolować i naprawiać coś czego się samo tworzy i pielęgnuje w celu tworzenia osłony nie poważnych pomysłów i ich z góry błędów.
Na efekt tracenia wartości marki BT i EA i zainteresowania grania tak obecnych i przyszłych graczy już niestety jest i będzie jeszcze więcej i ,, głośniej "
Kuba i Spółka zmieńcie ,, drogę ulepszeń " bo ta nie ma sensu i tylko powadzi do poważnych strat w najbliższej przyszłości tworzenia i sprzedaży gier.
Kończę obecność w BATTLEFIELD V po nie małym czasie, ale też niestety po mino przemyśleń, sprawdzań, cierpliwości - historii zdarzeń,
już nie jestem zainteresowany także zapowiedziami nowości, korzyści, promocjami, zakupami gier i usług EA.
Nie ukrywam rozczarowania, i też dość żenujących i prymitywnych zachowań lub takiej kategorii bardzo nie śmiesznego kabaretu obecnego w BT V mulity.
Powód mojej zapowiedzi, decyzji i pożegnania nie jest przypadkowy i nie pojedynczy.
To już się dzieje z innymi graczami a w krótce już będzie takich przypadków więcej.
Polecam, więcej myślenia o marce, grze i klientach / fanów BT a nie własnych widzi misiach czy samo tworzenia anty gry i tak następnych
Z poważaniem,
PIotr PL ( Captain864bold )
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
kwiecień – ostatnio edytowany kwiecień przez Chytrooki
Cześć,
w nie pewnej, ale nie wykluczonej nie mniej powrotnej opcji jestem na BT V
Znalazłem alternatywę i wreszcie odpowiednią aby mieć możliwość porównać, ocenienia wybierać w praktyce / na żywo :-) ...
To tylko powiadomienie.
Przy okazji zmieniłem operatora sieci i też numer tel. ( w stronie EA już zmieniłem w danych na ten nowy )
Jeszcze raz poproszę o korektę nazwy użytkownika z języka ang. na pl na opcja ,, pogrubiony "' jest nieadekwatne do klimatów gier w jakich bywam czy jestem.
Może z dalekiego Oceanu trudno zrozumieć i poznać bardziej język polski i jego opcje interpretacji.
Może już lepiej pozostać w opcji angielskiej w każdej stron, witryn, stron aplikacji ...
Pozdrawiam,
Piotr
kwiecień
Hej @captain864bold
Przeniosłem Twój post z forum Inne gry EA na Inne gry z serii Battlefield. Zmieniłem również tytuł Twojego wątku, by lepiej oddawał jego treść.
Dzięki za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami, przykro mi z powodu Twoich negatywnych doświadczeń.
kwiecień – ostatnio edytowany kwiecień przez Chytrooki
Cześć,
w nie pewnej, ale nie wykluczonej nie mniej powrotnej opcji jestem na BT V
Znalazłem alternatywę i wreszcie odpowiednią aby mieć możliwość porównać, ocenienia wybierać w praktyce / na żywo :-) ...
To tylko powiadomienie.
Przy okazji zmieniłem operatora sieci i też numer tel. ( w stronie EA już zmieniłem w danych na ten nowy )
Jeszcze raz poproszę o korektę nazwy użytkownika z języka ang. na pl na opcja ,, pogrubiony "' jest nieadekwatne do klimatów gier w jakich bywam czy jestem.
Może z dalekiego Oceanu trudno zrozumieć i poznać bardziej język polski i jego opcje interpretacji.
Może już lepiej pozostać w opcji angielskiej w każdej stron, witryn, stron aplikacji ...
Pozdrawiam,
Piotr
kwiecień
PIotr PL ( Captain864bold )
kwiecień
maj
Hej @captain864bold
Witamy z powrotem
Jeśli chcesz zmienić dane swojego konta EA instrukcję znajdziesz poniżej:
maj
maj
maj
maj
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem