Dot.: Problem z EA anticheat w BF1 i BF5

autor: EA_Kuba
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Problem z EA anticheat w BF1 i BF5

★★★ Newbie

Witam, 

Mam taki problem, że gdy uruchamiam rozgrywkę online w BF5 po chwili wywala grę i dostaje informacje: "EA anitcheat wykrył niedopuszczalną konfigurację. Sprawdź, czy nie działa żadne oprogramowanie wykorzystywane do oszustw i manipulacji i uruchom grę ponownie. (115)". Błąd zaczął się pojawiać po wprowadzeniu "nowego" anticheata, wcześniej nie było żadnych takich problemów. Napiszę też że nie wykorzystuje błędów w grze, czy też nie oszukuje. W BF1 sprawa wygląda podobnie z tym, że po prostu wywala grę i dostaje 0 inforamcji dlaczego, jedynie co to mogę wysłać raport z błędu do EA. Próbowałem wielu sposobów (resestowanie aplikacji, aktualizacja sterowników, sprawdzenie błędów w rejestrze i ich naprawa, uruchamianie z administratora, czy też wyłączyłem wszystkie możliwe aplikacje, resetowanie tego nowego EA anitcheat'a). Nic totalnie nie zadziałało,. przeczytałem na interncie, że jedynie co działa to całkowity reset komputera, ale nie zamierzam tego robić, bo jeśli za coś zapłaciłem to spodziewam się że wszystko będzie działać, bo działało aż do momentu wprowadzenia anticheata. Jeżeli nie potraficie sobie poradzić z tym problemem to proszę o zwrot pieniędzy i kupię call of duty. Liczę na jakąś szybką pomoc. 

Specyfikacja komputera: 

Procesor: ryzen 5700x

Ram: 32gb 3200MHz

Karta graficzna: gtx 1660 6gb 

Wiadomość 1 z 2 (355 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Dot.: Problem z EA anticheat w BF1 i BF5

Community Manager

Hej @SecretKeyx 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i dotychczas wykonane kroki. 

Jeśli opisany przez Ciebie problem pojawia się nadal, sprawdź proszę czy sytuacja będzie się powtarzać na nowo utworzonym koncie administratora. 

Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10

Wiadomość 2 z 2 (311 wyświetleń)

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem