luty – ostatnio edytowany luty
Witam.
Nie zapisuje mi postępu gry w Battlefield V.
Tzn. zapisuje mi ustawienia klawiszy, wyzwania itp., ale postępu samej gry nie zapisuje. Przeinstalowanie nie pomogło, zmiana nazwy folderu PROfSAVE_tmp na PROfSAVE też nie pomaga. Czytałem, że w origin pomagało wyłączenie zapisu w chmurze, ale nie idzie tego zrobić w EAapp. W nazwie użytkownika windows nie mam polskich znaków, ale mam email.
Instalacja EAAntiCheat coś da?
Co mogę jeszcze zrobić?
Czy zostało to jakoś rozwiązane przez dostawce gry?
Pozdrawiam.
luty
Hej @DanielS141188
Jeśli w nazwie Twojego komputera występuje polski/specjalny znak - usuń go.
Jeśli korzystasz z programów do zapisywania danych w chmurze - wyłącz je.
Ponadto możesz również sprawdzić czy problem będzie pojawiał się kiedy zmienisz swoje EA ID, na mniej przypadkowe.
luty – ostatnio edytowany luty
Nazwa komputera zmieniona. Do zapisywania danych w chmurze miałem OneDrive i odinstalowałem go. EA ID też zmienione.
Czy jak odinstalowałem OneDrive, ale dane zapisuje dalej w pliku stworzonym przez ten program to będzie dobrze?
To i tak nie zmienia faktu, że przez 5 lat EA nic z tym nie zrobiła. Totalna porażka z ich strony.
luty
luty
Dalej zapisuje w tym folderze i nie chce zapamiętać postępu kampanii.
marzec
Hej @DanielS141188
Dzięki za odpowiedź.
Dziwi mnie fakt, że po odinstalowaniu aplikacji OneDrive jego folder jest nadal obecny na komputerze.
Sprawdź proszę czy uda Ci się zatrzymać synchronizację plików za pomocą instrukcji poniżej:
Jak anulować lub zatrzymać synchronizację w usłudze OneDrive - Pomoc techniczna firmy Microsoft
Ostatecznie upewnij się, że odłączyłeś/odinstalowałeś OneDrive na komputerze wedle instrukcji poniżej:
Wyłączanie lub odinstalowywanie usługi OneDrive - Pomoc techniczna firmy Microsoft
marzec – ostatnio edytowany marzec
Według instrukcji odinstalowywania jest wszystko dobrze zrobione. A jeśli chodzi o zatrzymanie synchronizacji to żeby to zrobić zainstalowałem aplikacje na nowo, ale coś ten poradnik jest dziwny, bo nawet nie było takich opcji wyboru wtrzymania synchronizacji (poszczególnego pliku/folderu) i jedynie co mogłem zrobić to zatrzymać synchronizacje na maksymalnie 24 godziny i tyle. Więc na nowo odinstalowałem OneDrive.
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem