styczeń
Cześć!
Dziś nagle chcąc zagrać pojawił mi się komunikat, iż nie można aktywować gry. W nocy jeszcze grałem bez problemów i nagle dziś się zaczęły.
Spróbowałem wszelkich metod z plikami, folderami, instalowaniem gry, usuwaniem pamięci podręcznej etc., dalej nic nie działa. Czy ktoś może doradzić co w końcu zrobić, aby zadziałało?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
styczeń – ostatnio edytowany kwiecień
Hej @BlackWolfV3
Zacznij od wykonania poniższych kroków.
1. Przejdź do folderu: C:\ProgramData\Electronic Arts\EA Services\License
- Program Data jest folderem ukrytym
2. Wytnij i przenieś do osobnego folderu wszystkie pliki .dlf
- folder Licence ma pozostać pusty
3. Wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA i uruchom ponownie EA app.
styczeń – ostatnio edytowany kwiecień
Hej @BlackWolfV3
Zacznij od wykonania poniższych kroków.
1. Przejdź do folderu: C:\ProgramData\Electronic Arts\EA Services\License
- Program Data jest folderem ukrytym
2. Wytnij i przenieś do osobnego folderu wszystkie pliki .dlf
- folder Licence ma pozostać pusty
3. Wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA i uruchom ponownie EA app.
styczeń
Hej @BlackWolfV3
Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem na podstawie wskazówek od @EA_Kalina.
luty
Hej,
mam ten sam problem. Niestety podane rozwiązanie nie działa!!!
luty
@Brotwer Zalecam kilkukrotnie powtórzyć wykonanie moich wcześniejszych zaleceń punkt po punkcie. Warto także spróbować przeprowadzić te czynności z poziomu nowo utworzonego konta administratora Windows.
luty
marzec
Dokładnie tak jak mówisz. U mnie żadne rozwiązania nie działają.
marzec
Błagam już na kolanach o nie wypisywanie bzdurnych podpowiedzi. Ja mógłbym tego typu potencjalnych podpowiedzi wygenerować bardzo dużo. A to nowe konto administratora, a to rejestr systemu, a to kopiowanie/usuwanie plików, ustawienia zapory, reinstalacje... Dużo jest tego. To developer powinien zasymulować opisywane tu przypadki i samemu znaleźć rozwiązanie dla klientów. Mam dość. Moim zdaniem to strategia wycofania gry z obiegu.
marzec – ostatnio edytowany marzec
Komunikat "Nie można aktywować gry ... na tym komputerze za pomocą..." może wystąpić również w innych grach, niezależnie od daty ich wydania np. w najnowszej grze FC™ 24, gdzie te same kroki pomogły rozwiązać ten problem. Obecnie nie dysponujemy innymi zaleceniami, ale jeśli coś się pojawi na pewno dam znać.
maj
Twój sposób działa właśnie przed chwilą zrobiłem tak jak napisałeś tylko musiałem zrobić dwa razy i za drugim zadziałało .Wielkie dziękij
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem