luty
Po wielu latach wracam do ulubionej serii gier. Mam od lat kupiony Battlefield 3 Edycja Limitowana na Origin (teraz EA). Niestety nie uruchamia mi się gra. Jestem sfrustrowany. Czekałem 4 lata na odchowanie dzieci, by móc już czasami na spokojnie pograć w grę wieczorami (bez przerw na robienie mleka w nocy).
Konkret:
Wyświetla mi się komunikat "Nie można aktywować gry Battlefield 3 Edycja Limitowana na tym komputerze za pomocą wybranego konta Origin. Odszukaj klucz aktywacyjny i aktywuj swoją grę za pomocą swojego konta Origin".
Co już próbowałem:
- zalogować się na swoje konto w oknie z załącznika (nic to nie daje)
- wprowadzić klucz produktu, ale wyświetla się komunikat, że się nie da, bo rzekomo nie mam połączenia z internetem (mam dostęp)
Mój sprzęt:
Laptop Lenovo P51
Procesor Intel Core i7-7820HQ
64 GB RAM
Windows 10 64-bitowy
Grafika: NVIDIA Quadro M2200
Na dysku, na którym instalowałem grę mam jeszcze ponad 800 GB wolnego miejsca
Pomóżcie, błagam (na kolanach dosłownie).
Pozdrawiam,
Tomek
luty
Niestety to rozwiązanie nie działa.
luty
Mam ten sam problem i to rozwiązanie również u mnie nic nie dało
luty
Warto wykonać te same kroki kilkukrotnie. Przetestujcie je także z poziomu zupełnie nowego konta administratora Windows.
1. Przejdź do folderu: C:\ProgramData\Electronic Arts\EA Services\License
- Program Data jest folderem ukrytym
2. Wytnij i przenieś do osobnego folderu wszystkie pliki .dlf
- folder Licence ma pozostać pusty
3. Zrestartuj EA app.
marzec
marzec
Niestety nie. Próbowałem już chyba wszystkiego. Reinstalacja gry, aplikacji EA, usuwanie folderu Electronic Arts z ProgramData. Nawet gdzieś przeczytałem, że można spróbować zmienić nazwę komputera ale to i też nic nie dało
marzec
A może to polityka powolnego wygaszania gry?
marzec
Hej @Brotwer @Zepnyss101
Czy możecie potwierdzić, że problem pojawia się również na nowo utworzonym koncie administratora?
marzec
Tak, w tym przypadku również nie działa
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem