luty
pisze w sprawie bf3 na stronie po odszukaniu danej gry na battlelog nie uruchamia sie gra... wyskakuje mi komunikat ze bym wprowadzil klucz produktu...jak klikam ze by wpisac to wyskakuje komunikat ze nie mam podłaczonego internetu do komputera jak juz jest wprowadzony klucz i dzialało wszysto internet taz
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
luty
Hej @xxxstaszek011
Upewnij się proszę, że zarówno gra jak i aplikacja EA app dodane są do wyjątków w zaporze sieciowej oraz programie antywirusowym.
Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ
Dodawanie wyjątku w usłudze Zabezpieczenia Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft
luty
Hej @xxxstaszek011
Upewnij się proszę, że zarówno gra jak i aplikacja EA app dodane są do wyjątków w zaporze sieciowej oraz programie antywirusowym.
Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ
Dodawanie wyjątku w usłudze Zabezpieczenia Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft
marzec
@xxxstaszek011 Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.
marzec
Z racji tego, że od jakiegoś czasu nie otrzymaliśmy od Ciebie informacji, oznaczę mój post jako rozwiązanie.
Jeśli nadal potrzebujesz pomocy - daj nam znać.
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem