maja 2019
czerwca 2019
Problem od listopada a jest czerwiec! Ale żenada. Grę kupiłem dziś i mam prawo ją zwrócić bo jest zepsuta. Proszę kogoś z EA o kontakt lub wyjaśnienie kiedy to będzie normalnie działać. Od razu mówię że rozwiązania typu instalacja systemu to nie rozwiązania!!!!
kwietnia 2020
Jest już znane jakieś powszechne rozwiązanie? Minął prawie rok od ostatniego wpisu a grę kupiłem wczoraj i nie wiem co dalej. Proszę o pomoc.
kwietnia 2020
maja 2020
lipca 2020
września 2020
Miałem ten sam problem przeinstalowałem origina na ten sam dysk co battlefield oraz wyłączyłem zapis w chmurze w aplikacji origin i zadziałało.
października 2021
Problem z 2018 roku. Mamy koniec 2021 i problem wciąż nie naprawiony. Kupiłem grę i mam wchodzić w pliki i je edytować bo EA nie potrafi wydać prostej łatki? Wybaczcie ale to jest kpina. W pełni zasłużone 2/10 na Metacritic.
października 2021
Witam, grę kupiłem na steamie za 30 zł. Jestem na 110 min gry i mam to samo co wy cały czas. 110 min przechodzenia prologu i bawienia się z ustawieniami. To samo mam w battlefroncie 2 z epica (wymuszanie hdr, resetowanie ustawień) . Coś się dzieje w tym temacie czy mogę zwracać ten syf? EA już 2 tydzień nie dało odp na maila.
października 2021
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem